به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «تاس»، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد اعلام کرد که طرح توافقنامهای که برای حل و فصل مسالمتآمیز مناقشه فلسطین و اسرائیل توسط جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده پیشنهاد شده، در عمل اجرا نمیشود و تلاشها برای تهیه قطعنامههای جدید که خواستار توقف فوری آتشبس در نوار غزه هستند را متوقف میکند.
نبنزیا شب گذشته، جمعه، در نشست شورای امنیت که به بررسی مسئله فلسطین اختصاص داشت، گفت: «طرح بدنام بایدن که همچنان به روی کاغذ باقی مانده و پیش از این نیز در رایگیری مربوط به قطعنامه ۲۷۳۵ درباره آن هشدار داده بودیم، به یک مانع تبدیل شده است که اسرائیل و آمریکا را قادر میسازد تا هرگونه تلاش اعضای شورای امنیت برای مطرح کردن پیشنهادات جدید برای توقف فوری و بیقید و شرط درگیری را متوقف کنند.»
نبنزیا همچنین تأکید کرد که تمامی تلاشها برای حل و فصل مسئله به دلیل بیتوجهی به منافع یکی از طرفهای درگیر در غزه به نتیجه نمیرسد. وی نگرانی خود را از وضعیت واکنشهای بشردوستانه به رخدادها در این منطقه که به دلیل ادامه درگیریها همچنان پایین است، ابراز کرد.
این دیپلمات روس افزود: علاوه بر این، قطعنامههای بشردوستانه شورای امنیت سازمان ملل همچنان فقط روی کاغذ باقی ماندهاند. برای مثال، سازوکار ویژه سازمان ملل برای ارسال کمکها نتایجی نداشته است، گذرگاه «رفح» که از طریق آن کمکها ارسال میشد، اکنون بسته شده و جادههای غزه که برای انتقال کمکها استفاده میشدند، تخریب شدهاند.
نماینده روسیه همچنین به این نکته اشاره کرد که مقامات اسرائیلی همچنان مانع از ارسال کمکهای بشردوستانه میشوند. در حالی که ساکنان غزه به دلیل عدم فعالیت تولیدی و کشاورزی در این منطقه، به واردات مواد غذایی و اقلام ضروری وابسته هستند.
نبنزیا افزود که پارلمان اسرائیل در حال تهیه قطعنامهای است که به موجب آن فعالیت آژانس امدادرسانی و کار سازمان ملل متحد برای فلسطینیان (UNRWA) در اسرائیل ممنوع شود و همچنین این سازمان به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شود. نماینده روسیه این قطعنامه را «سیلی به صورت» سازمان ملل توصیف کرد.
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت همچنین به افزایش درگیریها در جهان به دلیل ارسال سلاحهای آمریکایی اشاره کرده و یادآور شد که اگر ایالات متحده به جای تامین تسلیحات برای درگیریها، پول خود را صرف کمکهای بشردوستانه میکرد، وضعیت جهانی متفاوت بود.
واسیلی نبنزیا افزود: «میلیاردها دلار برای تسلیحات به اسرائیل، از جمله ۶.۵ میلیارد دلار پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، و دهها میلیارد دلار به اوکراین برای تسلیحاتی که منجر به کشته شدن هزاران فلسطینی و اوکراینی میشود. این سهم واقعی واشنگتن در این مناقشه است.»
این دیپلمات یادآوری کرد که روسیه به فلسطین از طریق کانالهای دولتی و اجتماعی و همچنین از طریق برنامه جهانی غذا کمک میکند و به ایالات متحده توصیه کرد که به تعهدات خود در سازمان ملل پایبند باشد و از «تشویق بحران مالی که شامل تلاشهای بشردوستانه سازمان میشود» دست بردارد.
پیشتر روزنامه پولیتیکو گزارش داد که اسرائیل به صورت خصوصی بر دولت بایدن فشار میآورد تا ارسال تسلیحات بیشتری را تسریع کند.
نماینده روسیه در نشست هفته گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز هشدار داده بود که طرف اسرائیلی همچنان تمامی پیشنهادها برای حل و فصل صلحآمیز در غزه، از جمله طرح بایدن را نادیده میگیرد. او افزود که دولت یهود با امتناع از برقرار کردن آتشبس، در واقع به آمریکا یاری میرساند. نبنزیا یادآور شد که تاکنون درگیریها در غزه منجر به کشته شدن بیش از ۳۹ هزار نفر شده است.