به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر پیام وکیلی، متخصص ارتوپد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم کردستان ضمن بیان این مطلب گفت: افرادی که تحرک خیلی کمی دارند و کم ورزش میکنند زودتر به پوکی استخوان مبتلا میشوند. همچنین کمبود کلیسم و ویتامین D از عوامل دیگر پوکی استخوان است.
این هیات علمی دانشگاه، آزمایش تراکم استخوان را از راههای تشخیص پوکی استخوان دانست و گفت: در سنین بالاتر نیز با انجام یک رادیولوژی ساده این بیماری قابل تشخیص است.
مسکنها پوکی استخوان را درمان نمیکنند
وکیلی با اشاره به اینکه مسکنها درمان نیستند و رفع درد دائمی فقط با درمان قطعی پوکی استخوان است، افزود: به هنگام متوجه علائم پوکی استخوان به خصوص احساس درد سریعا به پزشک مراجعه کنید تا این بیماری به طور قطع درمان شود.
این متخصص ارتوپد گفت: علت شایع درد زانو آرتروز زانو است مخصوصا در افرادی که وزن بالایی دارند یا زانوی خود را بیش از ۹۰ درجه خم میکنند.
وی با تاکید بر اینکه ورزشهای غیراصولی و یا بلند کردن اجسام سنگین موجب بروز آرتروز زانو میشود، افزود: کسانی که کار ساختمانی انجام میدهند معمولا زانوی خود را بیشتر از ۹۰درجه خم میکنند و مستعد آرتروز زانو هستند و بهترین راه پیشگیری از آرتروز زانو تقویت عضلات جلو و چهار سر ران است.
وی با بیان این که داروهای غضروف ساز باعث رفع آرتروز زانو میشود، گفت:، اما اگر فرد در مرحله پیشرفته قرار بگیرد تنها راه حل تعویض مفصل زانو است.
شنا بهترین و تنها ورزش برای پیشگیری از آرتروز زانوست
وکیلی با اشاره به اینکه شنا و استخر بهترین روش برای پیشگیری از این بیماری است گفت: سایر ورزشها باعث تخریب غضروف زانو در هنگام بروز آرتروز میشود.
کفش پاشنه بلند نپوشید
این هیات علمی دانشگاه بر عدم پوشیدن کفش پاشنه بلند تاکید کرد و گفت: پوشیدن کفشهای طبی به افرادی که درد زانو دارند را پیشنهاد میکنم، اما توجه داشته باشید که این افراد هرگز از کفش پاشنه بلند استفاده نکنند چراکه فشار برو روی مچ پا در مدت طولانی باعث آرتروز زانو میشود.