به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در مراسم معارفه حسین افشین معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: گاهی برای ایجاد یک درس در یک دانشگاه بزرگ مشکل داشتیم در راه اندازی های، عموما با اغماض اساتید را انتخاب میکردیم و حداقلها را نداشتیم
وی با ذکر پیشینه علمی و فناوری کشور مسیر پیش رو را صعودی دانست و گفت:پیشرفت یک مجموعه ۱۷۵ هزار دانشجویی در مراکز آموزش عالی داشتیم که بخشی از آنها کیفیت نداشت و منحل کردیم، فعالیت میکردند و رسیدیم به جایی که در فناوری پیشرفته جزء مدعیان بزرگ دنیا هستیم. این نتیجه زحمات و تلاشهای جوانان پر انرژی و پر شور کشور بوده است که در این ۴ دهه این جوانان بودند که ما را به سمت جلو هل دادند و امروز وضعیت خوبی داریم
عارف مسیری که معاونت علمی در دولت سیزدهم پیش گرفته است را مسیر درستی عنوان کرد و ادامه داد: دهقانی گفت که افشین گفته است من راه تو را ادامه میدهم؛ طبیعی است راهی که این معاونت انتخاب کرده، راهی درست و همراه با نتایج روشن است که باید حتما ادامه یابد.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: ما در دولتی کار میکنیم و اینجا به نمایندگی از دولتی صحبت میکنیم که پزشکیان همه جا وقتی مسئولی گزارش میدهد، میگوید هدف چیست؟ یعنی ما امروز از شما هدف ۴ ساله میخواهیم.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور تأکید کرد: باید کارهایی را انجام دهیم که دیگران نمیتوانند؛ یعنی یا صلاحیت سازمانی ندارند و یا در رقابت بیندستگاهی متوقف میشوند.
وی افزود: هیچ دستگاهی نباید با معاونت علمی رقابت کند؛ اگر به مرحله رقابت رسید، یعنی رقابت با رئیسجمهور.
عارف ادامه داد: نقش معاونت علمی، حل مشکلات، مسائل و اختلافات بین دستگاهها است.
وی در پایان اشاره کرد: امروز تب هوش مصنوعی و کوانتوم خیلی بالا گرفته است. این دو فناوری جزو راهبردهای اصلی ماست. دکتر افشین ظرف دو هفته آینده به ما گزارش دهند که در این دو زمینه چه اقداماتی انجام گرفته و برای پیشتاز شدن باید با چه سازوکاری جلو برویم.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور گفت: یک نکته دیگر مشارکت در تولید ثروت ملی است؛ واقعیت این است که در ۴ دهه گذشته، به دلیل عدم حاکمیت علم بر نهادها و سیستمهای اداره کشور، ما منبع افزایش هزینه برای کشور بودیم.
وی افزود: یک مرور کلی کنید و ببینید در این ۴ دهه چه قدر به ثروت ملی اضافه کردهایم؟ همه دولتمردان و دستگاهها هنرشان پیشنهاد اضافه کردن هزینهها بوده است و بهطور مداوم هزینه ملی بدون اینکه ثروت ملی افزوده شود، افزایش یافته است.
عارف ادامه داد: امروز معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور باید در تولید ثروت ملی پیشتاز باشد؛ سهم بالایی از افزایش ثروت ملی باید در این معاونت مدیریت شود و باید بررسی کنیم که چگونه این مسأله بهطور جدی دنبال شود.
وی ادامه داد: علیالاصول پاسخی که شما به ما میدهید، اقتصاد دانشبنیان است. مبنای برنامه چهارم توسعه، دانشبنیان بود که به دلایلی با نقدهای غیر دقیق عملاً برنامه چهارم اجرا نشد و کنار گذاشته شد.
محمدرضا عارف معاون اول رییس جمهور گفت: از افشین میخواهم که به ما اعلام کند چه هدف را در 4 سال آینده دنبال میکند. خروجی آن در بحث اقتصادی است.
وی افزود: ما خیلی با بحث علمی این معاونت کاری نداریم چون میدانیم خودتان به خوبی جلو میروید؛ بحث ما امروز اقتصادی است.
وی ادامه داد: امروز مساله کشور تولید ثروت است. این ستادها در ۴ سال آینده در زمینه تولید ثروت چه خواهند کرد.
عارف: بنیاد ملی نخبگان برای کشف استعدادها تأسیس شد نه حمایت از نخبگان
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، گفت: بنیاد ملی نخبگان کارهای ارزشمندی کرده و از افتخارات من این است که عضو هیأت امنای این بنیاد بودهام. ولی فلسفه تشکیل این بنیاد، حمایت از نخبگان نبود؛ البته حمایت از نخبگان کار خوبی است ولی کمزحمتترین کار این است که بیاییم بگوییم ۱۰ نفر اول کنکور را بورسیه میکنیم.
وی افزود: انگیزه اصلی تشکیل بنیاد ملی نخبگان، کشف استعدادها بود؛ نه در تهران و اصفهان و شهرهای بزرگ، بلکه در دورترین نقطه کشور و مثلاً در سیستان و بلوچستان که کار بسیار سختی است.
عارف ادامه داد: مأموریتی که مقام معظم رهبری به من دادند تا اساسنامه بنیاد ملی را بنویسیم که دو سال طول کشید، کشف استعدادها بود. اما وقتی تشکیلات به مرور دولتی میشود و میخواهد گزارش کمی بدهد، با مشکلاتی روبهرو میشود. خواهش میکنم در این موضوع بازنگری شود؛ نه اینکه مسیری که میرود اشتباه است، ولی روی گسترش کمی آن هم حرف داریم و موافق نیستیم با فشاری که آمد.