به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حسن ملکشاهکویی درنشست با خبرنگاران اظهار کرد: روزانه به طور متوسط ۴۵۰ تن زباله از استان مازندران به سایت آققلا منتقل میشود که به ازای پردازش هر کیلو زباله مبلغ ۵ هزار ریال از مازنیها دریافت میشود که در آمد ماهانه ۷۰ میلیارد ریالی را برای سازمان مدیریت پسماند شهرداریهای استان گلستان به همراه دارد.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداریهای استان گلستان گفت: در حال حاضر به ازای پردازش هر کیلو زباله مبلغ ۵۰۰ ریال از شهرداریهای گلستان دریافت میشود که تعدادی از شهرداریهای کلان استان بخشی از هزینههای خود را پرداخت نکرده اند.
وی هرچند از پاسخ دادن به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خصوص میزان بدهی شهرداریهای استان به سازمان مدیریت پسماند شهرداریهای استان گلستان امتناع کرد؛ اما گفت: در آمدهای این سازمان از ۳۰ میلیارد تومان به رقمی در حدود ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گلستان از جمع آوری روزانه ۱۰ تُن پسماند پزشکی اشاره کرد و گفت: پسماندهای پزشکی از خطرناکترین پسماندها هستند که در سالیان گذشته هیچگونه قراردادی با درمانگاهها و بیمارستانها وجود نداشت و آنها زباله خود را در سطلهای زباله معمولی رها میکردند.
ملک شاهکویی ادامه داد:، اما در سالیان اخیر با انعقاد قرارداد بین پسماند و بیمارستانها و درمانگاهها، جمعآوری، حمل و دفن پسماند پزشکی به صورت بهداشتی انجام میشود؛ اکثر بیمارستانها دستگاههای بیخطرسازی را دارند و زباله درمانگاه هم به سایت پسماند منتقل میشود.
وی ادامه داد: طی سالهای اخیر استان گلستان جزو استانهای پیشرو و نمونه در مدیریت پسماند تبدیل شده است و فرآیند دفع زباله از حالت سنتی به شیوه مکانیکی و متمرکز در ۲ زون غربی و شرقی تغییر کرده است.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند گلستان افزود: این سازمان اقدامات گستردهای را در راستای کاهش و حذف معضلات ناشی از پسماند در شهرها و روستاهای استان و همچنین ارتقای کمی و کیفی حوزه مدیریت پسماند انجام داد.
وی به افزایش ۷۰۰ درصدی درآمد سازمان مدیریت پسماند استان گلستان در سال گذشته نسبت به سال ماقبل آن اشاره کرد و متذکر شد: مدیریت پسماند بهترین فرصت برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی است که میتوان از این ظرفیت در گلستان بهره بُرد.
ملک شاهکویی به تعدادی از اقدامات انجام شده در سایت غربی و آق قلا اشاره کرد و ادامه داد: خرید ماشینآلات برای تقویت ناوگان حمل، راهاندازی خط دوم پردازش سایت آققلا، احداث لندفیل مهندسی بهداشتی با ظرفیت ۴۰ هزار مترمکعب برای دفع پسماندهای خانگی، احداث لندفیل مهندسی بهداشتی با ظرفیت ۱۰ هزار مترمکعب برای دفع پسماندهای پزشکی سبب شده تا سایت آق قلا به یکی از سایتهای مجهز و برجسته منطقه تبدیل شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گلستان به اقدامات انجامشده در سایت مدیریت پسماند آزادشهر اشاره کرد و توضیح داد: مجموعه زباله ورودی به این کارخانه از ۱۶ شهر و ۳۱۷ روستای شرق استان گلستان است، مساحت سایت پسماند آزادشهر ۲۲ هکتار است که ۹ هکتار آن در خط تولید، پردازش مکانیکی و سایت کمپوستسازی با ظرفیت ۲۵۰ تن در هر شیفت کاری است.
وی به ساماندهی مرکز دفن قدیم آزادشهر و تعطیلی کامل آن اشاره کرد و گفت: همچنین جمعآوری بیش از ۱۰۰ هزار لیتر شیرابه و انتقال آن به سایت آققلا از دیگر اقدامات سایت مدیریت پسماند آزادشهر است.
ملکشاهکویی افزود: در راستای مکان یابی و اثرات ارزیابی اثرات محیط زیستی محل جدید دفن پسماند در شرق استان گلستان، دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی گلستان مطالعات مربوط به اجرای این طرح وتهیه کتابچه را به پایان رسانده است و منتظر تصمیم محیط زیست هستیم.
کارزار درخواست عزل رئیس کل دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر طهرانچی
لطفا امضاء و مخابره نمایید. درود بر شما.
https://www.karzar.net/156724