قربان حاجی مشهدی در گفتگو با خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: وجود دستگاههای کَشلِس (خودپردازهای بدون نقدینگی) در برخی از مراکز تجاری و پاساژهای گلستان به مفری برای فرارهای مالیاتی تبدیل شده که برای ساماندهی این کشلسها نیازمند همکاری بانکها هستیم.
مدیر کل امور مالیاتی گلستان ادامه داد: اگر شورای هماهنگی بانکهای استان گلستان با مجموعه امور مالیاتی گلستان همکاری بیشتری نداشته باشد در تحقق کامل درآمدهای مالیاتی دچار مشکل میشویم.
وی ادامه داد: بنده به عنوان خادم مردم در حوزه مالیات در این خصوص اعلام خطر میکنم باید همه دستگاههای دخیل مقوله فرار مالیاتی را جدی بگیرند.
حاجی مشهدی ادامه داد: بر اساس آمارهای استخراجی بیشترین مالیاتهای مستقیم در گلستان طی سال گذشته توسط پزشکان رستورانداران و طلافروشان پرداخت شده است.
وی گفت: میزان سرانه مالیاتی پرداختی توسط پزشکان در سال ۱۴۰۱ مبلغ حدود ۱۸ میلیون تومان بود که این عدد در سال گذشته به ۳۲ میلیون تومان رسید.
مدیرکل امور مالیاتی گلستان افزود: سرانه مالیات طلا فروشان گلستانی از مبلغ ۲ و نیم میلیون تومان در سال ۱۴۰۱ به رقم معادل ۷ میلیون تومان در سال گذشته افزایش یافته است.
حاجی مشهدی اظهار کرد: با توجه به هوشمندسازی مکانیسمهای مالیاتی تلاش ما برای تحقق عدالت محوری در مالیات ستانی، افزایش چشمگیری یافته است و امیدواریم با توجه به اقدامات سالهای اخیر عدالت محوری حداکثری را پیاده سازی کنیم.
مدیر کل امور مالیاتی گلستان گفت: در سالهای اخیر شگردها و شیوههای فرار مالیاتی افزایش یافته، که با همکاری سایر مراجع دخیل در تحقق مالیات به دنبال آن هستیم که فرارهای مالیاتی را به حداقل ممکن برسانیم.
وی افزود: از عموم مردم و شهروندان درخواست داریم که هرگونه فرار مالیاتی، کتمان درآمد و عدم پرداخت حق و حقوق دولت را با شماره تلفن ۱۵۲۶ اطلاع دهند و یقیناً همکارانمان به صورت کامل این موارد را بررسی خواهند کرد.
حاج مشهدی گفت: در سال گذشته همه اقشار و اصناف گلستانی در پرداخت مالیات کوشا بودند نمیتوان مقوله فرار مالیاتی را به هیچ یک از اصناف و یا اقشار زحمتکش منتسب کرد.
وی ادامه داد: در سال گذشته پزشکان، رستورانداران، طلا فروشان، کانون وکلا، سردفترداران، نمایشگاهداران خودرو، فروشندگان لوازم یدکی و لوازم خانگی و فروشندگان موبایل بیشترین میزان مالیات را پرداخت کرده اند.
حاجی مشهدی اظهار کرد: در سال گذشته اقدامات موثری برای تحقق تکالیف ابلاغی به اداره کل امور مالیاتی گلستان انجام شده که وصول ۱۱۰ درصدی درآمدهای مالیاتی از جمله این مباحث است.
وی گفت: فعالیتهای اداره کل امور مالیاتی گلستان در دولت سیزدهم صرفاً به موضوع مطالبه و وصول مالیات منحصر نشد بلکه حمایت از تولید و فعالان اقتصادی را به عنوان یک اصل جدی در دستور کار خود قرار دادیم.
حاجی مشهدی افزود: خوشبختانه بر اساس ارزیابیهای انجام شده، اداره کل امور مالیاتی گلستان در جشنواره شهید رجایی به رتبه برتر حمایت از تولید در سطح نهادهای اجرایی استان گلستان نائل شده است.
مدیرکل امور مالیاتی استان گلستان گفت: در دولت سیزدهم تلاش کردیم ضمن ارتقا تعامل محوری با مودیان در خصوص افرادی که فرار مالیاتی دارند؛ با شدت برخورد کنیم
وی ادامه داد: در سال گذشته ۴۶۰ میلیارد تومان در حوزه مالیات بر ارزش افزوده وصول و به حساب شهرداریها، دهیاریها و روستاهایی که فاقد کد دهیاری هستند واریز شده است و همچنین مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان از محل یک درصد از ۹ درصد عوارض ارزش افزوده به حساب دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واریز شده است.