به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، این روزنامه به روایت معلم فلسطینی ساکن شمال غزه پرداخته و نوشت: او نیز مانند بسیاری دیگر از ساکنان این منطقه تلاش میکند غذا و آب کافی برای زنده نگه داشتن اعضای خانواده اش پیدا کند.
وی که از زمان آغاز جنگ غزه، تاکنون ۷ بار آواره شده است تلاش کرده پنج فرزندش را از درگیریها نجات دهد. اکنون سرزمین فلسطین با تهدید تازهای مواجه است: بیماری بشدت مسری و مرگبار فلج اطفال.
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، بمباران غزه توسط نیروهای صهیونیستی، سیستم مراقبتهای بهداشتی در این منطقه را با تخریب یا آسیب رساندن به ۳۱ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان غزه نابود کرده است.
حدود ۹۰ درصد از جمعیت دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفری که در نوار غزه زندگی میکنند از خانه و کاشانه خود آواره شده اند و بیشتر آنها در چادرهای پرازدحام و غیربهداشتی زندگی میکنند. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، هپاتیت، ذاتالریه و بیماریهای اسهالی مانند اسهال خونی، و همچنین گال، شپش و بثورات ناتوانکننده در حال حاضر شایع هستند.
معلوم نیست از بین بیش از ۴۰ هزار قربانی جنگ، میزان چه تعداد از آنها سهم مرگ و میر ناشی از بیماریها هستند. اما یکی از بدترین نگرانی کارکنان مراقبتهای بهداشتی، هفته گذشته زمانی که غزه اولین مورد فلج اطفال نوع دو را در ربع قرن گذشته ثبت کرد، تایید شد. این بیماری مسری میتواند باعث فلج و مرگ به خصوص در نوزادان و کودکان خردسال شود.
فلج اطفال در سال ۱۹۹۹ از منطقه نوار غزه ریشه کن شد، اما به نظر میرسد یک سویه از آن در آزمایشهای عادی فاضلابها در ماه ژوئیه (تیر) شناسایی شد از یک واکسن خوراکی فلج اطفال که حاوی ویروس زنده ضعیف شده بوده است، درز یافته و در موارد نادری میتواند توسط افراد واکسینه شده دفع شود و به شکل جدید و مسری تبدیل شود.
اولین بار، هفته گذشته یک کودک ۱۰ ماهه به دلیل ابتلا به فلج اطفال از یکی از پاهایش فلج شد. وی به دلیل جنگ از واکسیناسیون عادی کودکان محروم شده بود.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داده صدها نفر دیگر احتمالا آلوده شده اند، اما علائم آن را بروز نمیدهند؛ موضوعی که هزاران کودک غزه را با تهدید مواجه کرده است.
دستکم ۹۰ درصد از ۶۴۰ هزار کودک زیر ۱۰ سال در غزه، باید با دو قطره واکسن خوراکی در دو نوبت، به فاصله چهار هفته، واکسینه شوند تا از گسترش بیماری جلوگیری شود. این هدفی بزرگ در یک منطقه جنگی است که در آن شرایط میتواند به سرعت دستخوش تغییر شود.
گاردین در ادامه به چالش برنامه واکسیناسیون آن در غزه پرداخته و نوشت: کمبود سوخت باعث یکی از چالشها در فعالیت ژنراتورها برای خنک نگه داشتن واکسنها است. تجهیزات ذخیرهسازی زنجیره سرد موجود همگی از بین رفتهاند.
دکتر خلیل ابوقاسمیه، مدیر وزارت بهداشت دیرالبلاح، در این زمینه گفت که وی و تیمش در فواصل زمانی معینی در شب بیدار میشوند تا بررسی کنند که دمای یخچال ثابت است و کیسههای یخ ذوب نشده اند.
نبیل الحسنات، که دو دختر ۶ ساله و پنج ماهه، گفت: همه ما رنج زیادی میکشیم.
وی با اشاره به تلاشها برای واکسیناسیون کودکان با وجود شرایط سخت جنگی افزود، خوشحالم که میتوانم برای محافظت از فرزندانم کاری انجام دهم.
با این حال، بحران انسانی در غزه همچنان ادامه دارد و هیچ نشانهای از پیشرفت در مذاکرات آتش بس در آینده نزدیک وجود ندارد.
گاردین به نقل از خوزه لاینز کفاتی، کارشناس تغییر رفتار و اجتماعی در یونیسف فلسطین گفت: فلج اطفال تنها یکی از مشکلات بسیاری است که کودکان غزه با آن مواجه هستند.
وی افزود: در حالی که ما موفق به آغاز واکسیناسیون فلج اطفال شده ایم، مشکلات جدی دیگری وجود دارد که به دلیل عدم دسترسی به کمکها هنوز برطرف نشده است. فروپاشی کلی سامانه بهداشت و درمان، نابودی تقریبا کامل زیرساختهای بهداشتی و آب، و شرایط زندگی دشوار خانوادههایی که دیگر خانهای ندارند، آنها را در برابر سایر شیوع بیماریها آسیبپذیر میکند.