به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حیدر آسیابی در شورای حفظ حقوق بیت المال گلستان اظهار کرد: در حال حاضر بین سازمان صنعت،معدن و تجارت و سایر متولیان امر مانند محیط زیست، درباره مساحت مجاز برداشت اختلاف نظر وجود دارد.
رئیس کل دادگستری گلستان گفت: سازمان صمت اعلام می کند مجوز ۳۶ هکتار بهره برداری دارند و محیط زیست این عدد را ۲۳ هکتار اعلام کند ؛بنابر این در این جلسه مصوب شد ؛مجوزهای صادر شده و مکاتباتی که توسط متولیان امر صورت گرفته است توسط اداره کل بازرسی استان بررسی شود.
وی افزود: اگر در بررسی ها مشخص شود میزان بهره برداری، مازاد بر پروانه است قطعا برخورد قضایی لازم صورت می گیرد و مازاد ِ برداشت ، متوقف می شود.
آسیابی ادامه داد: احیای مناطق برداشت شده دامنه نیلکوه هم یکی دیگر از موارد طرح شده در این جلسه بود که با مصوبه شورای حفظ حقوق بیت المال گلستان بازه زمانی برای این موضوع تعیین شد.
رئیس کل دادگستری گلستان گفت: یکی از تعهدات کارخانه سیمان احیای محیط های بهره برداری شده بوده ولی تاکنون اقدام موثری صورت نگرفته و در این جلسه بنا شد کارخانه سیمان ظرف ۱۴ روز آتی با دانشگاه قرارداد طرح مطالعاتی منعقد و تا ۲ ماه آینده این طرح ارایه گردد.
وی ادامه داد: کارخانه سیمان هم موظف است یک ماه پس از ابلاغ طرح مطالعاتی، عملیات اجرایی طرح احیا و ایجاد پوشش جنگلی، آغاز کند.
گفتنی است؛ کلنگ احداث کارخانه سیمان در سال ۸۱ به زمین خورد. کارخانه سیمان پیوند گلستان از سال ۸۲ فعالیت خود را آغاز کرد تا سالانه یک میلیون تن سیمان را به تولید برساند. در سال ۸۹ به تولید کلینکر و در سال ۹۰ به تولید سیمان خاکستری رسید. اکنون این کارخانه ظرفیت تولید یک میلیون و ۵۰ هزار تن سیمان را دارد.
در سال ۹۲ و پس از افزایش سهام بنیاد مستضعفان در این شرکت، مدیریت آن به هلدینگ گسترش صنایع معدنی کاوه پارس وابسته به این بنیاد واگذار شد و پس از آن بود که مدیران شرکت تصمیم به افزایش مستمر کیفیت و تولید محصول گرفتند. گفته میشود کارخانه سیمان پیوند بزرگترین کارخانه صنعتی در استان گلستان است و به همین دلیل، فعالیت آن بدون وقفه ادامه یافته است؛ حتی وقتی فعالان زیست محیطی، نسبت به آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی در پی فعالیت این کارخانه هشدار میدادند.