به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمد خلیلوند مدیرکل دامپزشکی شمال استان کرمان در نشست خبری در پاسخ به سوال و پیگیری خبری وضعیت کشتارگاههای دام استان توسط خبرنگار دانشجو اعلام کرد: هم اكنون شهرستان ارزوییه، نرماشیر، ریگان و فهرج فاقد کشتارگاه مطلوب دام بوده و فقط ٤ شهرستان بم، سیرجان، رفسنجان و کرمان دارای کشتارگاه نیمه صنعتی دام میباشند.
وی با اشاره به وجود ١٣ کشترگاه طیور صنعتی افزود: ٢٣ کشتارگاه سنتی هم اكنون در سطح استان کرمان فعال میباشد.
مدیرکل دامپزشکی شمال استان کرمان با اشاره به نقش مهم نظارتی دامپزشکی اظهار کرد: در نیمه نخست سالجاری ۲۰۳ مورد کانون بیماری دامی تشخیص داده شد كه با اقدامات لازم ۶ مورد آن حذف شد.
وی با بیان اینکه امسال ۲۶ فقره گواهی صادرات و همچنین ٢ مجوز ایحاد مزرعه آبزیان در استان صادر شده است گفت: طی ۶ ماهه سالجاری بیش از ۸۹ هزار راس دام سبک و ۱۲ هزار و ۱۳۰ راس دام سنگین مورد بازرسی بهداشتی قرار گرفتهاند.
آخرین وضعیت راه اندازی کشتارگاه كرمان
خلیلوند در مورد آخرین وضعیت ساخت و راه اندازی کشتارگاه جديد دام در کرمان بيان داشت : در سال ۹۱ موافقت اصولی برای بخش خصوصی صادر سده است و تا کنون پروژه ٨٥ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طبق اعلام سرمایه گذار اتمام پروژه نیازمند ٨٠ میلیارد تومان تسهیلات است که در حال پیگیری است.
وی ظرفیت این کشتارگاه را روزانه ٢٠٠ راس دام سنگین و ١٠٠٠ راس دام سبک اعلام کرد و پیرامون آخرین وضعیت کشتارگاه فعلی شهر کرمان به عنوان مرکز استان نیز گفت: این کشتارگاه از نوع سنتی بوده با مالکیت شهرداری ، که از سوي اين نهاد به بخش خصوصی واگذار شده و در دورههای مختلف با مشکلات بهداشتی و سایر موارد روبرو بوده که برخی از آنها تا جایی که امکان داشته است، برطرف شده است.
نمیتوانیم کشتارگاه دام را تعطیل کنیم
مدیرکل دامپزشکی شمال استان کرمان افزود: در حال حاضر نمیتوانیم این کشتارگاه دام را تعطیل کنیم و این مرکز تا تاسیس و راه اندازی کشتارگاه جدید به فعالیت خود با وضعيت فعلي و با تداوم نظارتها ادامه خواهد داد.
وی در پايان همچنین از کمبود ٣٠ نفر نیروی انسانی تخصصی در این اداره کل خصوصا در شهرستانهای فهرج، ریگان، ارزوییه و بافت خبر داد.