به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مجتبی سعادتیان روز چهارشنبه بیان کرد: در این بررسی پیمایشی گامبهگام و پس از شناسایی و ثبت آثار منقول و غیرمنقول فرهنگی در محدودهای به وسعت حدود چهار هزار هکتار، محدوده پراکندگی حوضه فرهنگی قلعه گیردی مشخص شد.
وی ادامه داد: در این بررسی چهار قلعه، ۲۲ ساختار معماری، ۳ بنای صنعتی، ۷ تپه باستانی، ۱۴ کوره پخت سفال و آجر، ۷ گورستان، ۳۶ آرامگاه، ۳ آسباد و ساختارهایی در ارتباط با کنترل و انتقال آب شناسایی و برداشت فضاهای مختلف معماری آن به انجام رسید.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان افزود: از دیگر نتایج این بررسی میتوان به کشف قطعات ارزشمند منقول شامل سفالهای منقوش لعابدار، مهرههای تزیینی، اشیاء سنگی، اشیاء مفرغی و پیکرک انسانی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه در این محدوده چند محوطه دوران پیش از تاریخ و تاریخی نیز مستندنگاری شد، گفت: بر اساس مطالعات اولیه و نظر به همگونی و همخوانی مواد فرهنگی منقول و غیرمنقول با یکدیگر از منظر دوره زمانی و ساختار معماری، احتمالاً این مجموعه بیانگر یک فضای شهری متعلق به سدههای میانی تا متأخر اسلامی است.
سعادتیان اظهارکرد: در دل این محدوده همانگونه که پیش از این ذکر شد تعدادی از محوطههای باستانی متعلق به دوران پیش از تاریخ و تاریخی نیز قرار دارد.