کد خبر:۱۱۸۷۹۴۶
به بهانه سفر رؤسای موساد و سیا به قطر؛

آیا میانجیگری دوحه به سرانجامی می‌رسد؟

دیوید بارنیا، رئیس موساد، به منظور مشورت و رایزنی درباره طرح جدید تبادل اسرا پس از ترور یحیی سنوار، رئیس دفتر سیاسی حماس، به قطر سفر کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو: دیوید بارنیا، رئیس موساد، به منظور مشورت و رایزنی درباره طرح جدید تبادل اسرا پس از ترور یحیی سنوار، رئیس دفتر سیاسی حماس، به قطر سفر کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های صهیونیستی، بارنیا در این سفر با ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) و محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر، دیدار و گفت‌وگو می‌کند. هدف این نشست‌ها، تدوین طرحی جدید برای تبادل اسرا پس از شهادت سنوار است.

یکی از رهبران حماس نیز روز شنبه در مصاحبه‌ای با العربی الحدید اظهار داشت که حماس همچنان در حال بررسی پیشنهادهای آتش‌بس از طریق میانجیگران قطری و مصری است. او تأکید کرد که حماس خطوط قرمزی دارد که به میانجیگران ابلاغ شده و شامل عقب‌نشینی کامل از نوار غزه، تامین مایحتاج مردم و بازگشت آوارگان بدون تبعیض است.

در همین حال، گزارش‌ها حاکی از پیشنهاد مصر برای یک آتش‌بس کوتاه‌مدت دو روزه هستند؛ پیشنهادی که با مخالفت بنیامین نتانیاهو مواجه شده، هرچند برخی مقامات اسرائیلی از آن حمایت کرده‌اند.

جزئیات سفر و مذاکرات

این سفر یک روز پس از حمله اسرائیل به ایران انجام شده که در واکنش به حمله موشکی ایران به سرزمین‌های اشغالی صورت گرفته است. همچنین این نخستین دور مذاکرات پس از شهادت سنوار است، و بارنیا برای تدوین طرح جدید از سه هفته پیش در حال آماده‌سازی بوده است.

قطر در کنار آمریکا و مصر، یکی از میانجیگران کلیدی در مذاکرات میان اسرائیل و حماس محسوب می‌شود و به دلیل میزبانی از دفتر حماس و شبکه الجزیره، همواره هدف انتقادهای تند اسرائیل بوده است.

احتمال موفقیت مذاکرات

به گفته کارشناسان، دستیابی به موفقیت در این گفت‌وگوها چندان محتمل به نظر نمی‌رسد، زیرا بنیامین نتانیاهو تحت فشار شدید داخلی برای تشدید عملیات نظامی در غزه است و تهدیدات ایران نیز همچنان ادامه دارد. علاوه بر این، گزارش‌ها از اختلافات مجدد بین نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، خبر می‌دهند.

تاثیر ترور یحیی سنوار بر مذاکرات

اگرچه یحیی سنوار به دلیل "مواضع سختگیرانه‌اش" مانعی بر سر مذاکرات تلقی می‌شد، اما شهادت او می‌تواند تصمیم‌گیری در حماس را پیچیده‌تر کند، زیرا تغییرات ناگهانی در رهبری معمولا باعث اختلال در فرآیند تصمیم‌سازی می‌شود. احتمال می‌رود سنوار قبل از ترور، توصیه‌هایی درباره روند مذاکرات ارائه کرده باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار