به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، استان قزوین یکی از استانهای صنعتی کشور که دارای ۶ شهرستان و هرکدام از آنها در زمینه صنعتی سرآمد هستند و هنچنین قطب تولید برخی از محصولات کشاورزی مانند کشمش، پسته، زغال اخته در کشور نیز است؛ اما استان قزوین با این ظرفیت بسیار بالا دچار توزیع ناعادلانه انرژی شده و همین مورد مهم صدای بسیاری از صنعتگران و کشاورزان را درآورده است.
شهرستان تاکستان یکی از شهرستانهای بزرگ استان قزوین است که در حوزه صنعتی دارای ۴ شهرک و بیش از ۶۰۰ واحد صنعتی با پرسنلی حدود ۱۸ هزار نفر در شیفتهای مختلف تلاش میکند تا چرخه تولید کشور را رونق ببخشند.
حسین اکرادلو رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی این شهرستان در همین خصوص مطرح کرد که بسیاری از واحدهای صنعتی از موضوع قطعی برق آسیب جدی دیدهاند، به طوری که این واحدها مجبور به تعدیل نیرو شدند.
جمشید مهدوی کارشناس حوزه نیرو و رئیس اداره برق شهرستان تاکستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو پیرامون قطعی برق و توزیع ناعادلانه انرژی اظهار کرد: این اداره ۶۵۰ مشترک صنعتی را پوشش میدهد که از این تعداد ۱۷۰ واحد پرمصرف و ۲۷ واحد صنعتی مانند کارخانه فولاد و شیشه فول مصرف هستند و این حجم از خدمات دهی با تعداد پرسنل کم باعث ایجاد چالشهایی هم شده است که یکی از آن قطعی برق است.
وی ادامه داد: ۱۳ درصد مشترکین ما از مجموعه ۱۰۰ درصد صنعتی هستند، اما همین درصد کم بیش از ۷۵ درصد برق را مصرف میکنند و این آمار نشان دهنده این است که چقدر تولیدات ما به برق نیاز دارند و حجم عظیمی از انرژی را در طول روز صرف میکنند.
مهدوی خاطر نشان کرد: نه تنها قزوین بلکه تمام استانهای شمالی کشور در تابستان قطعی برق داشتهاند، به ویژه شرکتهای صنعتی که مصرف بیش از ۲ مگاواتی دارند به جهت برابری و همسانسازی در مصرف باید برق شان قطع میشد، چرا که استانهای جنوبی با دمای بالای ۵۵ درجه که در تابستان میزبان زائران اربعین حسینی بودهاند دچار آسیب جدی شده و در طول روز ساعتها باتوجه به اوج گرما قطعی برق داشتند.
وجود کولرهای گازی و استفاده بیش از حد مردم از این دستگاه چالش اساسی در حوزه مصرف زیاد برق را به وجود آورده است، چرا که با مصرف زیاد برق سبب میشود تا آمار مشترکین هم در مصرف افزایش یابد و در کنار هزینههای پرداختی در این مشترکین در ردیف گروه پرمصرف قرار بگیرند.
وی ادامه داد: اما با این وجود راهکار اصلی برای حل مشکل برق ساخت نیروگاه است، چرا که ورودی به جهت مصرف زیاد و از آن شبکه تولید ما ثابت مانده و اضافه نمیگردد.
روحالله عباسپور رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین هم درباره پیگیری بابت رفع این چالش از وزیر مربوطه گفت: در مجلس ۲ بار وزیر اسبق را دعوت کردیم و خواستار رسیدگی به این موضوع شدیم، اما وزارت خانه مصارف خانگی را در اولویت قرار داده است.
وی در ادامه بیان کرد: تنها در حوزه صنعت بلکه حوزه کشاورزی هم از آسیب این قطعی برق برخوردار است چرا که چاههای آبی با برق کار میکنند و درصورت قطع برق چاهها هم آب نمیرسانند و موجب نارضایتی خانواده بزرگ کشاورزی استان قزوین میشود.
عباس بیگدلی نماینده مردم شهرستان تاکستان در مجلس شورای اسلامی در سفر علی آبادی وزیر سابق صنعت، معدن، تجارت به شهرستان تاکستان در حاشیه بازدید از شهرک صنعتی خرمدشت و افتتاح کارخانه گلرنگ ضمن بیان اینکه استان قزوین در حوزه صنعت و رونق چرخه تولیدات در کشور از جایگاه مهمی برخوردار است به رفع چالش قطعی برق تاکید کرد.
این نماینده مجلس در اولین نطق خود در صحن مجلس شورای اسلامی از مسئولین کشور خواستار واگذاری مدیریت انرژی به استانها شد چرا که برخی از استان بنابر شرایط جغرافیایی و موقعیتی که دارند نیازمند انرژی بیشتری هستند.
در تابستان ۱۴۰۳ به دلیل قطعی برق برخی از واحدهای تولید استان قزوین مجبور بودند تا شیفتهای کاری خود را تغییر داده و یا در هفته یک یا دو روز را تعطیل باشند و عنصر اصلی در این واحدها وجود برق میباشد.
شاهد هستیم در حوزه مشترکین برق هر روز واحدهای صنعتی یا مشترکین خانگی در سراسر کشور اضافه میشود، اما با این وجود شبکه تولیدی در حجم قبل خود باقی است و پاسخ این حجم از مشترکین تنها با ساخت نیروگاهها از سوی دولت امکان پذیر است.
با توجه به مطالب فوق نتیجه میگیریم اطلاعیههای وزارت نیرو در شبکههای اجتماعی در ساعت اوج مصرف باید از استفاده ابزار و وسایلی که موجب هدر رفت انرژی میشوند افزایش پیدا کند و مردم با ترویج فرهنگ مصرف صحیح قدمی در بحث صرفه جویی نیرو بردارند.