جواد شعبانزاده رئیس هیئت مدیره انجمن کفش استان قم امروز در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه صنعت کفش در دنیا جز صنایعی است که شاخص اقتصادی بالایی دارد، اظهار کرد: نوع اشتغال در این صنعت محله محور و خانگی بوده و همین موضوع ظرفیت اشتغال بالایی را در کشورها ایجاد کرده است.
وی افزود: معتقد هستم حدود ۸۰ درصد اشتغال صنعت کفش امروزه برونسپاری، خانگی و محلهایست؛ براساس آمارهای رسمی صنعت کفش جز صنایعی است که اشتغالزایی بالایی دارد.
شعبانزاده در ادامه با بیان اینکه زیست بوم فرهنگی قم باعث شده مردم استقبال زیادی از این صنعت داشته باشند، گفت: بانوان قمی برای تامین مخارج زندگی اولین شغلی که انتخاب میکنند صنعت کفش است، امروزه وقتی به محلههای کم برخوردار قم که میرویم میبینیم که تعداد قابل توجهی از بانوان آن محله هرکدام یک گوشهای از تولید کفش را برعهده دارند.
رئیس هیئت مدیره انجمن کفش ماشینی استان قم با اشاره به تنوع بالای تولیدات دراین صنعت، عنوان کرد: تمرکز تیم جدید انجمن کفش ماشینی استان قم روی این موضوع آمد که بتوانیم سبد کامل تولیدات را به تجار داخلی و خارجی ارائه دهیم.
شعبانزاده در ادامه با اشاره به موقعیت مکانی و استراتژیک استان قم خاطرنشان کرد: استان قم به واسطه نزدیکی به پایتخت و فرودگاه امام خمینی (ره) باعث استقبال خوب تجار خارجی قرار بگیرد؛ برای مثال یک تاجر عراقی با سفر هوایی صبح وارد قم میشود از فرودگاه امام (ره) در یک مسافت کوتاه به بازار کفش قم آمده خرید خود را انجام میدهد و مجدد شبانه به کشور خود باز میگردد. کوتاه و یک روزه بودن سفر باعث استقبال تجار شده است.
وی ادامه داد: بنده با قاطعیت عرض میکنم که درحال حاضر حدود ۶۰۰ میلیون نفراز جمعیت کشورهای همسایه امروز اقبال این را دارند خرید کفش خود را از تولیدات محصولات قم انجام دهند.
رئیس هیئت مدیره انجمن کفش استان قم تاکید کرد: ۳۵ الی ۴۰ درصد از صادرات کفش کشوربه صورت مستقیم مربوط به استان قم میشود. از طرفی دیگر بخش عمدهای از کفشهایی که تولید میشود نیز از قم به گمرکات مرزی ارسال و از آنجا به بازارهای خارجی ارسال میگردد این بدین معناست که ۴۰ درصد دیگر از صادرات کفش کشور نیز به صوت غیر مستقیم مربوط به قم میشود براین اساس میتوان قم را به ترمینال صادراتی کفش کشور لقب داد.
شعبانزاده در ادامه بیان کرد: در انجمن هدف را بر این گذاشتیم با ایجاد یک فضای همدلی بتوانیم نگاه سرمایهگذاران و تولیدکنندگان استانهای دیگر را به قم جلب کرده تا آنها را برای انجام فعالیتهای تولیدی و اقتصادیشان به قم بیاوریم.
وی افزود: جهت آشنایی بیشتر تجار خارجی با ظرفیت کفش ماشینی قم، سفیرانی را از این استان به کشورهای خارجی فرستاده تا جایگاه و ظرفیت کفش قم را برای آنها تبیین کنند. موفق شدیم یک شرکت تولیدکننده قالب چینی را به قم آورده و درحال حاضر این شرکت در یکی از شهرکهای صنعتی قم اقدام به تولید قالب میکند. این موضوع باعث شده واردات قالب به کشور حدود ۵۰ درصد کاهش یابد.
رئیس هیئت مدیره انجمن کفش ماشینی قم در ادامه تاکید کرد: صنعت کفش موتور محرک ۷۰ صنعت دیگر بوده؛ برای مثال در تولید کفش نیازمند ۳۰۰۰ قلم کالا مانند قالب، نخ، رنگ، پارچه، فوم و... هستیم.
شعبانزاده در ادامه با اشاره به میزان اشتغال این صنعت در استان، تصریح کرد: درحال حاضر ۱۰ هزار نفر به صورت مستقیم و ۳۵ هزار نفر به صورت غیرمستقیم در استان قم در صنعت کفش ماشینی فعالیت دارند. براساس آماری که داریم صنعت کفش جز ۵ رسته اشتغالزا در کشور به شمار میرود.
رئیس هیئت مدیره انجمن کفش ماشینی استان قم در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به کشورهایی که قم توانسته جایگاه خود را در آنجا پیدا کند، خاطرنشان کرد: عراق، افغانستان، تاجیکستان، پاکستان و آذربایجان کشورهایی هستند که از کفش ماشینی قم استقبال جدی داشتهاند.
وی افزود: البته برخی کشورهای آفریقایی نیز هستند که طی یک الی دو سال اخیر اقبال خوبی نشان دادهاند، اما زمان میبرد تا به طور کامل به بازار قم اعتماد کرده و خرید خود را به صورت کامل از این استان انجام دهند.
شعبانزاده در بخش پایانی این گفتگو با اشاره به برگزاری نمایشگاه تخصصی صنعت کفش قم در نمایشگاه شهرآفتاب تهران گفت: باتوجه به استقبال خوبی که تجار و تولیدکنندگان خارجی و داخلی از نمایشگاه ما داشتند، برای ارائه خدمات بهتر و میزبانی شایسته از آنها تصمیم گرفتیم این نمایشگاه را این بار از قم انتقال داده و به نمایشگاه شهرآفتاب ببریم. این کار باعث توسعه و نگاه به صنعت کفش محسوب میشود.