به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمدجواد کولیوند، سیاستمدار و مدیر اجرایی برجسته، در آذر ۱۴۰۳ با رأی اعتماد هیئت دولت بهعنوان استاندار سمنان منصوب شد. کولیوند پیش از این نماینده دورههای نهم و دهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه کرج، اشتهارد و فردیس در استان البرز بوده است.
او متولد ۱۳۴۶ در روستای باباکمال شهرستان تویسرکان است و با داشتن مدرک کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی و دکترای مدیریت بحران، از چهرههای علمی و اجرایی شناختهشده کشور محسوب میشود. کولیوند همچنین عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج است.
همچنین کولیوند در جریان انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳، از اعضای ستاد مسعود پزشکیان بود.
استان سمنان، با مساحتی بالغ بر ۹۷,۵۰۰ کیلومتر مربع، یکی از پهناورترین استانهای ایران به شمار میآید. این استان به دلیل موقعیت جغرافیایی خود بهعنوان پل ارتباطی شمال و جنوب کشور از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار است.
منابع غنی معدنی و جاذبههای گردشگری و تاریخی، سمنان را به یکی از استانهای مستعد برای توسعه اقتصادی و فرهنگی تبدیل کرده است. دستاوردهایی چون معرفی سمنان بهعنوان "پایتخت کتاب ایران" و عضویت در اتحادیه بینالمللی شهرهای جاده ابریشم، گویای رشد فرهنگی این منطقه است.
با توجه به سوابق مدیریتی محمدجواد کولیوند، انتظار میرود که برنامههای توسعهای و سرمایهگذاری در سمنان با سرعت بیشتری اجرا شود. تمرکز بر زیرساختهای اقتصادی، ارتقای صنعت گردشگری و ایجاد فرصتهای شغلی پایدار از جمله محورهایی است که میتواند در دوره مدیریت او عملیاتی شود.
نخستین استاندار این استان، مرتضی اقتصاد در دولت موقت بود. سپس احمد هومن از تیر ۱۳۵۸ و علی ثقفی در دوره ابوالحسن بنیصدر مسئولیت داشتند. در ادامه، محمدحسن اصغرنیا و محمدجواد سهلانی در دوران ریاستجمهوری آیت الله سید علی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عهدهدار این سمت بودند. محمدتقی زمانیان از آذر ۱۳۶۰، محمدباقر نویسی، و سید محمد جهرمی (از شهریور ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۸) نیز در این دوران مدیریت استان را بر عهده داشتند.
در دوره ریاستجمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی، محمدرضا بهمنی، سید حمید طهایی (از دی ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶) و سید محمود میرلوحی (۱۳۷۶ تا ۱۳۷۸) فعالیت کردند. با آغاز دولت سید محمد خاتمی، محمدعلی پنجه فولادگران از خرداد ۱۳۷۸ تا آذر ۱۳۸۲ و پس از او محمدرضا حسنپور به عنوان سرپرست و سپس حمید حاجیعبدالوهاب از خرداد ۱۳۸۳ تا شهریور ۱۳۸۶، این مسئولیت را بر عهده داشتند.
در دولت محمود احمدینژاد، علی عبداللهی (۱۳۸۶ تا ۱۳۸۸) و عباس رهی (۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲) استاندار سمنان بودند. با روی کار آمدن دولت حسن روحانی، محمد وکیلی (۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴)، محمدرضا خباز (۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶)، و سید شهابالدین چاوشی (۱۳۹۶ تا ۱۳۹۷) این وظیفه را برعهده گرفتند. پس از یک دوره کوتاه سرپرستی سعید ناجی در آذر ۱۳۹۷، علیرضا آشناگر (۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰) و سپس سید محمدرضا هاشمی (از مهر ۱۴۰۰ تا آذر ۱۴۰۳) در دوره ریاستجمهوری سید ابراهیم رئیسی مدیریت استان را به دست گرفتند.