کد خبر:۱۱۹۸۱۷۹

بورل: آینده اروپا در خطر است

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید که این بلوک به طور همزمان با چند بحران مواجه شده و آینده آن در خطر است.

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از راشاتودی، جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به اینکه این بلوک به طور همزمان با بحران‌های زیادی روبه‌رو شده است، گفت که بروکسل دیگر نمی‌تواند برای دفاع از خود به واشنگتن تکیه کند.

بورل که به‌زودی این پست را ترک خواهد کرد، همزمان با انتشار مجموعه سخنرانی‌ها و مقالاتش تحت عنوان «اروپا در گنبد آتشین» در تارنمای دفترش نوشت: رخداد‌هایی که در چندین ماه گذشته مجبور به رویارویی با آنها بوده‌ایم، متاسفانه تشخیصی که پیش‌تر داده شد بود را تایید کرد؛ اروپا در خطر است.

وی افزود: پیرامون ژئوپلیتیکی ما رو به وخامت است و جنگ‌ها و بحران‌ها پشت دروازه ما به طور تصاعدی افزایش پیدا می‌کند؛ از اوکراین تا خاورمیانه و قفقاز جنوبی، شاخ آفریقا یا ساحل صحرا. همه اینها در حالی است که آینده تعهد آمریکا به امنیت اروپا بیش از پیش در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

به گفته وی، با توجه به روی کار آمدن مجدد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، تعهد واشنگتن به امنیت اروپا به طور کلی بیش از پیش مبهم و نامطمئن شده است.

وی ادامه داد: رفاه و آینده ما دیگر نمی‌تواند هر چهار سال یک بار بسته به مزاج رای‌دهندگان آمریکایی در منطقه غرب میانه این کشور تغییر کند.

دیپلمات ارشد اروپایی از اعضای اتحادیه اروپا خواست تا خود را در حوزه دفاعی مستقل از آمریکا تقویت کنند و با اشاره به اجلاس ماه گذشته «بریکس» در کازان روسیه، اضافه کرد که «این خطر جدی وجود دارد که جنگ اوکراین به تثبیت ائتلاف "اغیار علیه غرب" کمک کند.» به گفته بورل، با توجه به خروج صلح‌بانان سازمان ملل از مالی در اواخر سال ۲۰۲۳، چنین ائتلافی را می‌توان در ساحل صحرا آفریقا نیز تصور کرد.

پنج کشور روسیه، هند، چین، برزیل و آفریقای جنوبی در سال ۲۰۰۶ اقدام به تاسیس بریکس کردند. اعضای این گروه از اعمال تحریم علیه مسکو به دلیل حمله به کی‌یف خودداری کرده و همچنان از راه‌حل دیپلماتیک برای حل و فصل بحران اوکراین دفاع می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار