به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، جشنواره فیلم فجر چهل و سومین دوره خود را از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ماه آغاز خواهد کرد؛ در حالی که تنها حدود ۲ ماه به شروع این جشنواره باقی مانده، اعضای شورای سیاستگذاری منصوب شدند.
این که در این مدت محدود سیاست گذاری این جشنواره چطور مدیریت خواهد شد انتقادی است که هر ساله به این جشنواره وارد است و بحث و تحلیل در خصوص آن تمامی ندارد.
اما اخیرا با اعلام این اسامی چهرههای آشنایی را میبینینم که بسیاری از آنان در بخش اجرایی در مدیریتی حوزههای مربوط به فرهنگی افراد نامداری هستند. این طور پیش بینی میشود برخی از این اعضای سیاست گذاری که تا کنون ریاست بنیاد فارابی، سازمان سینمایی انقلاب اسلامی، بخش مدیریتهای پلتفرمهای شبکه نمایش خانگی، ارتباط و همکاری با وزیران ارشاد و فرهنگی و ... را در کانامه فعلی و گذشته خود داشتند نقش پر رنگ تری در بخش آثار و سیاست گذاری آن در جشنواره ایفا خواهند کرد چراکه در حوزههای دیگر نیز تولیدات آثار هنری را مدیریت کرده و به نوعی دورازه خروجی این آثار هستند، کما اینکه بسیاری از آثار از سمت بنیاد سینمایی فارابی و نیز سازمان سینمایی است و نتیجه گیری در این خصوص کار دشواری نیست که چه نام آورانی در این زمینه اثر انگشت دقیقی از خود در جشنواره این دوره به جای خواهند گذاشت!
با توجه به اعلام اسامی سیاست گذاران جشنواره فیلم فجر بهتر از با هر کدام به صورت دقیق تری آشنا شویم.
طی احکامی از سوی رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی، محمد مهدی عسگرپور، علیرضا تابش، حسین انتظامی، علیرضا شجاع نوری، محمد مهدی حیدریان، سید محمد بهشتی، فرهاد توحیدی، منوچهر محمدی و منوچهر شاهسواری به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری چهل و سومین جشنواره فیلم فجر معرفی شدند.
در متن این احکام آمده است:
نظر به تخصص و تجارب ارزشمند جنابعالی در حوزه سینما با هدف پیشبینی تدابیر شایسته برای برگزاری هرچه با شکوهتر چهل و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر و با تشکر از قبول همکاری به موجب این حکم به عنوان عضو شوای سیاستگذاری چهل و سومین جشنواره فیلم فجر منصوب میشوید.
امید است با اتکال بر خدای متعال و به پشتوانه دانش و تجارب ارزنده خود، در جهتدهی و برنامهریزی برای برگزاری جشنوارهای در تراز ارزشهای والای جمهوری اسلامی ایران و در راستای تحقق سیاستهای فرهنگی دولت چهاردهم موفق باشید.
محمد مهدی عسگر پور که تا کنون تجربه ۳ دوره دبیری و داوری را در دوره ۳۸، ۲۰ و ۲۱ را داشته است این بار نیز جزو اعضای سیاست گذاران جشنواره فیلم فجر امسال خواهد بود. با توجه به رزومه پرباری که اکنون در حوزهی مدیریتی فرهنگی دارد یکی از اثر انگشتهای اصلی این جشنواره نیز محسوب میشود.
عسگرپور نیز اکنون رزومه پرباری در صنعت سینما و تلویزیون ایران از خود به جای گذاشته است. در خصوص برخی فعالیتهای جنبی او میتوان به معاونت بخش جنگ بنیاد سینمایی فارابی، سرپرست مرکز سینمای تجربی، مدیر گروه کودک و نوجوان شبکه دوم، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مدیرعامل خانه سینما و مدیرعامل خانه هنرمندان ایران اشاره کرد. همچنین وی از سال ۱۳۸۹ نایب رئیس در حوزه آسیا فدراسیون بینالمللی انجمنهای تهیهکنندگان فیلم FIAPF میباشد. از آغاز همهگیری کرونا و استفاده بیشتر از شبکه نمایش خانگی و پلتفرمهای پخش اینترنتی فیلم و سریال یا انجمن صنفی وی او دی تشکیل و عسگرپور دبیر این انجمن شد.
عسگرپور در تازهترین فعالیت فرهنگی خود علاوه بر مدیریت خانه هنرمندان به عنوان رئیس هفدهمین دوره هیات رئیسه خانه سینما انتخاب شده است. علاوه بر فیلمسازی و مدیریت اجرایی اشراف کاملی بر داوری جشنوارههای مختلف در سطح بین الملل را دارد و داوری جشنواره «زردآلوی طلایی ایراوان»، داوری جشنواره «کیتزبوهل اتریش» و ... را در طول فعالیتهای به ثمر نشانده است.
علیرضا تابش از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی بود که پس از فعالیت ۷ ساله خود در حال حاضر مشاور قائم مقام وزیر و همچنین دبیر ستاد معرفی و آموزش میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است. او دبیری جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی را نیز بر عهده دارد.
حسین انتظامی در دورههای مختلف مسئولیتهای مهمی را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر عهده داشت. در سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۶ مدیریت اداره کل مطبوعات داخلی را بر عهده داشت و همچنین یک سال ریاست ستاد جشنواره مطبوعات و خبرگزاریها را عهدهدار بود.
درسال ۹۲ در زمان ریاست حسن روحانی، انتظامی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بازگشت و با حکم علی جنتی به عنوان معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی منصوب شد. در دی ۱۳۹۶، او به عنوان دستیار ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی گردید. در دولت دوم حسن روحانی، او از معاونت مطبوعاتی به سازمان سینمایی منتقل شد و در ابتدا به عنوان سرپرست و سپس به عنوان رئیس سازمان سینمایی ایران منصوب گردید.
علاوه بر سوابق مخالف مدیریتی در حوزه روزنامه نگاری نیز فعالیت داشته است و همچنین در دوران حضور لاریجانی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، مسئولیت سخنگویی آن نهاد را بر عهده داشت.
علیرضا شجاع نوری بازیگر و تهیه کننده سینمایی و تلویزیونی است که یک اثر هم در شبکه نمایش خانگی داشته است. پس از آن که به عنوان یکی از اعضای شورای سیاست گذاری در جشنواره فجر منصوب شد در خصوص تغییر روند آن گفت: به نظرم بخاطر شرایطی که در آن هستیم طبیعتاً یک جشنواره خاص خواهیم داشت، اما اینکه به چه شکل و چگونه برگزار شود هنوز مشخص نیست. البته به سرعت هم نمیتوان در این فرصت کوتاه جشنواره متفاوت داشت ضمن اینکه حتی اگر فرصت زیادی هم بود باز هم نمیشد به سرعت تصمیم گیری کرد چرا که باید یک سمزدایی از سینما و جشنواره فجر صورت گیرد تا کمکم به سمتی برویم که یک جشنواره تراز در شأن مردم و سینمای بالنده ایران داشته باشیم؛ بنابراین آنچه در این دوره خواهیم دید قطعاً متفاوت از آنچه تاکنون بوده، خواهد بود ولی هنوز به فرمت مشخصی نرسیدهایم.
از مهمترین سمتهای اجرایی محمد مهدی حیدریان میتوان به مدیریت ۱۱ ساله در نظارت و ارزشیابی امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین ۶ سال فعالیت به صورت مدیر عامل سیما فیلم اشاره کرد.
سید محمد بهشتی تا زمان وزارت ارشاد محمد خاتمی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی فعالیت داشت و پس از آن برای پایهگذاری و اداره بنیاد سینمایی فارابی به خدمت در آن وزارتخانه مشغول شد. وی همچنین بنیان گذار جشنواره سینمایی فجر بود. از سال ۱۳۷۲-۱۳۶۲ مدیر جشنواره بین المللی فیلم فجر بود.
فرهاد توحیدی فیلمنامه نویس، دبیر چهاردهمین جشن خانه سینما و در اوایل دهه نود رئیس هیئت مدیره خانه سینما بود. او دبیر جشنواره بینالمللی فیلم سبز ایران در دوره پنجم و دوره ششم بودهاست. فرهاد توحیدی شش بار کاندیدای جایزه بهترین فیلمنامه از جشن خانه سینما و جشنواره فجر شدهاست. از مهمترین فیلمهایی که او سناریست آنها بوده میتوان به دنیا، پرونده هاوانا و پاداش سکوت اشاره کرد.
منوچهر محمدی یکی از تهیه کنندگان سینما است که تا کنون تهیه کنندگی بیش از ۲۰ اثر را در کارنامه هنری خود دارد.
منوچهر شاهسواری تهیه کننده و نویسنده اهل ایران است. وی فارغ التحصیل سینما از مدرسه عالی تلویزیون و سینما است. سال ۱۳۶۸ فعالیت سینمایی خود را به عنوان دستیار کارگردان و برنامه ریز با فیلم تمام وسوسههای زمین به کارگردانی حمید سمندریان آغاز کرد. در سال ۱۳۷۷ به همراه احمدرضا درویش، تقی علیقلی زاده و محمود بهمن پور مؤسسه فرهنگ تماشا را تأسیس کرد. وی در تاریخ ۲۸ تیر ۱۳۹۵، پس از پذیرفته شدن استعفای رضا میرکریمی به عنوان مدیرعامل جدید خانه سینما برگزیده شد. از دیگر فعالیتهای او میتوان به «قائم مقام خانه سینما»، «عضو شورای اتحادیه تهیه کنندگان و توزیع کنندگان فیلم ایران»، «رئیس شورای مرکزی اتحادیه»، «رئیس شورای صنفی نمایش»، نماینده خانه سینما در شورای صدور پروانه ساخت آثار سینمایی «مدیریت جشن یک صد سالگی سینمای ایران»، «مدیر بخش فیلمهای خارجی بنیاد سینمایی فارابی» اشاره کرد. او تهیه کنندگی فیلمهای بسیاری از جمله مزار شریف، فصل بارانهای موسمی و عبور از تله را برعهده داشته است.
خبرنگار مهلا رنجبران