کد خبر:۱۲۰۴۸۲۰
عضو ارشد جنبش حماس:

تهدید‌های ترامپ برای غزه، طنزی تلخ است

محمد نزال مذاکرات غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی به دلیل رفتار بنیامین نتانیاهو و دولت او که با فریبکاری، وقت‌کشی و دروغ همراه بوده، چند هفته متوقف شده است.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو: محمد نزال، عضو دفتر سیاسی حماس، تأکید کرد که این جنبش با تلاش‌های مصر و کشورهای عربی برای بررسی وضعیت غزه پس از جنگ همکاری کرده است. این همکاری شامل رسیدگی به امور امدادی، خدماتی، اقتصادی و بازسازی غزه بود. نتیجه این تلاش‌ها، سند تفاهمی تحت عنوان "کمیته پشتیبانی اجتماعی" بود که در اوایل دسامبر جاری تهیه شد.

نزال در مصاحبه‌ای با شبکه قدس فاش کرد که هیئت فتح از حماس چند روز فرصت خواسته تا تأیید نهایی رئیس تشکیلات خودگردان، محمود عباس، را دریافت کند. اما به گفته او، کمیته اجرایی تشکیلات - که او از آن به عنوان نهادی ناتوان یاد کرد - این سند را رد کرد. وی افزود که این کمیته تنها مجری دستورات است.

او تأکید کرد که حماس این پروژه، یعنی کمیته پشتیبانی اجتماعی، را با هماهنگی دیگر گروه‌ها و نیروهای فلسطینی که اصول کلی ذکر شده در این سند را می‌پذیرند، پیش خواهد برد. این جنبش به مسیر خود برای بازسازی، مدیریت و توسعه غزه پس از جنگ ادامه خواهد داد.

مذاکرات آتش‌بس در غزه

نزال همچنین اظهار داشت که مذاکرات غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی به دلیل رفتار بنیامین نتانیاهو و دولت او که با فریبکاری، وقت‌کشی و دروغ همراه بوده، چند هفته متوقف شده بود. این رفتار موجب نارضایتی واسطه‌ها شد و حتی قطر به عنوان یکی از میانجی‌ها، موقتا وساطت خود را متوقف کرد.

وی افزود که این مذاکرات به تازگی از سر گرفته شده و حماس با رویکردی مثبت موانع را برطرف کرده است تا به ماشین جنگی رژیم صهیونیستی پایان داده شود. با این حال، نزال تأکید کرد که هنوز برای ارائه نتیجه قطعی درباره این مذاکرات زود است و هرگونه تفاهمی که حاصل شود، اعلام خواهد شد.

تهدیدهای ترامپ

نزال تهدیدهای دونالد ترامپ مبنی بر تبدیل خاورمیانه به جهنم در صورت عدم آزادسازی اسرای صهیونیستی پیش از آغاز دوره ریاست‌جمهوری او در ۲۰ ژانویه را "مضحک" توصیف کرد. وی افزود: «آیا چیزی بدتر از جهنمی که غزه در یک سال اخیر تجربه کرده وجود دارد؟ نتانیاهو و گروه تروریستی‌اش تمام تلاش خود را برای شکست اراده مردم و مقاومت غزه به کار گرفتند اما نتوانستند موفق شوند. حتی اسرای خود را هم زنده بازنگرداندند و آن‌ها را با عمد به قتل رساندند. بنابراین، تنها گزینه پیش‌روی دولت کنونی بایدن یا دولت آینده ترامپ، پذیرش مطالبات مردم فلسطین و مقاومت قهرمان آن‌ها است.»

وضعیت کرانه باختری

نزال عملیات نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان در اردوگاه جنین برای سرکوب مقاومت را نشانه‌ای از «ورشکستگی سیاسی و انحطاط اخلاقی» دانست. وی اشاره کرد که این تشکیلات نسبت به سنت‌های الهی و سرنوشت ظالمان و مستبدان در تاریخ قدیم و معاصر چشم خود را بسته است. نزال تأکید کرد که مسئله فلسطین تنها به استبداد داخلی مربوط نمی‌شود، بلکه اشغالگری صهیونیستی نیز باید هدف تلاش‌ها برای پایان دادن به آن باشد، نه اینکه با آن همکاری و هماهنگی شود.

او پرسید: «چگونه می‌توان چنین رفتارهایی (تعقیب نیروهای مقاومت توسط تشکیلات امنیتی) را توصیف کرد؟ چه اصطلاح دقیقی می‌توان برای آن به کار برد؟» نزال همچنین تأکید کرد که کرانه باختری تحت اشغال و هماهنگی امنیتی نمی‌تواند تسلیم شود و پرچم سفید بالا ببرد و با وجود تمامی سختی‌ها به مقاومت ادامه خواهد داد.

تحولات سوریه

در رابطه با سوریه، نزال تأکید کرد که حماس جایگزین مردم یا وصی آن‌ها نیست و به انتخاب‌های ملت‌ها برای تغییر و اصلاح احترام می‌گذارد. وی گفت: «سوریه همواره حامی فلسطین بوده و خواهد بود. ما برای سوریه و مردمش آرزوی امنیت، صلح و ثبات داریم و امیدواریم که این کشور همچنان مقاوم و سرافراز باقی بماند.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار