آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۰۵۰۹۱

آیا کرانه باختری از کنترل صهیونیست‌ها خارج می‌شود؟

رژیم اسرائیل از فروپاشی تشکیلات خودگردان فلسطین و از دست دادن کرانه باختری هراس دارد؛ رسانه‌های عبری جزئیات سناریویی را که تل‌آویو را به وحشت انداخته است، فاش کردند.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رای الیوم: گزارش‌های عبری نشان می‌دهند که برآورد‌ نهاد‌های امنیتی اسرائیل حاکی از آن است که وضعیت در کرانه باختری اکنون بسیار شکننده است و احتمال فروپاشی تشکیلات خودگردان فلسطین بسیار زیاد است.
به نقل از روزنامه «اسرائیل هیوم»، برآورد‌های امنیتی تأیید می‌کنند که وضعیت در کرانه باختری اکنون از سال‌های گذشته شکننده‌تر شده و احتمال فروپاشی تشکیلات خودگردان فلسطین به‌سرعت وجود دارد. همچنین نگرانی‌هایی در مورد تغییر وفاداری نیرو‌های پلیس تشکیلات خودگردان وجود دارد.

این روزنامه اشاره کرده است که در هفته گذشته، بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم اسرائیل، نامه‌ای به نخست‌وزیر، وزیر دفاع و شورای امنیت ملی ارسال کرده و در آن خواستار تشکیل فوری کابینه شده است. او این درخواست را در پی تشدید اوضاع در کرانه باختری و نگرانی از وقوع یک رویداد مهم مطرح کرده که نیازمند آمادگی است.
اسموتریچ هشدار داده که ممکن است گروه‌های مسلح علیه تشکیلات خودگردان کودتا کنند و سپس به رژیم اسرائیل حمله کنند. به همین دلیل است که مکانیزم‌های امنیتی اسرائیل در جنین فعال شده‌اند و تهدید رژیم اسرائیل برای ورود به این منطقه در صورت حل نشدن مشکل جدی گرفته می‌شود.


هشدار‌ها درباره وضعیت شکننده کرانه باختری


روزنامه «اسرائیل هیوم» اضافه می‌کند که تلاش‌های محمود عباس (ابومازن) برای اجرای یک عملیات بزرگ در منطقه‌ای که پیش‌تر ارتش رژیم اسرائیل در آن فعالیت داشته (جنین) ممکن است در نهایت منجر به بازگرداندن بازدارندگی شود، اگرچه این بازدارندگی در گذشته هم مورد تردید بوده است. اما این اقدامات ممکن است به یک شکست فاجعه‌بار تبدیل شوند که کل کرانه باختری را تحت تأثیر قرار دهند.
نوآم امیر، کارشناس مسائل عربی در کانال ۱۴ عبری، گفته است که جلسه کابینه امنیتی اسرائیل (کابینت) به بررسی درگیری‌های اخیر در کرانه باختری و درگیری میان نیرو‌های امنیتی تشکیلات خودگردان و گروه‌های مسلح در جنین پرداخته است. این جلسه به‌ویژه به دلیل نگرانی از ازدست‌رفتن کنترل تشکیلات خودگردان بر کرانه باختری و پیامد‌های آن برای ارتش رژیم اسرائیل در مواجهه با عملیات‌های بیشتر در این منطقه تشکیل شد.
وی افزود که باوجود درخواست دولت آمریکا از اسرائیل برای تجهیز تشکیلات خودگردان با سلاح و تجهیزات، او معتقد است که اسرائیل نباید به نجات تشکیلات خودگردان و رهبر آن (محمود عباس) اقدام کند.

در همین راستا، روزنامه «یدیعوت آحرونوت» فاش کرده است که نیرو‌های امنیتی تشکیلات خودگردان طبق مدلی به‌نام «مدل نابلس» فعالیت می‌کنند. این مدل که توسط رئیس اداره مدنی ارتش اسرائیل مطرح شده، شامل ورود نیرو‌های امنیتی تشکیلات خودگردان به مناطقی است که پیش‌تر ارتش اسرائیل به آنها یورش برده و زیرساخت‌های مقاومت را در آن تضعیف کرده است.
این روزنامه اشاره کرده که رژیم اسرائیل تصمیم گرفته است که برای حفظ ثبات تشکیلات خودگردان و جلوگیری از فروپاشی آن اقدام کند. دستگاه‌های امنیتی رژیم صهیونیستی مطابق با تصمیم کابینه امنیتی (کابینت) عمل می‌کنند و برای ثبات تشکیلات خودگردان از منظر امنیتی رژیم اسرائیل تلاش دارند. آنها اوضاع جاری را با دقت زیر نظر گرفته‌اند.


افزایش تنش‌ها در جنین و رویارویی با گروه‌های مقاومت


تحولات در اردوگاه جنین با بازداشت دو فرد به نام‌های ابراهیم طوباسی و عماد ابوالهیجا توسط نیرو‌های امنیتی تشکیلات خودگردان در اوایل این ماه آغاز شد. این اقدام خشم «گردان های جنین» را برانگیخت و آنها خودرو‌های متعلق به تشکیلات خودگردان را گروگان گرفتند تا آزادی بازداشت‌شدگان را مطالبه کنند. اما تشکیلات خودگردان این درخواست را رد کرد و پیام روشنی فرستاد مبنی بر اینکه هدف آن پایان دادن به مقاومت و خلع سلاح است؛ موضوعی که از سوی مقاومت‌گران رد شد.

با کشته شدن جوانی به نام شلبی در جریان عملیات امنیتی تشکیلات خودگردان و محاصره بیمارستان جنین، قطع برق و آب اردوگاه توسط نیرو‌های امنیتی، تنش‌ها تشدید شد.
به‌طور معمول، درگیری‌هایی میان نیرو‌های مقاومت و عناصر امنیتی تشکیلات خودگردان در شهر‌های شمالی کرانه باختری، به‌ویژه در جنین و طولکرم رخ می‌دهد که با یورش‌های مداوم نیرو‌های اشغالگر و حملات شهرک‌نشینان اسرائیلی همراه است.
نیرو‌های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین به بازداشت افراد تحت تعقیب رژیم اسرائیل متهم می‌شوند. این موضوع شرایط در کرانه باختری اشغالی را پیچیده‌تر کرده است. کرانه باختری از زمان آغاز جنگ علیه غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ شاهد افزایش شدید تجاوزات اشغالگران و شهرک‌نشینان بوده است.


شدت گرفتن خشونت‌ها در کرانه باختری و غزه


هم‌زمان با جنگ در نوار غزه، ارتش رژیم اسرائیل و شهرک‌نشینان حملات خود به فلسطینیان، دارایی‌های آنها و منابع معیشتی‌شان در کرانه باختری، ازجمله در قدس شرقی اشغالی، را افزایش داده‌اند. طبق آمار رسمی فلسطینی، این تجاوزات تاکنون منجر به شهادت ۸۱۱ نفر و زخمی شدن حدود ۶۴۵۰ نفر شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار