به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، کاخ سفید اعلام کردجو بایدن رئیس جمهور آمریکا یک بسته کمک نظامی به تایوان به ارزش ۵۷۱/۳ میلیون دلار را به تصویب رساند.
این در حالی است که وزارت امور خارجه، فروش احتمالی تجهیزات نظامی به این جزیره به ارزش ۲۶۵ میلیون دلار را تایید کرده است.
براساس این گزارش، کاخ سفید در بیانیهای بدون اشاره به هیچ جزئیاتی اعلام کرد بایدن، مجوز برداشت مستقیم ۵۷۱/۳ میلیون دلار از آماد و تجهیزات و سرویسهای دفاعی وزارت امور خارجه و آموزش و پرورش نظامی را برای ارائه کمک به تایوان، به وزارت امور خارجه واگذار کرد.
تایوان هفته گذشته در پاسخ به آنچه که چین بزرگترین فرآیند متمرکزسازی نیروی دریایی در سه دهه اخیر در اطراف جزیره تایوان و دریاهای شرقی و جنوبی چین نامیده، در حالت هشدار قرار گرفته است.
وزارت دفاع تایوان ضمن تشکر از آمریکا برای ارائه این تضمین امنیتی در بیانیهای گفت: دو طرف به همکاری نزدیک درباره موضوعات امنیتی به منظور تضمین صلح در تنگه تایوان ادامه میدهند.
در همین حال وزارت دفاع آمریکا پنتاگون اعلام کرد وزارت امور خارجه فروش احتمالی تجهیزات نظامی به این جزیره به ارزش ۲۶۵ میلیون دلار شامل تجهیزات فرماندهی، کنترلی، ارتباطی ومدرن سازی سیستمهای کامپیوتری را تایید کرده است.
وزرات دفاع تایوان در این باره گفت: این تجهیزات به به روز رسانی سیستمهای فرماندهی و کنترلی کمک خواهد کرد.
این وزارت خانه همچنین خبر داد دولت آمریکا فروش ۳۰ میلیون دلار قطعات یدکی برای توپهای خودکار ۷۶ میلی متری را تایید کرده است. این امر ظرفیت این جزیره برای مقابله با جنگ خاکستری منطقهای افزایش میدهد.
تایوان از سال ۱۹۴۹ توسط دولت محلی اداره میشود، از آن زمان تایوان پرچم و برخی دیگر نشانههای جمهوری خلق چین را که در سرزمین اصلی چین وجود داشت، تا پیش از به قدرت رسیدن حزب کمونیست در چین حفظ کرده بود. پکن همواره این جزیره را بهعنوان بخشی جداییناپذیر از سرزمین مادری چین میداند و این موضع مورد حمایت بسیاری از کشورها از جمله روسیه است.
چین همواره ادعا میکند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از چند سال گذشته تاکنون با انجام عملیاتهای نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.
پکن همواره از تمامی کشورها میخواهد به اصل چین واحد احترام گزارند و از ایجاد تنش در این منطقه خودداری کنند. در زمان حاضر یکی از بزرگترین چالشهای چین با آمریکا در دریای چین جنوبی بر سر موضوع استقلال تایوان است.
آمریکا در سال ۱۹۷۹ درحالی که رسماً روابط دیپلماتیک با دولت چین برقرار کرد، روابط با تایوان را کنار گذاشت. درحالی که آمریکا بر سیاست "چین واحد" تأکید دارد، ادعای حاکمیت چین بر تایوان را تأیید نمیکند و حامی نظامی کلیدی تایپه باقی مانده است.
در همین حال پکن بارها از واشنگتن به عنوان بزرگترین تامین کننده تسلیحاتی تایوان خواسته تا به منظور کاهش تنشهای فیمابین، از فروش و ارسال سلاح به این جزیره خودداری کند.