به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، شورای امنیت سازمان ملل در مهرماه گذشته تحریم تسلیحاتی اقلیم دافور واقع در غرب سودان را تمدید کرد. بر اساس این قطعنامه هرگونه فروش و انتقال سلاح به طرفهای متخاصم در این اقلیم ممنوع است و مجازاتهایی همچون بلوکه شدن اموال و ممنوعیت سفر را به دنبال دارد.
«رمطان لعمامره» نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سودان دیروز در بندرپورتسودان (پایتخت موقت) با ژنرال «عبدالفتاح برهان» رئیس شورای حاکمیتی سودان دیدار و درباره نبرد جاری بین ارتش و نیروهای واکنش سریع و راههای پایان دادن به آن با وی گفتگو کرد.
در این دیدار ژنرال برهان اظهار داشت: سازمان ملل بایستی با طرفهایی که به قطعنامه شورای امنیت در خصوص تحریم تسلیحاتی دارفور پایبند نیستند، برخورد کند.
وی تصریح کرد: سازمان ملل بایستی از ورود سلاح و تجهیزات نظامی به دارفور جلوگیری کند و به حملات نیروهای واکنش سریع به شهر فاشر (مرکز ایالت دارفور شمالی) پایان دهد.
رئیس شورای حاکمیتی و فرمانده ارتش سودان تاکید کرد: ضرویست که جامعه جهانی اقدامات بازدارنده قوی علیه کشورهایی اعمال کند که حامی نیروهای واکنش سریع هستند.
سودان با متهم کردن امارات به حمایت تسلیحاتی از نیروهای واکنش سریع به شورای امنیت شکایت کرده، اما این شورا تاکنون به شکایت مزبور رسیدگی نکرده است.
دولت ابوظبی با رد چنین اتهامی اعلام کرده کمکهایش به سودان فقط در چارچوب فعالیتهای بشردوستانه است.
به نوشته روزنامه سودان تریبون، ژنرال برهان به نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سودان گفت: این کشور خود را ملزم به همکاری با سازمان ملل برای دستیابی به یک دیدکاه مشترک میداند تا در سایه آن بتوان در تمام زمینههای همکاری کرد.
وی با اشاره به تداوم حملات نیروهای واکنش سریع علیه شهروندان گفت: دولت سودان خود را ملزم به حمایت از غیرنظامیان در برابر حملات نیروهای واکنش سریع میداند.
رئیس شورای حاکمیتی سودان تاکید کرد: به مجرد بازگشت آوارگان به شهرها و روستاهای خود روند سیاسی شروع میشود و بسترهای لازم برای برگزاری انتخابات فراهم خواهد شد تا ملت سودان بدون دخالت بیگانگان آینده سیاسی خود را رقم بزنند.
در این دیدار «رمطان لعمامره» نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سودان اظهار داشت: سازمان ملل تمام تلاش خود را به کار میگیرد تا زمان نبرد و خسارتهایی انسانی کاهش یابد. همچنین این سازمان آماده همکاری با سودان برای پایان دادن به بحران داخلی این کشور است.