گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الجزیره؛ رژیم صهیونیستی همچنان ارسال کمک به غزه را مسدود میکند؛ بارانهای شدید اردوگاههای چادری را به زیر آب برده است.ساکنان فلسطینی که در اردوگاههای چادری پناه گرفتهاند، با شرایط آبوهوایی سخت دستوپنجه نرم میکنند؛ چراکه بارانهای شدید باعث آبگرفتگی چادرهای آنها شده است.
سازمان ملل متحد رژیم صهیونیستی را به ادامه مانعتراشی سیستماتیک در مسیر کمکرسانی به غزه متهم کرده است. به گفته مقامات محلی، یک فلسطینی دیگر به دلیل سرمازدگی جان خود را از دست داده است.
خانواده دکتر حسام ابوصفیه، مدیر بازداشتشده بیمارستان کمال عدوان، خواستار آزادی او شدهاند. در همین حال، مقامات فلسطینی اعلام کردند پنج زندانی دیگر از غزه در بازداشت رژیم صهیونیستی جان خود را از دست دادهاند.ادریس ابوصفیه، فرزند دکتر حسام ابوصفیه، در پیامی ویدئویی از جامعه بینالمللی خواست که برای آزادی پدرش پیش از آنکه دیر شود، مداخله کنند.
او در این پیام گفت:
«ما از جامعه بینالمللی درخواست میکنیم که برای آزادی او، که به دلیل انجام وظیفه انسانیاش توسط نیروهای اشغالگر بازداشت شده است، اقدام کنند.»
وی افزود که پدرش تحت «رفتارهای بسیارفجیع» در بازداشتگاه سدی تیمان قرار دارد که شامل تحقیر، قرار گرفتن در معرض سرما و محرومیت از مراقبتهای پزشکی است.
ادریس ابوصفیه تأکید کرد که پدرش باوجود از دست دادن یک فرزند و مجروح شدن در طول جنگ، همچنان با عزم راسخ به مردم خود خدماترسانی میکرد.
سلطان باراکات، استاد سیاست عمومی در دانشگاه حمد بن خلیفه، به الجزیره گفت که رژیم صهیونیستی در حال نابودی سیستم سلامت غزه است، با وجود اینکه این اقدام نقض آشکار قوانین بینالمللی است.
وی افزود:
«از نظر نظارت و گزارشدهی در مورد نقض قوانین بینالمللی توسط رژیم صهیونیستی، چندین سازمان این مسائل را گزارش میدهند. اما جایی که رژیم صهیونیستی از مجازات فرار میکند، شورای امنیت سازمان ملل است.»
باراکات درباره برنامههای احتمالی رژیم صهیونیستی برای آینده غزه گفت:
«نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی احتمالاً بخش شمالی نوار غزه را تحت اشغال نگه میدارند تا حماس را از تلآویو دورتر کنند.» او افزود که این اقدام ممکن است بخشی از طرحی بزرگتر برای کوچاندن فلسطینیان به صحرای نقب و مصر باشد.
خبرنگار الجزیره از دیر البلح زه، گزارش داد که اکثر جمعیت غزه در حال حاضر در اردوگاههای موقت به سر میبرند که به دلیل سوراخها و فرسودگی نمیتوانند از خانوادهها در برابر سرمای شدید محافظت کنند.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که شمار فلسطینیانی که بر اثر سرمازدگی جان باختهاند، به هفت نفر افزایش یافته است.
یکی از مادران به خبرنگار الجزیره گفت:
«تنها راهی که میتوانم کودکانم را گرم کنم، در آغوش گرفتن آنهاست؛ چون پتو یا وسایل گرمایشی ندارم.»
بسیاری از کودکان فقط یک وعده غذا در روز میخورند. مردم برای گرم ماندن نیاز به غذای کافی دارند، اما بیشتر آنها از این نیاز محروم هستند.
حماس خواستار ارسال تجهیزات امدادی و چادرهایی برای محافظت از صدها هزار غیرنظامی آواره در برابر سرما و اثرات مخرب حملات رژیم صهیونیستی شده است.
در بیانیه حماس آمده است:
«وظیفه انسانی و قانونی جامعه بینالمللی و سازمان ملل مستلزم اقدام فوری برای ارائه کمک به مردم ما در نوار غزه است که قربانی جنایت نسلکشی و پاکسازی قومی صهیونیستها شدهاند.»همانطور که گزارش شده است، پزشکان و فعالان از سراسر جهان خواستار آزادی مدیر بیمارستان کمال عدوان شدهاند که هفته گذشته همراه با صدها نفر دیگر در جریان یورش به این مرکز پزشکی بازداشت شد.
برخی فعالان میترسند که دکتر ابوصفیه به سرنوشتی مشابه دکتر عدنان البورش، مدیر بیمارستان الشفاء، دچار شود. دکتر البورش، که یکی از برجستهترین پزشکان غزه بود، سال گذشته در جریان بازداشت در زندان رژیم صهیونیستی جان باخت. شاهدان عینی گفتهاند که او در زندان مورد شکنجه و آزار قرار گرفته بود.
سازمان دفاع مدنی غزه اعلام کرده است که صدها تماس اضطراری از سوی آوارگان دریافت کرده که چادرها و سرپناههایشان بر اثر باران شدید ویران شده است.
این سازمان در بیانیهای اعلام کرد:
«تیمهای ما فقط میتوانند شهروندان را از پناهگاههای آسیبدیده به مکانهایی منتقل کنند که خود اغلب نامناسب هستند و این افراد همچنان زیر باران و سرما باقی میمانند.»اداره هواشناسی فلسطین پیشبینی کرده است که بارش باران و رعدوبرق در سراسر غزه ادامه خواهد داشت و دما همچنان سرد یا بسیار سرد خواهد بود. به گفته آژانس خبری وفا، انتظار میرود شرایط جوی از روز چهارشنبه بهبود یابد و ابرها شروع به پراکنده شدن کنند.
این پیشبینی در حالی است که امدادگران گزارش دادهاند بارندگی شدید شب گذشته باعث سیلابهایی در جنوب و مرکز غزه شده است.
مقامات شهری در غزه هشدار دادهاند که بمباران و تخریب یک ایستگاه پمپاژ فاضلاب در محله زیتون توسط نیروهای رژیم صهیونیستی میتواند به یک «فاجعه بهداشتی و زیستمحیطی» منجر شود.
این حمله باعث بالا آمدن سطح فاضلاب در خیابانهای شهر غزه شده است. این رژیم طی جنگ ۱۴ ماهه، زیرساختهایی نظیر کارخانههای آب، نیروگاهها، بیمارستانها و مدارس را تخریب کرده است.