به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی ناترازی انرژی در بخش صنعت که با حضور وزرای صنعت و ارتباطات در محل کمیسیون صنایع مجلس برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: ما در حوزه مدیریت ناترازی انرژی باید یک کار برنامهریزی شده و هماهنگ از سران قوا گرفته تا شورای عالی اقتصادی و شورای عالی امنیت ملی و مجلس را به پیش ببریم.
وی افزود: اگر بتوانیم به درستی عمل کنیم و تمامی تمرکز خود را به سمت بهینهسازی مصرف انرژی معطوف کنیم، در یک برنامه میان مدت میتوانیم بیش از 100 میلیارد دلار به سرمایه کشور اضافه کنیم. در این بخش دو کمیسیون انرژی و صنایع مجلس نقش کلیدی دارند. من به صراحت عرض میکنم که ما حداقل در مجلس یازدهم تقریبا حلقههای گمشده نیازمند قانونگذاری برای یک جهش اقتصادی را در اختیار قوه مجریه قرار داریم و الان باید به کمک دولت برویم تا بتواند این قوانین را به درستی اجرا کند.
قالیباف با بیان اینکه ما تقریبا در هیچ یک از حوزههای مرتبط با مسائل ناترازی انرژی مشکل قانونی نداریم، عنوان کرد: وزارت صمت هم یک مصرف کننده مهم در حوزه انرژی است و هم با استانداردسازی و کاری که در صنعت انجام میدهد میتواند مصرف بهینه انرژی را مدیریت کند. با این حال امروز شاهد آن هستیم که نیروگاههایی در کشور ساخته میشود در حالی که گازی برای تامین انرژی آن وجود ندارد. وقتی ما 90 درصد برق را متمرکز به گاز میکنیم این مشکل برای ما پیش میآید.
رئیس مجلس ادامه داد: خب این مسئله یک شبه اتفاق نیفته است. به طور مثال یک نیروگاه در طبس 20 سال است که در مرحله 40 درصد باقی مانده است در حالی که حدود یک میلیارد تن ذغال سنگ در طبس در سطح زمین وجود دارد ولی متاسفانه استفاده از ذغال سنگ برای تامین انرژی و تولید برق تقریباً صفر است در شرایطی که در دنیا همین الان 33 درصد از برقشان را از ذغال سنگ تامین میکنند. وقتی سبد انرژی ما محدود باشد، خروجی آن وضعیت فعلی ناترازی در کشور میشود.
قالیباف گفت: امروز به حدی تحول در بخش های مختلف در دنیا اتفاق میافتد که اگر ما سیستمهای خود را بروز نکنیم کاملا از عرصه تجارت بینالمللی خارجی میشویم و تولیدات ما دیگر به هیچ عنوان صرفه صادراتی نخواهد داشت. بنابراین ما حتما در مجلس بحث پیگیری، نظارت و مطالبه از دولت را دنبال خواهیم کرد و این اولویت اول ما در مجلس است.
وی افزود: برای همین منظور یک کمیته تخصصی در قالب قرارگاه رصد و نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی در حوزه ناترازی انرژی باید در کمیسیون صنعت مجلس شکل بگیرد و هماهنگ با قرارگاهی که قرار شد ذیل کمیسیون انرژی مجلس شکل بگیرد، بر عملکرد دستگاههای اجرایی در بحث بهبود ناترازی انرژی نظارت کنند.
رئیس مجلس در بخش دیگری از اظهارات با تاکید بر اینکه حتما افزایش قیمت حاملهای انرژی نه راه حل اول است و نه تنها راه برای مدیریت مصرف سوخت، خاطرنشان کرد: ما اینجا وقتی صحبت از کاهش شدت مصرف انرژی میکنیم باید بگونهای مردم را در این مسئله دخیل کنیم که منفعل آنها را در صرفهجویی مصرف انرژی تعریف کنیم. با این کار شما خواهید دید که با چه سرعتی ناترازی انرژی در کشور قابل حل خواهد بود.