کد خبر:۱۲۲۱۷۰۴

پیامد‌های سفر استیو ویتکاف به سرزمین‌های اشغالی

سفر استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ به خاورمیانه، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، به‌ویژه با توجه به زمان‌بندی آن و پیام‌هایی که از سوی واشنگتن به همراه دارد.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو: سفر استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ به خاورمیانه، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، به‌ویژه با توجه به زمان‌بندی آن و پیام‌هایی که از سوی واشنگتن به همراه دارد. رسانه‌های صهیونیستی گزارش داده‌اند که هدف اصلی این سفر، نظارت بر اجرای توافق تبادل اسرا و تثبیت آتش‌بس در غزه است.

الیاس کرّام، خبرنگار الجزیره در فلسطین، این سفر را بسیار مهم توصیف کرده است، چراکه در مقطع حساسی از مذاکرات برای ورود به مرحله دوم توافق تبادل اسرا و آتش‌بس انجام می‌شود. به گفته او، ویتکاف پیش‌تر نقش کلیدی در اعمال فشار بر اسرائیل برای پذیرش آتش‌بس و انتشار فهرست اسرایی که قرار است توسط مقاومت فلسطین آزاد شوند، ایفا کرده است.

وی احتمال می‌دهد که ویتکاف با پیامی از سوی ترامپ به اسرائیل آمده باشد که تأکید دارد دولت آمریکا خواهان تداوم آتش‌بس است. اما هم‌زمان، هنوز مشخص نیست که آیا بنیامین نتانیاهو در سفر آتی خود به واشنگتن از ترامپ درخواست مجوزی برای ازسرگیری جنگ در غزه خواهد کرد تا بتواند موقعیت سیاسی خود را تثبیت کند یا اینکه ترامپ او را از ادامه جنگ برحذر خواهد داشت.

در همین حال، رسانه‌های عبری گزارش داده‌اند که دولت آمریکا امتیازاتی به رژیم صهیونیستی پیشنهاد داده است تا این رژیم را به پایان دادن به جنگ در غزه متقاعد کند. این امتیازات ممکن است شامل پیشبرد عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی و امتیازاتی برای جناح‌های تندرو در دولت اسرائیل باشد، مانند ضمیمه‌سازی اراضی کرانه باختری و توسعه شهرک‌سازی‌ها.

همچنین، واشنگتن در تلاش است تا با ارائه تضمین‌های امنیتی به اسرائیل، آن را به اجرای مرحله دوم توافق ترغیب کند. ازجمله این تضمین‌ها، تدابیر امنیتی در منطقه حائل اطراف غزه و اقدامات امنیتی در محور فیلادلفیا و گذرگاه رفح است.

به گفته منابع اسرائیلی، ویتکاف در جریان این سفر از محورها و مناطق کلیدی مانند نتساریم و فیلادلفیا بازدید خواهد کرد تا درباره اقدامات لجستیکی و امنیتی برای مرحله دوم توافق اطلاعات کسب کند. این مرحله شامل خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه است.

یکی از موضوعات کلیدی که در این سفر مورد بحث قرار خواهد گرفت، آینده اداره غزه پس از جنگ و جایگزینی حکومت حماس از نگاه اسرائیل است. طبق گزارش‌ها، ویتکاف در این زمینه با نتانیاهو و رهبران سیاسی اسرائیل گفت‌وگو خواهد کرد.

لازم به ذکر است که از ۱۹ ژانویه، آتش‌بس میان حماس و رژیم صهیونیستی آغاز شده و مرحله نخست آن ۴۲ روز ادامه خواهد داشت. در این مدت، مذاکرات برای مرحله دوم و سوم توافق با میانجی‌گری قطر، مصر و ایالات متحده در جریان است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار