آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۱۹۱۲

شروط روسیه برای حل دیپلماتیک مناقشه اوکراین

وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای با اشاره به شروط لازم برای حل و فصل پایدار مناقشه اوکراین، تاکید کرد که مسکو به آتش‌بسی که در سایه آن نیرو‌های اوکراینی مجددا تجدید قوا و سازماندهی کنند، نیازی ندارد.
شروط روسیه برای حل دیپلماتیک مناقشه اوکراین

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، امروز، دوشنبه در مصاحبه با روزنامه مجارستانی "Magyar Nemzet" تاکید کرد که این کشور آماده حل و فصل دیپلماتیک مناقشه اوکراین، البته بر اساس یک صلح پایدار و نه آتش‌بس است. وی توضیح داد: "روسیه همواره آماده حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک مناقشه اوکراین بوده و هست. ولی صحبت بر سر دستیابی به یک توافق صلح پایدار است، نه یک آتش‌بس. "

لاوروف تاکید کرد که روسیه به مکثی که اوکراین و حامیان خارجی آن برای سازماندهی مجدد نیروها، ادامه بسیج و تقویت توان بالقوه نظامی می‌خواهند، نیازی ندارد و اجازه چنین وضعیتی را نخواهد داد. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر، تاریخ‌های دور سوم مذاکرات با اوکراین در حال توافق بین طرفین است، افزود: «بدون از بین بردن ریشه‌های این مناقشه، نمی‌توان به یک توافق پایدار برای حل و فصل کامل این مناقشه دست یافت.»

وزیر خارجه ادامه داد: «قبل از هر چیز، لازم است تهدیدات علیه امنیت روسیه به دلیل گسترش ناتو و "کشیده شدن اوکراین به این بلوک نظامی" از بین برود. همچنین بسیار مهم است که احترام به حقوق مردم روس زبان در سرزمین‌های تحت کنترل کی‌یف تضمین شود، رژیمی که پس از سال ۲۰۱۴ شروع به حذف هر چیزی کرده که به نوعی به روسیه مربوط میشود.»

لاوروف به اهمیت به رسمیت شناختن الحاق قانونی کریمه، سواستوپل، دو جمهوری مردمی دونتسک و لوهانسک، مناطق زاپروژیا و خرسون به ترکیب فدراسیون روسیه در سطح بین‌المللی اشاره کرده و گفت: «در دستور کار، وظایف غیرنظامی‌سازی و نازی‌زدایی اوکراین، لغو تحریم‌های ضدروسی، لغو تمام دعاوی علیه روسیه و بازگرداندن دارایی‌های این کشور که به طور غیرقانونی در غرب توقیف شده است، قرار دارد.»

وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه همه این مفاد باید «در یک توافق‌نامه الزام‌آور قانونی برای حل و فصل مسالمت‌آمیز» بیان شود، تاکید کرد که اوکراین باید به ریشه‌های حاکمیتی خود بازگشته و مطابق با «روح و متن اسنادی» که قانون اساسی این کشور را تشکیل می‌دهند، عمل کند.

به عقیده لاوروف، روسیه و مجارستان می‌توانند برای محافظت از هموطنان خویش در اوکراین با یکدیگر متحد شوند. نه تنها جمعیت روس زبان، بلکه سایر گروه‌های قومی از جمله مجارستانی، رومانیایی، لهستانی، بلغاری، ارمنی، بلاروسی و یونانی نیز در معرض اوکراینی شدن اجباری قرار گرفتند. او گفت: «بوداپست این مسئله را به خوبی می‌داند. امروز، روسیه و مجارستان آشکارا صدای خود را در دفاع از هموطنانشان در اوکراین بلند کرده‌اند. ما می‌توانیم در این مسیر با هم متحد شویم.»

وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه اعلام کرد: «دفتر کمیسر حقوق کودکان تحت نظارت دفتر ریاست جمهوری روسیه در حال تهیه فهرستی متقابل برای تحویل کودکان به خانواده‌های خود در اوکراین است. در مرحله مقدماتی، این فهرست شامل ۱۰ کودک در اوکراین و هشت کودک خردسال در کشور‌های اروپایی می‌شود.»

لاوروف یادآور شد که فهرست اوکراینی نیز شامل ۳۳۹ کودک که ارتباط خود را با والدین یا نمایندگان قانونی خود از دست داده‌اند، قبلاً به روسیه تحویل داده شده است. وی افزود: «بررسی‌های لازم برای هر کودک نام برده در فهرست اوکراینی در حال انجام است. همه کار‌ها برای پیوستن مجدد آنها به عزیزانشان انجام خواهد شد.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار