آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۱۵۱۱

شرکت پوتین در اجلاس بریکس از طریق ویدئو کنفرانس

رئیس جمهور روسیه در سال جاری و به دلایل امنیتی از طریق ویدئو کنفرانس در نشست رهبران گروه بریکس در برزیل شرکت خواهد کرد و ریاست هیئت نمایندگی این کشور برعهده وزیر امور خارجه سرگئی لاوروف است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از خبرگزاری «تاس»، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، از طریق ویدئو کنفرانس در جلسه عمومی اصلی نشست سران بریکس در برزیل شرکت خواهد کرد.

این هفدهمین اجلاس رهبران کشور‌های عضو این گروه بین المللی است. نشست سران بریکس در تاریخ ۶ و ۷ جولای در شهر ریودوژانیروی برزیل برگزار خواهد شد. ریاست هیئت نمایندگی روسیه که برای این منظور به برزیل رفته، برعهده سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه این کشور است.

یوری اوشاکوف، دستیار رئیس جمهور روسیه پیش از این درباره عدم حضور فیزیکی ولادیمیر پوتین در این رویداد، توضیح داده بود که دولت برزیل در چارچوب درخواست دادگاه بین‌المللی کیفری از کشور‌ها به منظور استرداد ولادیمیر پوتین، نمی‌تواند مواضع روشنی اتخاذ کند که برای رئیس جمهور روسیه امکان آن را فراهم کند که در این اجلاس حضور یابد.

در ماه مارس سال ۲۰۲۳، دادگاه کیفری بین‌المللی که روسیه صلاحیت آن را به رسمیت نمی‌شناسد، حکم بازداشت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را صادر کرد. این دادگاه، به ویژه طرف روسی را متهم می‌کند که ظاهراً کودکانی را که نیرو‌های روسی از گلوله‌باران ارتش اوکراین نجات داده و از منطقه جنگی به مناطق امن منتقل کرده‌اند، "به زور اخراج" کرده است.

دستور کار نشست سران بریکس و محکومیت اقدامات قهرآمیز یکجانبه

دستور کار اجلاس سران بریکس پس از اعمال تعرفه‌های ایالات متحده بر کالا‌های وارداتی و تشدید اوضاع در خاورمیانه به طور قابل توجهی گسترش یافته است. همانطور که دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز گذشته یادآور شد، در این رویداد مسائلی همچون صلح و امنیت، لزوم اصلاحات در مدیریت جهانی، چشم‌انداز همکاری در حوزه‌های سیاسی، تجاری، اقتصادی، فرهنگی و بشردوستانه مورد بحث قرار خواهند گرفت. به گفته وی، علاوه بر این دیدگاه شرکت کنندگان در خصوص مهمترین مسائل در دستور کار بین‌المللی مطرح شده و در پایان این رویداد، کشور‌ها قصد دارند بیانیه نهایی را تصویب کنند.

خبرگزاری بلومبرگ روز گذشته با استناد به منابع خبری خود، گزارش داد که رهبران کشور‌های بریکس قصد دارند در پایان اجلاس ریودوژانیرو، بیانیه‌ای در محکومیت اقدامات اقتصادی قهرآمیز یکجانبه صادر کنند. در این گزارش آمده است: "رهبران بریکس نگرانی جدی خود را در رابطه با اقدامات تعرفه‌ای و غیرتعرفه‌ای یکجانبه و مغایرت این نوع اقدامات قهرآمیز با قوانین بین‌المللی" را محکوم خواهند کرد.

علاوه بر این، سران کشور‌های بریکس ممکن است "نگرانی جدی" خود را در خصوص وضعیت انسانی در نوار غزه ابراز کرده و به ویژه، از سرگیری حملات اسرائیل و ایجاد موانع برای تأمین کمک‌های بشردوستانه به مردم ساکن این منطقه را محکوم کنند.

برزیل در سال ریاست گروه بریکس را بر عهده دارد. نشست قبلی رهبران بریکس در اکتبر سال ۲۰۲۴ در کازان روسیه برگزار شده بود.

بریکس یک انجمن بین دولتی است که در سال ۲۰۰۶ توسط روسیه، چین، هند و برزیل ایجاد شد و آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱ به آن پیوست. از ابتدای سال ۲۰۲۴، مصر، امارات متحده عربی، اتیوپی، ایران و از ژانویه سال ۲۰۲۵، اندونزی نیز به این گروه پیوسته‌اند. کشور‌های بلاروس، بولیوی، کوبا، قزاقستان، مالزی، نیجریه، تایلند، اوگاندا، ازبکستان و ویتنام به عنوان شریک با این بلوک همکاری می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار