آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۲۷۱۹

۸ راهبرد کلان برای نوآوری فرهنگی در فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران

راهبرد‌های کلان معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در نشست شورای معاونان دانشجویی-فرهنگی دانشکده‌ها و دانشکدگان اعلام شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست شورای معاونان دانشجویی- فرهنگی دانشکده‌ها و دانشکدگان در تالار امیر کبیر برگزار شد.

دکتر روح اله نصرتی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در این نشست ضمن تبریک اعیاد و مناسبت‌های پیش رو، اظهار کرد: معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برنامه‌های کلان خود تا پایان سال جاری و سال آینده را طراحی کرده است و امیدواریم در چارچوب این برنامه، بخش‌های مختلف دانشگاه اعم از دانشکده‌ها و دانشکدگان با در نظر گرفتن اقتضائات خاص خود برنامه‌های عملیاتی خود را تدوین کنند.

وی ادامه داد: دانشگاه مأموریت اصلی خود را برای چهار سال آینده، تحت عنوان دانشگاهی جامع، کارآفرین و مسئله محور تعریف کرده که از طریق تقویت خردورزی و تفکر انتقادی و یادگیری مداوم و تحول در شیوه یادگیری، یاددهی و مدیریت ارتباط با جامعه، تجاری‌سازی فناوری ضمن به رسمیت شناختن تفکر‌های مختلف و با هدف تربیت انسان اخلاق‌مدار، متعهد، متخصص و نوآور در راستای تبدیل شدن به قطب سیاست‌گذاری، تولید و اشاعه علم و فناوری در جهت نیاز‌های جامعه به صورت نظام‌مند و متوازن گام برمی دارد و در این مسیر ملزم به حفظ ارزش‌های محوری همچون تقدم مصالح و منافع عمومی بر منافع شخصی، شفافیت، نوآوری، احترام و اعتماد متقابل است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با بیان اینکه دانشگاه ذیل مأموریت اصلی خود، پنج هدف کلی طراحی کرده است که شامل توسعه آموزش تقاضا محور با تاکید بر کیفیت آموزش، تقویت هویت اسلامی- ایرانی و مسئولیت پذیری اجتماعی، بهبود و یکپارچه سازی اکوسیستم پژوهش و نوآوری با تمرکز بر تجاری‌سازی، تعالی و بهره وری در مدیریت سازمانی و تنوع‌بخشی به منابع درآمدی پایدار و مرجعیت و ارتقای جایگاه علمی دانشگاه است.

وی تأکید کرد: یکی از مهمترین اهداف برنامه راهبردی دانشگاه تقویت هویت اسلامی - ایرانی و مسئولیت پذیری اجتماعی است که معاونت فرهنگی و اجتماعی برای تحقق این هدف برنامه‌های خود را ذیل راهبرد‌های هشت گانه تدوین کرده است.

دکتر نصرتی بیان کرد: راهبرد اول ایجاد بستر‌های لازم جهت تضارب آراء، گفت‌و‌گو و گسترش فضای آزاداندیشی است. در این زمینه دانشگاه بایستی ضمن فراهم نمودن بستر‌های لازم جهت گفت‌و‌گو در زمینه‌های متفاوت اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، بنا به ضرورت امکان شکل گیری گفتگوی بین نسلی را فراهم کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه راهبرد دوم ارتقاء سلامت جسمی و روحی دانشجویان، افزایش نشاط اجتماعی و امکان آشنایی‌های بین فرهنگی است، گفت: دانشگاه برای ایجاد نشاط و پویایی نیاز به همراهی دانشجویان دارد و این هدف محقق نمی‌شود مگر اینکه خود دانشجویان به عنوان بازیگران اصلی این میدان تعریف شده و با مشارکت خودشان برنامه‌ها طراحی و اجرا شود، دانشگاه بنا به رسالت اصلی خود به این راهبرد توجه ویژه‌ای دارد چرا که پیشران هرگونه فعالیت دیگر در دانشگاه اعم از فعالیت علمی، فرهنگی و سیاسی، داشتن روحیه با نشاط و ایجاد انگیزه در بین دانشجویان است.

وی در ادامه سومین راهبرد دانشگاه را توسعه و تقویت تشکل‌های فرهنگی، علمی سیاسی و صنفی دانشجویی اعلام کرده و بیان کرد: دانشگاه تهران به دلیل ذخیره دانایی و دانش قابل توجه خود با تکیه بر استادان و دانشجویان توان ایفا نقش در عرصه‌های علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی را دارد و تقویت تشکل‌ها در این زمینه امکان کسب تجربه و یادگیری و ایفا نقش فعال در توسعه و آبادانی کشور را فراهم خواهد ساخت.

وی تأکید کرد: چهارمین راهبرد اصلی برنامه ریزی برای مشارکت و مسئولیت پذیری اجتماعی بیشتر دانشگاهیان برای حل مسائل مهم کشور است. معاونت فرهنگی و اجتماعی در این زمینه با توجه به سرمایه‌های دانشجویی خود و تشکل یابی آنها در قالب‌های مختلف سیاسی، علمی، فرهنگی و اجتماعی بستر‌های لازم جهت مشارکت دادن دانشجویان جهت کمک به حل مسایل کشور را می‌تواند فراهم کند. به اعتقاد ما می‌توان از ظرفیت دانشجویی برای ترویج گفتمان مسئولیت اجتماعی استفاده کرد. برای تحقق این هدف بخش مسئولیت اجتماعی معاونت فرهنگی اجتماعی فعال شده و برنامه‌های عملیاتی خود را طراحی کرده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران گفت: پنجمین راهبرد، حمایت از فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی در حوزه اخلاق و مسئولیت پذیری اجتماعی است در این زمینه علاوه بر ایجاد بستر‌های لازم برای فعالیت از برنامه‌های تشکل ها، کانون‌ها و انجمن‌ها هم در دانشگاه حمایت خواهد شد.

دکتر نصرتی با بیان اینکه راهبرد بعدی، ترویج ارزش‌های اخلاقی مبتنی بر آموزه‌های دینی به ویژه از طریق تدبر در مفاهیم قرآن کریم و ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری است، افزود: بخش مربوط به فعالیت قرآنی در مجموعه معاونت فعال شده است و جشنواره قرآنی تا انتهای سال برگزار می‌شود و برای سال آینده هم دانشگاه تهران به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آمادگی خود جهت پذیرش میزبانی جشنواره ملی قرآنی را اعلام کرده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در پایان خاطر نشان کرد: آخرین راهبرد ایجاد انگیزه در دانشجویان از طریق تقویت ارتباط با صنعت، ارتقاء مهارت و کسب مهارت‌های جدید و تلاش برای اجرای طرح‌هایی با رویکرد نوآوری فرهنگی است. در این زمینه طرح جامعی در زمینه ایجاد واحد صنایع خلاق فرهنگی و هنری در دانشگاه آماده شده است که امید است در سال آینده به مرحله اجرا برسد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار