به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، قاضی دادگاه در ابتدای جلسه رسیدگی تأکید کرد که دادگاه حقوقی تهران خود را صالح به رسیدگی میداند. وی با استناد به اصل ۳۴ قانون اساسی اظهار داشت: «دادخواهی، حق مسلم هر ایرانی است و این حق تحت هیچ شرایطی قابل سلب نیست.»
حمله تروریستی چهارم آبان ۱۴۰۱، زمانی رخ داد که یک فرد مسلح با تیراندازی به زائران حرم مطهر شاهچراغ (ع)، ۱۳ نفر را به شهادت رساند و ۳۰ نفر را مجروح کرد. این اقدام که گروهک تکفیری داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، واکنشهای گستردهای در سطح ملی و بینالمللی به دنبال داشت.
پس از وقوع این حمله، دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده تروریستها بلافاصله تشکیل شد. پس از بررسیهای قضایی، دو تروریست که در این اقدام نقش داشتند، در ۱۷ تیرماه ۱۴۰۲ اعدام شدند. اجرای حکم در مقابل چشمان خانوادههای شهدا، جانبازان و شهروندان شیرازی انجام شد.
در ۲۲ مرداد ۱۴۰۲، دومین حمله تروریستی به حرم حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) رخ داد. در این حادثه، عامل اصلی در همان محل دستگیر شد و همدستان او نیز طی عملیات جداگانه بازداشت شدند. ۱۹ شهریور ۱۴۰۲، نخستین جلسه دادگاه این پرونده برگزار شد.
متهم ردیف اول در دادگاه اعتراف کرد که برای آتش زدن نمازگزاران، بنزین تهیه کرده بود. این حمله که موجب شهادت ۲ نفر و مجروح شدن ۱۱ تن دیگر شد، فضای رعب و وحشت در شهر شیراز ایجاد کرد. در نهایت، حکم دادگاه اعلام شد:
متهم اصلی به اعدام محکوم شد.
دو نفر دیگر که به اتهام اجتماع و تبانی در این اقدام نقش داشتند، هر کدام به ۵ سال حبس، اخراج و طرد از کشور محکوم شدند.
این دو حمله تروریستی به حرم شاهچراغ (ع)، بازتاب گستردهای در سطح ملی و بینالمللی داشت و نهادهای مختلف، بر لزوم تقویت تدابیر امنیتی برای اماکن مذهبی و حفاظت از جان زائران تأکید کردند.
درحال تکمیل/