آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۳۷۳۰

افزایش ۲ درصدی قیمت نفت پس از تصمیم ترامپ برای وضع تعرفه‌های گمرکی

قیمت نفت پس از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای اعمال تعرفه‌های جدید بر کالا‌های وارداتی از کانادا، مکزیک و چین، به شدت افزایش یافت.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الشرق الاوسط؛ قیمت نفت در روز دوشنبه، پس از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، برای اعمال تعرفه‌های گمرکی جدید بر کالاهای وارداتی از کانادا، مکزیک و چین، به طور قابل توجهی افزایش یافت. این اقدام موجب نگرانی‌هایی در خصوص وقوع جنگ تجاری و اختلال در تأمین نفت از دو مورد از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان نفت خام برای ایالات متحده شد.

با این حال، پیش‌بینی‌ها از کاهش تقاضا برای سوخت باعث محدود شدن رشد قیمت‌ها شد. تا ساعت ۰۰:۴۲ به وقت گرینویچ، قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲ درصد افزایش یا ۱.۴۴ دلار به ۷۳.۹۷ دلار برای هر بشکه رسید. این قیمت در اوایل جلسه به ۷۵.۱۸ دلار برای هر بشکه نیز رسید که بالاترین سطح خود در یک هفته گذشته بود. همچنین، قرارداد‌های آتی نفت خام برنت با ۰.۸ درصد افزایش یا ۶۲ سنت به ۷۷.۳۴ دلار برای هر بشکه رسید.

ترامپ روز شنبه دستوری صادر کرد که به موجب آن، تعرفه‌های سنگینی بر واردات کالا از مکزیک، کانادا و چین وضع می‌شود. این اقدام باعث آغاز جنگ تجاری جدیدی شد که می‌تواند به شدت رشد جهانی را تحت تأثیر قرار دهد و موجب تشدید تورم شود. مقامات کاخ سفید اعلام کردند که فقط محصولات انرژی وارداتی از کانادا تحت تعرفه ۱۰ درصدی قرار خواهند گرفت، در حالی که واردات انرژی از مکزیک تحت تعرفه کامل ۲۵ درصدی قرار می‌گیرد.

آثار تعرفه‌ها بر بازار انرژی و قیمت نفت

آمربریت سینگ، تحلیل‌گر بانک «بارکلیز»، در یادداشتی نوشت: «واردات انرژی از کانادا همچنان از موقعیت نسبتاً منعطفی برخوردار است، که احتمالاً به دلیل احتیاط مقامات است.» وی افزود: «این تعرفه‌ها بیشتر بر بازارهای داخلی انرژی تأثیر منفی خواهند گذاشت تا واردات انرژی از مکزیک و ممکن است اثر معکوس بر یکی از اهداف اصلی ترامپ، یعنی کاهش هزینه‌های انرژی، داشته باشد.»

طبق اطلاعات وزارت انرژی آمریکا، کانادا و مکزیک بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان نفت خام وارداتی برای ایالات متحده هستند و به طور مشترک حدود یک‌چهارم نفتی را که پالایشگاه‌های آمریکایی به محصولات سوختی مانند بنزین و گازوئیل تبدیل می‌کنند، تأمین می‌کنند.

چالش‌ها و پیش‌بینی‌ها برای بازار نفت

منابع صنعتی اعلام کردند که این تعرفه‌ها موجب افزایش هزینه‌ها برای انواع سنگین‌تر نفت خام آمریکایی می‌شود که پالایشگاه‌های آمریکا برای دستیابی به تولید بهینه به آن‌ها نیاز دارند. این امر می‌تواند منجر به کاهش سودآوری پالایشگاه‌ها و حتی کاهش تولید شود. سول کافونیک، تحلیل‌گر انرژی در «ام‌اس‌تی مارکتس»، گفت: «این تعرفه‌ها به دلیل خطرات اختلال در تأمین، به ویژه برای انواع سنگین، در کوتاه‌مدت موجب افزایش قیمت نفت خواهند شد.»

وی افزود که قیمت نفت ممکن است پس از فصل آینده کاهش یابد، چرا که تعرفه‌های گمرکی می‌توانند پیش‌بینی‌های تقاضا را کاهش دهند و فشار بیشتری به «اوپک پلاس» وارد کنند تا تولید را افزایش ندهند. مقامات سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و هم‌پیمانان آن‌ها، که به عنوان «اوپک پلاس» شناخته می‌شوند، به «رویترز» گفتند که به احتمال زیاد این گروه در جلسه روز دوشنبه خود، علیرغم فشارهای ترامپ، برنامه‌های فعلی خود را برای افزایش تدریجی تولید تغییر نخواهد داد.

نقش بانک‌ها در پیش‌بینی قیمت نفت

در همین راستا، بانک «گلدمن ساکس» در یادداشتی اعلام کرد که تعرفه‌های گمرکی جدید احتمالاً تأثیر محدودی بر قیمت‌های نفت و گاز طبیعی جهانی در کوتاه‌مدت خواهند داشت. این بانک افزود: «کاهش احتمالی در واردات گاز طبیعی از کانادا به آمریکا به دلیل این تعرفه‌ها آن‌قدر کوچک است که نمی‌تواند به طور قابل توجهی قیمت گاز طبیعی در ایالات متحده را افزایش دهد.»

این بانک پیش‌بینی کرد که تولیدکنندگان نفت کانادایی در نهایت بیشتر بار این تعرفه‌ها را به دوش خواهند کشید و تخفیفی بیشتر از حد معمول، بین سه تا چهار دلار برای هر بشکه بر روی نفت خام کانادایی اعمال خواهد شد، زیرا بازارهای صادراتی جایگزین محدود هستند. در عین حال، مصرف‌کنندگان آمریکایی برای محصولات تصفیه‌شده، بار باقی‌مانده تعرفه‌ها را که بین دو تا سه دلار برای هر بشکه است، تحمل خواهند کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار