به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، محققان دانشگاه تربیت مدرس، موفق به طراحی نانوزیست حسگر رنگ سنجی به منظور تشخیص سریع بیماری پارکینسون شدند.
دکتر مریم نیکخواه مجری این طرح با توضیحاتی در خصوص این نانوزیست حسگر اظهار داشت: بیماری پارکینسون شایعترین اختلال حرکتی عصبی بوده و هیچ درمان موثری برای کند کردن یا توقف پیشرفت بیماری وجود ندارد و درمان بر مدیریت علائم متمرکز است. توسعه سیستمهایی که بتواند بیومارکرهای پارکینسون را با دقت و صحت در مایعات بدن سنجش نمایند میتواند به پزشک در تشخیص صحیح بیماری و مدیریت آن کمک شایانی بنماید.
وی افزود: این محصول شامل ویالی حاوی نانوذرات قرمز رنگ طلا متصل به مولکولهای شناساگر اختصاصی است که در حضور غلظتهای مختلف نشانگر زیستی بیماری پارکینسون اگریگه شده و تغییر رنگ میدهد. در این روش نانوذرات طلا در صورت وجود نشانههای بیماری پارکینسون در بزاق بیمار تغییر رنگ میدهد و به رنگ بنفش تبدیل میشود. اگر فرد سالم باشد رنگ محلول تغییر نمیکند و قرمز باقی میماند.
وی خاطر نشان ساخت: زیست حسگر حاضر، با بهره گیری از فناوری نانو میتواند بیومارکر اختصاصی بیماری پارکینسون را با دقت و اختصاصیت بازشناسایی کنند. در این زیر ساخت نتایج با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است.
گفتنی است این پژوهش به همت دکتر مریم نیکخواه، مرضیه موسی زاده، عطیه جهانگیری منش و سیده فاطمه زهرا سیدی درگروه نانوبیوتکنولوژی دانشکده علوم زیستی به انجام رسید.