گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الجزیره؛ ایتامار بن گویر، وزیر پیشین امنیت داخلی رژیم اسرائیل، روز سهشنبه از پیشنهاد دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، برای "اخراج ساکنان فلسطینی غزه" استقبال کرد و از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم، خواست فوراً اجرای این طرح را آغاز کند. این در حالی است که هشدارهای فلسطینی و بینالمللی درباره پیامدهای پاکسازی قومی شدت گرفته است.
بن گویر، رهبر حزب راستگرای افراطی ، پس از دیدار ترامپ و نتانیاهو در کاخ سفید، در حساب خود در پلتفرم X (توییتر سابق) نوشت:«رئیسجمهور ترامپ درباره مسائل بسیار مهمی صحبت کرده است: تنها راهحل برای غزه، تشویق ساکنان آن به مهاجرت است.»
وی افزود:«وقتی در جریان جنگ این ایده را مطرح کردم، مرا مسخره کردند، اما امروز این موضوع برای همه روشن شده است.»
وزیر مستعفی بار دیگر تأکید کرد که اخراج فلسطینیها استراتژی "روز بعد از جنگ" است و از نتانیاهو خواست فوراً این طرح را اعلام و اجرا کند.
اظهارات بن گویر همزمان با کنفرانس مطبوعاتی دونالد ترامپ، پیش از دیدارش با نتانیاهو، مطرح شد. ترامپ در این کنفرانس، حمایت خود را از طرح اخراج "دائم" فلسطینیان اعلام کرد و گفت:«من فکر نمیکنم که مردم باید به غزه برگردند. در حال حاضر زندگی در آنجا غیرممکن است.»
ترامپ ادعا کرد که چندین رهبر جهانی با او تماس گرفته و آمادگی خود را برای پذیرش ساکنان غزه اعلام کردهاند، اما از افشای نام آنها خودداری کرد. با این حال، مصر و اردن بهطور علنی این طرح را رد کردند و سازمانهای بینالمللی نیز آن را "نقض آشکار قوانین بینالمللی" دانستند.
در کنار فشارهای آمریکا، حزب بن گویر نیز طرحی را به کنست رژیم اسرائیل ارائه داده که بر اساس آن، وزارت دارایی این رژیم موظف میشود برای هر فلسطینی ساکن غزه که با "خروج داوطلبانه" موافقت کند، یک بسته کمک مالی در نظر بگیرد.
به گزارش کانال ۱۴ تلویزیون عبری، در متن این طرح - که قرار است روز یکشنبه در کمیته وزارتی امور قانونگذاری بررسی شود - آمده است:«هر فردی که این کمک مالی را دریافت کند و سپس به غزه بازگردد، مجبور به بازپرداخت دو برابر مبلغ دریافتی همراه با سود آن خواهد شد یا از ورود به اراضی رژیم اسرائیل منع خواهد شد.»
رژیم اسرائیل این طرح را "راهحلی عملی" معرفی کرده، اما ناظران آن را "بخشی از سیاست اخراج اجباری سازمانیافته" میدانند.
در واکنش به این اظهارات، سامی ابوزهری، از رهبران جنبش مقاومت اسلامی حماس، تأکید کرد که فلسطینیهای غزه اجازه نخواهند داد این طرح اجرا شود. او هشدار داد که این طرحها "ننگین و نسخهای برای شعلهور کردن هرجومرج در منطقه" هستند.
از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، رژیم اسرائیل با حمایت ایالات متحده، یک نسلکشی در نوار غزه مرتکب شد که به شهادت و زخمی شدن بیش از ۱۵۸ هزار فلسطینی - که بیشتر آنها زنان و کودکان بودند - منجر شد. علاوه بر این، بیش از ۱۴ هزار نفر نیز مفقود شدند.