آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۵۲۱۹

کینه ترامپ از زلنسکی؛ کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین متوقف شد!

دونالد ترامپ پس از درگیری با ولودیمیر زلنسکی، کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین را متوقف کرد و پیشنهاد داد که همچنان امکان توافق اقتصادی بر سر منابع معدنی اوکراین وجود دارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پس از درگیری لفظی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، کمک‌های نظامی به این کشور را به‌طور کامل متوقف کرد. این اقدام در حالی صورت گرفت که روابط میان دو کشور از زمان روی کار آمدن ترامپ در ژانویه، دچار تنش‌های فزاینده‌ای شده بود.

ترامپ که در کاخ سفید با زلنسکی به شدت درگیر شده بود، وی را به "قدردان نبودن" از حمایت‌های آمریکا در جنگ با روسیه متهم کرد. یک مقام کاخ سفید که نخواست نامش فاش شود، گفت: «ترامپ به دنبال صلح است و از شرکای خود انتظار دارد به این هدف پایبند باشند. توقف کمک‌ها برای ارزیابی مجدد سیاست‌ها و اطمینان از هم‌راستایی آن‌ها با اهداف صلح‌آمیز ضروری بود.»

با این حال، کاخ سفید و پنتاگون هیچ توضیحی درباره میزان و مدت‌زمان این توقف ارائه نکردند.

انتقاد ترامپ از زلنسکی و تأکید بر منافع اقتصادی

ترامپ در شبکه اجتماعی "Truth Social" نوشت: «زلنسکی باید بداند که آمریکا بیشتر از این صبر نخواهد کرد!» این واکنش به دنبال اظهارات زلنسکی بود که پایان جنگ را "خیلی خیلی دور" دانسته بود.

همچنین ترامپ پیشنهاد داد که امکان توافق اقتصادی بر سر مواد معدنی اوکراین همچنان وجود دارد و این مسئله می‌تواند راهی برای جبران بخشی از کمک‌های مالی و نظامی آمریکا به اوکراین باشد.

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز اظهار داشت: «بهترین تضمین امنیتی برای اوکراین، ایجاد منافع اقتصادی آمریکا در این کشور است.»

واکنش‌های بین‌المللی و نگرانی‌های اروپا

تصمیم ترامپ با انتقادات شدیدی از سوی گروه‌های حامی اوکراین و برخی رهبران اروپایی مواجه شد. گروه "Razom for Ukraine" در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ترامپ با این تصمیم، به روسیه چراغ سبز نشان داده تا به پیشروی خود ادامه دهد.»

کشورهای اروپایی، از جمله فرانسه و بریتانیا، به دنبال تدوین طرح صلحی جدید هستند و پیشنهاد اعزام نیروهای خود به اوکراین را مطرح کرده‌اند. با این حال، مقامات اروپایی به حمایت یا دست‌کم پشتیبانی قوی آمریکا نیازمندند.

سخنگوی نخست‌وزیر بریتانیا، کی‌یر استارمر، گفت: «گزینه‌های مختلفی روی میز وجود دارد.»

تصمیم آمریکا برای توقف کمک‌ها پرسش‌های بسیاری را بی‌پاسخ گذاشته است. از جمله اینکه آیا پشتیبانی نظامی و اطلاعاتی آمریکا همچنان ادامه خواهد داشت یا نه. برخی از اعضای کلیدی کنگره نیز از این تصمیم بی‌اطلاع بوده‌اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار