آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۸۵۲۴

مهندسی طبیعت پیچیده‌ترین چالش منابع طبیعی کشور است

معاون رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در دولت سیزدهم با تأکید بر اهمیت نقش پژوهش در حل چالش‌های زیست‌محیطی، مهندسی طبیعت را یکی از پیچیده‌ترین مسائل منابع طبیعی کشور دانست.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، علی سلاجقه معاون سابق رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست در دولت سیزدهم در همایش روز آموزش، پژوهش و فناوری که در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به چالش‌های زیست‌محیطی کشور، گفت: مهندسی طبیعت به دلیل متغیرهای گسترده، یکی از پیچیده‌ترین حوزه‌های مهندسی است که با سایر شاخه‌های مهندسی قابل‌قیاس نیست.

وی ضمن تأکید بر نقش پژوهش در حل مشکلات زیست‌محیطی افزود: متأسفانه در سال‌های اخیر ارتباط مؤثر میان دانشگاه و بخش اجرایی کشور کمرنگ شده است. درحالی‌که پژوهشگران ایرانی در مجامع بین‌المللی مقالات علمی ارزشمندی منتشر می‌کنند، اما در داخل کشور این تحقیقات کمتر به مرحله اجرا می‌رسد.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست همچنین از کمبود نیروی انسانی متخصص در این حوزه ابراز نگرانی کرد وافزود: بر اساس برآوردها، در بازه زمانی سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۱، قرار بود ۳۳۰۰ نیروی متخصص در حوزه محیط‌زیست و منابع طبیعی جذب شوند، اما این روند به‌کندی پیش رفت و همچنان کشور با کمبود نیروی انسانی در این بخش مواجه است.

سلاجقه در ادامه به چالش‌های زیست‌محیطی همچون تغییرات اقلیمی، گردوغبار و بحران منابع آب اشاره کرد و ادامه داد: کشور ما یکی از هشت کشور دارای تنوع زیستی بالا در جهان است و حفاظت از منابع طبیعی، امری ضروری و حیاتی محسوب می‌شود.

وی در پایان بر لزوم اعتماد به متخصصان داخلی و همکاری بیشتر میان دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی تاکید کرد و خواستار افزایش توجه به پژوهش‌های کاربردی در حوزه محیط‌زیست و منابع طبیعی شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار