
بحران انسانی در غزه؛ ۵۹ درصد از داروهای اساسی نایاب شدهاند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ وضعیت سلامت در نوار غزه به سطح فاجعهبار رسیده است. در پی محاصره و حملات مداوم رژیم صهیونیستی، آمارها نشان میدهند که ۵۹٪ از داروهای اساسی از بازارها نایاب شدهاند، در حالی که ۳۷٪ از تجهیزات پزشکی نیز در دسترس نیستند، که این امر رنج بیماران و زخمیها را بیشتر میکند.
کمبود داروها و تجهیزات پزشکی در غزه
یوسف ابو ریش، معاون وزیر بهداشت، گفت که به دلیل بسته بودن معابر، ۱۳ هزار بیمار منتظر فرصتی برای سفر به خارج از کشور جهت دریافت درمان تخصصی هستند. وی همچنین هشدار داد که تعداد مرگها در میان کودکان به دلیل سوءتغذیه یا کمخونی به دلیل جلوگیری از ورود کمکهای غذایی افزایش یافته است. در جریان جنگ، ۵۲ مورد مرگ کودکان به دلیل کمبود تغذیه ثبت شده است.
ابو ریش در ملاقات خود با سوزانا تکالیچ، هماهنگکننده موقت امور بشردوستانه، به چالشهای بیسابقهای که بیمارستانهای غزه با آن مواجه هستند اشاره کرد. بیمارستانها فاقد ایستگاههای اکسیژن و ژنراتورهای برق هستند که برای ادامه فعالیت بخشهای حیاتی در درمان زخمیها و بیماران ضروری است و ممکن است هر لحظه به دلیل کمبود سوخت، قطعات یدکی، روغن و فیلترها متوقف شوند.
هدف قرار گرفتن تیمهای امدادی و مشکلات محیطی
بخش سلامت غزه همچنین با کمبود دستگاههای تشخیصی پزشکی مواجه است و هدف قرار گرفتن مستقیم تیمهای امدادی و گروههای بشردوستانه، مانع بزرگی برای تلاشها در جهت تخلیه زخمیها و بیماران است که وضعیت بحران سلامت را شدت میبخشد.
طبق گفتههای ابوریش از لحاظ محیطی، خطرات بهداشتی افزایش یافتهاند به دلیل قطع خطوط آب که منجر به شیوع بیماریها و مشکلات بهداشتی میان ساکنان شده است.
وی همچنین اعلام کرد که ۲۷۴ کودک فلسطینی در طول حملات رژیم صهیونیستی به دنیا آمده و به شهادت رسیدهاند، و ۱۶ مرکز از مجموع ۵۲ مرکز بهداشتی اولیه کاملاً از خدمت خارج شدهاند، که بار اضافی را بر دوش دیگر مراکز پزشکی باقیمانده میگذارد.
در چند ساعت گذشته، شمار شهدای نوار غزه به ۴۶ فلسطینی به دلیل حملات هوایی رژیم صهیونیستی افزایش یافته است.
از طرفی، آژانس امداد و کار پناهندگان فلسطینی (آنروا) روز شنبه اعلام کرد که «ساکنان غزه با درد و رنجی بیسابقه روبرو هستند و ما خواهان تمدید آتشبس، پایان محاصره و اجازه ورود کمکهای انسانی هستیم.»