آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۷۱۴۸

واردشدن خسارتی بالغ بر ۷ همت به بخش کشاورزی استان یزد

نمایندهٔ مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی گفت: در سال جاری، خسارتی بالغ بر ۷ همت به بخش کشاورزی استان وارد شده که تمام آن از جیب کشاورزان پرداخت شده است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، پوردهقان نماینده مردم شهرستان اردکان در مجلس شورای اسلامی در دیدار با نوری قزلچه وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به وضعیت نگران‌کنندهٔ کشاورزی در مناطق کویری به ویژه شهرستان اردکان، خواستار اقدامات فوری و حمایت‌های هدفمند از کشاورزان این منطقه شد.

وی با اشاره به کاهش شدید منابع آبی، افزایش هزینهٔ نهاده‌ها و نبود تناسب میان قیمت محصولات و نرخ تورم اظهار داشت: در سال جاری، خسارتی بالغ بر ۷ همت به بخش کشاورزی استان یزد وارد شده که تمام آن از جیب کشاورزان تأمین شده و حمایت مؤثری از سوی دولت صورت نگرفته است. وی افزود: ادامهٔ این روند باعث رها شدن تعداد زیادی از باغات، خروج کشاورزان از چرخهٔ تولید و مهاجرت شاغلان این بخش به مشاغل دیگر شده است.

پوردهقان با انتقاد از کاهش دستوری دبی چاه‌های کشاورزی طی سال‌های اخیر تصریح کرد: کاهش دبی از ۳۰۵۰ لیتر بر ثانیه در سال ۱۳۹۳ به ۲۰۰۰ لیتر در سال ۱۴۰۰ و در نهایت به ۱۴۵۰ لیتر در سال ۱۴۰۳، همراه با اعمال محدودیت‌های جدید، ضربه‌ای سنگین به تولیدات کشاورزی وارد کرده و بسیاری از باغات به‌ویژه پسته‌زار‌ها دچار خشکی و افت شدید عملکرد شده‌اند.

نمایندهٔ مردم اردکان با اشاره به اشتغال بیش از ۸ هزارو ۵۰۰ در بخش کشاورزی شهرستان، هشدار داد: این وضعیت نه‌تنها معیشت خانوار‌های کشاورز را تهدید می‌کند بلکه آثار زیست‌محیطی، اجتماعی و اقتصادی بلندمدتی برای منطقه به همراه خواهد داشت.

وی همچنین خواستار رسیدگی ویژه به مواردی، چون جلوگیری از خاموشی چاه‌های کشاورزی با توجه به اقلیم خاص منطقه، صدور مجوز احداث شهرک کشاورزی، تخصیص اعتبار برای ایستگاه تحقیقات پستهٔ اردکان و آغاز طرح مبارزه با عارضهٔ زردی درختان پسته شد.

پوردهقان اردکان در پایان با اشاره به اهمیت طرح زیست‌محیطی تغییر فرآیند پوست‌کنی کنجد در اردکان، بر تداوم حمایت مالی دولت از این پروژه تأکید کرد و گفت: اجرای این طرح ضمن کاهش شدید مصرف آب، گامی مهم در راستای حفظ محیط زیست منطقه است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار