
حکم قضائی برای بازگشت خبرگزاری «آسوشیتد پرس» به کاخ سفید

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ یک قاضی آمریکایی منصوب از سوی رئیسجمهور دونالد ترامپ حکمی صادر کرده است که به خبرگزاری «آسوشیتد پرس» اجازه میدهد تا دوباره فعالیتهای کاخ سفید را پوشش دهد. این حکم مربوط به اصلاحیه اول قانون اساسی است و تأکید دارد که دولت نمیتواند مؤسسات خبری را بهدلیل محتوای آنها مجازات کند.
جزئیات حکم قضائی و تأثیر آن بر آزادیهای خبری
قاضی دادگاه منطقهای، تریور ان. مکفادن، حکم داد که دولت نمیتواند از تصمیم «اسوشیتد پرس» برای عدم پیروی از دستور اجرایی ترامپ مبنی بر تغییر نام «خلیج مکزیک» به «خلیج آمریکا» انتقام بگیرد. این حکم پیروزی بزرگی برای خبرگزاری «آسوشیتد پرس» به شمار میآید در زمانی که کاخ سفید در سطحهای مختلفی با رسانهها در تقابل است.
مکفادن در حکم خود نوشت: «طبق اصلاحیه اول، اگر دولت درها را به روی برخی خبرنگاران باز کند، چه به دفتر بیضی یا اتاق شرقی یا هر جای دیگر، نمیتواند درها را به روی خبرنگاران دیگر بهدلیل دیدگاههایشان ببندد.»
واکنش «اسوشیتد پرس» به دستور اجرایی ترامپ
رئیسجمهور دونالد ترامپ به خبرنگاران این خبرگزاری اجازه ورود به دفتر بیضی و هواپیمای رسمی ریاستجمهوری «ایر فورس وان» را نداد، زیرا این خبرگزاری از پیروی از دستور او برای تغییر نام خلیج مکزیک به «خلیج آمریکا» خودداری کرده بود. در تاریخ ۲۰ فوریه، ترامپ این خبرگزاری را مورد حمله قرار داد و آن را «سازمان چپگرای افراطی» توصیف کرد.
در یادداشت داخلی، «آسوشیتد پرس» اعلام کرد که دستور اجرایی ترامپ برای تغییر نام خلیج فقط در ایالات متحده معتبر است و مکزیک و سایر کشورهای دیگر و نهادهای بینالمللی مجبور به پیروی از آن نیستند. این خبرگزاری اعلام کرد که همچنان از نام اصلی «خلیج مکزیک» استفاده خواهد کرد، در حالی که نام جدید ترامپ را نیز ذکر خواهد کرد و یادآوری کرد که این نام بیش از ۴۰۰ سال است که استفاده میشود.
تاریخچه و فعالیتهای خبرگزاری «آسوشیتد پرس»
خبرگزاری «اسوشیتد پرس» که در سال ۱۸۴۶ تأسیس شد، تاکنون بیش از ۳۷۵ هزار مقاله، ۱.۲۴ میلیون تصویر و ۸۰ هزار ویدئو منتشر کرده است و طبق آمار سال ۲۰۲۳ بیش از ۳ هزار نفر را در سراسر جهان به کار گرفته است.