آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۸۲۸۲

اولین فناوری مجهز به هوش مصنوعی کربن را با استفاده از گرمای مراکز داده جذب می‌کند

Orbital Materials که توسط یک محقق سابق DeepMind تأسیس شده است، اولین برنامه آزمایشی در نوع خود را برای جذب CO۲ با استفاده از گرمای هدر رفته از سرور‌ها راه اندازی می‌کند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گسترش سریع هوش مصنوعی به دلیل مصرف انرژی قابل توجه و انتشار کربن مرتبط، نگرانی‌های زیست محیطی قابل توجهی را ایجاد کرده است.

آموزش مدل‌های بزرگ هوش مصنوعی نیازمند قدرت محاسباتی قابل توجهی است که منجر به افزایش مصرف برق و انتشار گاز‌های گلخانه‌ای می‌شود.

اما یک استارت آپ جدید فکر می‌کند مراکز داده می‌توانند بخشی از راه حل باشند

Orbital Materials که توسط یک محقق سابق DeepMind تأسیس شده است، اولین برنامه آزمایشی در نوع خود را برای جذب CO۲ با استفاده از گرمای هدر رفته از سرور‌ها راه اندازی می‌کند.

برای این کار، استارت آپ قصد دارد از مواد طراحی شده با هوش مصنوعی استفاده کند که می‌تواند در شرایط مرکز داده کارآمدتر عمل کند.

Orbital Materials در حال آزمایش پایلوت خود در یک مرکز داده تحت مدیریت Civo در بریتانیا است.

جذب گرما، برش کربن

جذب مستقیم هوا - که هوا را از طریق موادی به نام "جاذب" فیلتر می‌کند - یک تکنیک پرهزینه است که هزینه‌های آن تا ۱۰۰۰ دلار در هر تن کربن جذب شده می‌رسد.

جاناتان گادوین یکی از بنیانگذاران و مدیر عامل Orbital گفت آزمایشات اولیه نشان می‌دهد که هزینه در تاسیسات بریتانیا می‌تواند به حدود ۲۰۰ دلار در هر تن کاهش یابد.

گادوین به سمافور گفت: این کمتر از چیزی است که ما انتظار داشتیم.

به گفته او، کلید اصلی یک مولکول جدید است – یک پودر بنفش که در دما‌های متفاوتی نسبت به جاذب‌های معمولی عمل می‌کند و آن را برای محیط‌های گرما فشرده مراکز داده مناسب‌تر می‌کند.

او گفت: ادغام توانایی ما برای استفاده از هوش مصنوعی و یک تیم شیمی فوق‌العاده به ما این امکان را می‌دهد تا بیش از هر کس دیگری در جاذب‌ها نوآوری کنیم.

در طی فرآیند جذب کربن، فن‌ها هوا را به داخل می‌کشند و آن را از یک ماده جاذب عبور می‌دهند که دی اکسید کربن را به دام می‌اندازد.

پس از گرم شدن، جاذب CO۲ را آزاد می‌کند که در مخازن بزرگ جمع آوری شده و به مکان‌های ذخیره سازی منتقل می‌شود.

قابل حمل، استقرار مقیاس پذیر

Orbital این سیستم را در کانتینر‌های حمل و نقل قابل حمل قرار می‌دهد که می‌توانند مستقیماً در مراکز داده مستقر شوند.

ایده گرفتن هوای مستقیم برای سال‌ها مطرح شده است. با این حال، هرگز محقق نشد، زیرا مراکز داده هوای گرم منتشر می‌کنند، در حالی که جاذب‌های سنتی به هوای سرد نیاز دارند.

برای مقابله با این چالش، اوربیتال به مدل اختصاصی هوش مصنوعی خود روی آورد تا مولکولی را طراحی کند که بتواند کربن را با کارایی بیشتری در دما‌های بالاتر جذب کند. سپس ماده به دست آمده – یک پودر بنفش – در آزمایشگاه شرکت مورد آزمایش قرار گرفت. این استارتاپ اکنون این محصول را به عنوان اولین محصول تجاری خود بازاریابی می‌کند.

چندین غول فناوری، از جمله آمازون و گوگل، به طور علنی ردپای کربن مراکز داده خود را تایید کرده‌اند، اما به طور کامل به تأثیر عملیات هوش مصنوعی خود توجه نکرده‌اند.

به گفته گادوین، ارائه‌دهندگان بزرگ ابر هنوز فناوری‌های جذب کربن را در مقیاس بزرگ به کار نگرفته‌اند، عمدتاً به این دلیل که تمایل بیشتری به ریسک‌گریزی دارند.

او گفت: در هر فناوری جدید مشکلاتی وجود دارد.

سیستم جذب کربن اوربیتال هنوز در مراحل اولیه خود است و باید دید که آیا می‌تواند کارآمد و در مقیاس عمل کند یا خیر.

استفاده این شرکت از هوش مصنوعی برای طراحی مواد جدید نشان دهنده روند گسترده تری در استفاده از یادگیری ماشینی برای تسریع در کشف علمی است.

در حالی که چالش‌هایی مانند هزینه و ذخیره‌سازی کربن حل نشده باقی می‌مانند، آزمایشی Orbital می‌تواند به عنوان آزمایشی برای اینکه چگونه مراکز داده ممکن است در حذف کربن نقش ایفا کنند، عمل کند.

موفقیت یا شکست آن ممکن است بینش‌های ارزشمندی را برای فناوری‌های مرتبط با آب و هوا در آینده ارائه دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار