
گسترش اعتراضات صهیونیستها و پیشنهاد آتشبس

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، در بیست و نهمین روز از سرگیری جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، حملات اشغالگران به مناطق مختلف این باریکه ادامه دارد و همزمان با آن نافرمانی و اعتراضات صهیونیستها به ادامه جنگ بیشتر شده است.
۸ شهید در حملات بامدادی اشغالگران به غزه
از ساعات بامداد امروز بمباران مناطق مختلف نوار غزه و همچنین حملات توپخانهای ارتش اشغالگر به سراسر این باریکه ادامه یافت که طی آن شماری از شهروندان غیرنظامی فلسطینی شهید و زخمی شدند.
رسانههای فلسطینی گزارش دادند که در حمله جنگندههای ارتش اشغالگر به چادرهای آوارگان در منطقه المواصی در غرب خان یونس، سه غیرنظامی به شهادت رسیده و چند تن دیگر زخمی شدند.
در بمباران چادر آوارگان در منطقه بیت لاهیا در شمال نوار غزه هم دو غیرنظامی شهید شدند.
در حمله پهپادی ارتش اشغالگر به یک خانه در خیابان الجلاء در شهر غزه یک غیرنظامی شهید و چند نفر دیگر زخمی شدند.
نوار غزه، رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,
همچنین در حمله جنگندههای ارتش صهیونیستی به یک منطقه دیگر در همین خیابان هم تعدادی از غیرنظامیان شهید و زخمی شدند که آمار دقیق آنها مشخص نیست.
همزمان با آن، حملات توپخانهای ارتش صهیونیستی به غرب و شرق خان یونس، شرق و شمال شهر غزه، شمال رفح در جنوب نوار غزه، بیت لاهیا در شمال غزه و چند منطقه دیگر ادامه داشت.
صهیونیستها محلههای الزیتون، الشجاعیه و التفاح در شرق شهر غزه را هم هدف حملات پهپادی و بالگردی قرار دادند.
ویران کردن ساختمانهای مسکونی در شمال شهر رفح در جنوب نوار غزه هم همچنان ادامه دارد.
در بمباران شمال اردوگاه البریج هم یک غیرنظامی به شهادت رسیده و چند تن دیگر زخمی شدند.
منابع پزشکی غزه آمار شهدای این باریکه از ساعت بامداد تا صبح امروز را ۸ نفر اعلام و تاکید کردند که در سایه تداوم حملات وحشیانه صهیونیستها و عدم وجود امکانات بهداشتی، آمار شهدا همچنان بالا میرود و مجروحان هم یکی پس از دیگری جان خود را از دست میدهند.
رسانههای عربی با انتشار نسخهای از پیشنهاد رژیم صهیونیستی برای آتشبس در غزه اعلام کردند که این پیشنهاد شامل یک دوره موقت آتشبس به مدت ۴۵ روز است که در آن طبق شروط اسرائیل طی چند روز تبادل اسرا انجام میشود و مذاکرات برای آتشبس دائمی آغاز میگردد.
در پیشنهاد مذکور آمده است که حماس در روز دوم آتش بس، پنج اسیر زنده اسرائیلی را در ازای ۶۶ اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد و ۶۱۱ اسیری که در طول جنگ از غزه بازداشت شده بودند، آزاد میکند. بعد از آن در روز سوم، مذاکرات برای روز بعد از جنگ و درباره خلع سلاح حماس و آتش بس دائمی آغاز میگردد.
در روز هفتم، حماس باید ۴ اسیر اسرائیلی را در مقابل ۵۴ اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد و ۵۰۰ اسیری که بعد از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ بازداشت شدهاند، آزاد کند. در روز دهم، حماس اطلاعات همه اسرای زنده اسرائیلی که در غزه باقی ماندهاند را در قبال دریافت اطلاعات از اسرای فلسطینی ارائه میکند.
در روز بیستم هم حماس جسد ۱۶ اسیر مرده اسرائیلی را در قبال پیکر ۱۶۰ اسیر فلسطینی آزاد خواهد کرد و تبادل آنها به شکل همزمان انجام خواهد شد.
در این پیشنهاد رژیم صهیونیستی بر تکمیل مذاکرات جهت رسیدن به توافق آتش بس دائمی ظرف ۴۵ روز تاکید میشود و آن را مشروط به آزادی همه اسرای اسرائیلی باقی مانده در غزه اعم از زنده و مرده کرده است.
تاکید مجدد حماس بر خط قرمز بودن سلاح مقاومت
«سهیل الهندی» عضو دفتر سیاسی جنبش حماس گفت: کار بررسی پیشنهادی را که اخیرا به هیئت حماس ارائه شده، آغاز کردهایم و پس از پایان رایزنیهای داخلی فورا به آن پاسخ خواهیم داد.
وی افزود: سلاح مقاومت قابل طرح یا مناقشه نیست و درباره آن گفتوگو نخواهیم کرد، ما به حق مشروع ملت خود در مقاومت پایبندیم.
گسترش موج اعتراضات صهیونیستها به جنگ
از طرف دیگر، موج نافرمانی و اعتراضات صهیونیستها به ادامه جنگ همچنان گسترش مییابد و به جز ارتش، به سایر نهادهای این رژیم هم کشیده شده است.
در همین راستا رسانههای عبری گزارش دادند که گروههای مختلفی از خانوادههای اسرا، نظامیان و نخبگان علمی و آموزشی طومارهای جدیدی در اعتراض به ادامه جنگ امضا کرده و خواستار توقف آن و بازگرداندن اسرا از غزه شدهاند.
روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت گزارش داد که حدود ۲۰۰ خانواده اسرای اسرائیلی و تعدادی از اسرای آزاد شده در طوماری تاکید کردند که جنگ کنونی تنها جان اسرا را در غزه به خطر میاندازد و تاکنون ۴۱ اسیر در جریان حملات اسرائیل به غزه کشته شدند و اگر این روند ادامه داشته باشد، فاجعه بزرگتری رقم میخورد.
خانوادههای اسرای صهیونیست، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر را به کارشکنی عامدانه در توافق آتش بس و تبادل اسرا متهم و اعلام کردند که باید طرحهای جدید آتش بس برای بازگرداندن اسرا پذیرفته شود.
روزنامه عبری اسرائیل هیوم هم اعلام کرد که حدود ۳۰۰۰ نفر از کارکنان بخش آموزش و پرورش، طوماری در اعتراض به ادامه جنگ امضا کرده و خواستار توقف این جنگ و بازگرداندن اسرا شدهاند.
بر اساس گزارش روزنامه عبری هاآرتص، حدود ۳۵۰۰ نفر از دانشگاهیان و اساتید اسرائیلی هم در طوماری تاکید کردند که ادامه این جنگ تنها در راستای منافع سیاسی و شخصی بوده و ادامه آن به بهای جان اسرا و نظامیان اسرائیلی تمام میشود.
این در حالی است که طی روزهای گذشته، به دنبال طومار اعتراضی هزار تن از خلبانان و عناصر ذخیره نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی، اعضای سابق و کنونی سایر یگانهای این ارتش و نیز نهادهایی همچون سرویس جاسوسی موساد، امان و ... به این طومار پیوسته و خواستار توقف فوری جنگ و بازگرداندن اسرای صهیونیستی از غزه هستند.