
عقبنشینی ترامپ در برابر اوکراین؛ مطالبات واشنگتن به ۱۰۰ میلیارد دلار کاهش یافت

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ در چرخشی آشکار در سیاست واشنگتن، دولت دونالد ترامپ میزان مطالبات مالی خود از اوکراین را از ۳۰۰ میلیارد دلار به ۱۰۰ میلیارد دلار کاهش داد؛ اقدامی که نشانهای از نرمتر شدن موضع آمریکا در قبال کییف تلقی میشود.
به گزارش بلومبرگ، پس از برگزاری مذاکرات میان مقامات اوکراینی و آمریکایی در واشنگتن، دولت ایالات متحده تصمیم گرفت مبلغ بازپرداخت کمکهای مالی و نظامی ارائهشده به اوکراین را کاهش دهد. این رقم که پیشتر حدود ۳۰۰ میلیارد دلار اعلام شده بود، اکنون به حدود ۱۰۰ میلیارد دلار کاهش یافته است.
منابع آگاه به این رسانه گفتهاند که دولت ترامپ پس از ارزیابیهای داخلی و بازبینی دادهها، به این نتیجه رسیده که برآورد اولیه بیش از حد بالا بوده است.
تحلیلگران معتقدند که این کاهش قابل توجه در مطالبات واشنگتن میتواند بخشی از تلاشهای دولت ترامپ برای بازسازی روابط با اوکراین و بهویژه جلب رضایت رأیدهندگان داخلی در آستانه انتخابات باشد. این در حالی است که ایالات متحده همچنان بزرگترین تأمینکننده کمکهای نظامی و مالی به اوکراین در طول جنگ با روسیه باقی مانده است.
اوکراین از تغییر موضع واشنگتن استقبال میکند
گفته میشود رقم جدید تعیینشده از سوی واشنگتن، با برآوردهایی که خود دولت اوکراین نیز به آن اذعان دارد هماهنگ است. کییف پیشتر هزینه کمکهای دریافتی را رقمی بیش از ۹۰ میلیارد دلار عنوان کرده بود.
در همین زمینه، رئیسجمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی تصریح کرده بود:«آمریکا دیگر کمک رایگان به اوکراین نخواهد داد. ما بدهی را نخواهیم پذیرفت، این برای ما کاملاً روشن است.»
ابهام در توافق معادن نادر؛ از ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد دلار
زلنسکی همچنین تأکید کرده بود که نه رقم ۵۰۰ میلیارد دلاری و نه حتی ۱۰۰ میلیارد دلاری را در قالب بدهی به رسمیت نمیشناسد. این اظهارات در واکنش به پیشنهاد جدید ایالات متحده درباره یک توافقنامه مربوط به معادن عناصر نادر در اوکراین مطرح شده است.
طبق گزارش بلومبرگ، در نسخه جدید این توافق که هنوز نهایی نشده، واشنگتن مبلغی تا ۵۰۰ میلیارد دلار را برای سرمایهگذاری یا انتقال به یک صندوق مشترک پیشنهاد داده است. در حالیکه نسخههای پیشین این توافقنامه، تنها به رقم ۱۰۰ میلیارد دلار اشاره داشتند.
طبق اعلام وزیر خزانهداری آمریکا، ممکن است توافقنامه مربوط به همکاری در حوزه منابع طبیعی، بهویژه معادن عناصر نادر، تا پایان همین هفته میان واشنگتن و کییف به امضا برسد.