آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۱۴۸۲
کارگردان فیلم کوتاه در گفت‌و‌گو با دانشجو

«عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» و «فراق» تلاشی برای به تصویر کشیدن لحظات پنهان رنج مردم فلسطین

کارگردان فیلم کوتاه «عُمرُهُ يَومٌ واحِدٌ» و «فراق» گفت: فراق در مورد پدری است که در منزل خود دخترش را در آغوش گرفته و با صدای هر موشک احساس می‌کند زمان جدایی رسیده است.

سید اسحاق موسوی کیان مستندساز و خبرنگار که به تازگی ۲ فیلم کوتاه ۱۰۰ ثانیه‌ای «عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» و «فراق» را با موضوع شهدای غزه کارگردانی کرده است، در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خصوص شکل‌گیری ایده این ۲ اثر گفت: با آغاز جنایات بی‌رحمانه اسرائیل، هر روز تصاویری دردناک و غیرقابل باوری از مردمان مظلوم و بی‌گناه فلسطین در رسانه‌ها مخابره می‌شود؛ هر زمانی که این تصاویر را می‌دیدم، این سوال در ذهنم شکل می‌گرفت که مردم غزه در سختی و دشواری‌ها چه درد و رنج‌هایی را تحمل می‌کنند؟ به طور مثال پدر شهیدی که پلاستیک پیکر فرزندش را به مردم نشان می‌داد، زمانی که تکه‌های پیکر شهیدش را جمع می‌کرد چه خاطراتی را در خیالش مرور می‌کرد؟

وی ادامه داد: کلا با دیدن هر تصویر به اتفاقاتی فکر می‌کردم که شاید هیچ وقت کادر دوربین خبرنگاران آنها را ضبط نکرده و یا حتی در آن لحظه نتوانسته این کار را انجام دهد؛ هر کدام از این اتفاقات تلخ دو زاویه دارد، اولین مورد آن چیزی است که ما در رسانه‌ها می‌بینیم، دومین مورد آن چیزی‌هایی که در نبود دوربین‌ها اتفاق افتاده و هر کدام دارای یک قصه و روایت هستند.

موسوی کیان با اشاره به مراحل تولیدی «عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» و «فراق» بیان کرد: توجه و فکر کردن به همین لحظات، که کمتر از رسانه‌ها دیده شده است باعث شد ایده دو اثر «عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» و «فراق» در ذهنم شکل بگیرد، پیش تولید این ۲ اثر از ۲ ماه قبل آغاز و بعد از تکمیل فیلم‌نامه به مرحله تولید رسیده است و بنا داریم با توجه به تمدید جشنواره فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای تا پایان فرودین ماه سال ۱۴۰۴ تدوین فیلم کوتاه «عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» که در مرحله پایانی است تمام و برای جشنواره فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای ارسال کنیم.

وی گفت: «عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» که به معنای عمر او تنها یک روز بود، روایتی کوتاه از فعالیت یک فرد است که در غسال‌خانه مسئولیت برش زدن کفن‌ها را برعهده دارد و با برش هر کفن خطی روی دیوار می‌کشد که به مرور این دیوار پر از خط شده و در نهایت برش کفنی کوچک که برای شهیدی یک روزه است قلب او را به درد می‌آورد.

کارگردان «عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» ضمن اشاره به جزئیات ضبط این اثر بیان کرد: برای ضبط اثر «عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» پیدا کردن لوکیشن حدود ۲ روز طول کشید که در نهایت یکی از ساختمان‌های مخروبه راه آهن شهرستان نیشابور استان خراسان رضوی را انتخاب کردیم، این مکان در یکی از روستا‌های اطراف این شهر واقع شده است و بعد از بازسازی محیط و نصب دکور ضبط را با تیمی ۱۵ نفره آغاز کردیم، این اثر اکنون در مراحل پایانی تدوین قرار دارد.

موسوی کیان افزود: مسئولیت تدوین پروژه «عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» را آقای محمدحامد نوروزی و تصویربرداری را آقای فرید اصغریان برعهده داشتند.

 

«عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» و «فراق» تلاشی برای به تصویر کشیدن لحظات پنهان رنج مردم فلسطین

 

«عُمرُهُ یَومٌ واحِدٌ» و «فراق» تلاشی برای به تصویر کشیدن لحظات پنهان رنج مردم فلسطین

 

وی در خصوص فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای «فراق» اظهار کرد: فیلم‌نامه اثر کوتاه «فراق» تمام شده است، از ابتدا قصد داشتیم این اثر را هم به جشنواره ۱۰۰ برسانیم، اما با توجه به اینکه به چندین لوکیشن برای ضبط نیاز داشتیم انتخاب آن زمان زیادی از ما گرفت و تازه به مرحله فیلم‌برداری رسیده‌ایم.

موسوی کیان ضمن اشاره به موضوع فیلم‌کوتاه «فراق» گفت: این فیلم در مورد پدری غزه‌ای است که در منزل خود دخترش را در آغوش گرفته و با صدای هر موشک احساس می‌کند زمان جدایی رسیده است و در این لحظه به یاد خاطراتی که با دخترش داشته است می‌افتد.

وی افزود: بنا دارم بعد از اتمام «فراق»، این سبک از قصه‌ها را ادامه دهیم و یک مجموعه آثار مشابه تولید کنیم تا زوایای کمتر دیده شده مظلومیت مردم فلسطین را بیشتر به تصویر بکشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار