آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۱۶۵۶

سهم ۱۷ درصدی بخش کشاورزی در اشتغال آذربایجان شرقی

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کشاورزان استان حدود سه درصد از متوسط شاغلان بخش کشاورزی کشور بیشترند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، شهرام شفیعی به وضعیت جمعیتی در آذربایجان شرقی اشاره کرد و افزود: استان با جمعیتی بالغ بر چهار میلیون و ۸۰ هزار نفر شامل ۴.۸ درصد جمعیت کشور، بزرگترین و پرجمعیت‌ترین منطقه در شمال‌غرب ایران است که ۲۸.۱ درصد از آن در مناطق روستایی و ۷۱.۹ درصد در مناطق شهری سکونت دارند.

وی با بیان این‌که سهم استان از ارزش افزوده ۳.۵ درصد است، ادامه داد: مطابق آخرین تقسیمات کشوری، آذربایجان شرقی دارای ۲۳ شهرستان، ۴۶ بخش، ۷۴ شهر، ۱۴۶ دهستان و سه هزار و ۶۳ آبادی است و با مساحت ۴۵ هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربع ۲.۸ درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده است.

وی به وضعیت آب و هوایی استان نیز اشاره کرد و گفت: آذربایجان شرقی به دلیل وسعت زیاد، دارای آب و هوای متنوع بوده و دمای آن از ۴۵.۲ درجه سانتی‌گراد بالای صفر در تابستان تا ۳۳.۵ درجه سانتی‌گراد زیر صفر در زمستان متغیر است و میانگین دمای سالانه استان نیز ۱۲ درجه سانتیگراد بالای صفر و میانگین بارندگی سالیانه آن بر اساس سال زراعی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲ حدود ۲۹۱.۳ میلی‌متر است.

شفیعی تاکید کرد: مجموعه سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، متولی توسعه کشاورزی استان بوده و علاوه بر برنامه‌ریزی‌ها و پشتیبانی‌های ستادی، از طریق ۳۶۶ نفر مروج مسئول پهنه در روستا‌ها و واحد‌های تولیدی، انواع خدمات فنی، آموزشی، ترویجی و توانمندسازی را به بهره‌برداران بخش کشاورزی ارائه می‌کند.

وی با بیان این‌که سالانه بیش از ۹۰ هزار نفر از بهره‌برداران، انواع آموزش‌های ترویجی و مهارتی را در رشته‌های مختلف کشاورزی از مروجین مستقر در مراکز جهاد کشاورزی شهرستان‌ها دریافت می‌کنند، گفـت: زنان روستایی نیز همگام و همراه با مردان در توسعه روستا‌ها سهیم بوده و با شرکت در انواع تشکل‌های محلی، گام‌های اساسی در اجرای برنامه‌های توسعه روستایی استان برمی‌دارند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار