آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۱۷۴۶
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم مطرح کرد

گفتمان‌سازی قرآنی هدف جشنواره قرآن و عترت دانشجویان

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به برگزاری سی‌ونهمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور گفت: تمرکز ما بر ارتقای بصیرت دینی و گفتمان‌سازی قرآنی است تا نهاد‌های دانشجویی مشارکت فعال داشته باشند و دانشجویان بتوانند از نگاه قرآنی به توسعه فردی بپردازند و ما نیز از ظرفیت نخبگان جوان بهره‌مند شویم.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مصطفی باقری خلیلی با اشاره به برگزاری سی‌ونهمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور گفت: این جشنواره حرکتی در راستای تعمیق فرهنگ دینی و قرآنی در دانشگاه‌ها و توجه به نگاه مقام معظم رهبری در بحث هویت ایرانی، اسلامی و انقلابی است که در راستای تحقق اهداف والای فرهنگی و قرآنی در مراکز آموزش عالی کشور برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور از باسابقه‌ترین و اثربخش‌ترین رویداد‌های فرهنگی کشور است که با هدف ترویج معارف الهی، انس دانشجویان با قرآن کریم، شناسایی و معرفی نخبگان قرآنی کشور برگزار می‌شود. این رویداد نمادی از گسترش معنویت در دانشگاه‌ها است و بر مبنای تجربیات ۳۸ دوره گذشته به عنوان حرکت فرهنگی تحول‌آفرین شناخته می‌شود که همواره مورد حمایت جدی ستاد وزارت علوم بوده است.

باقری درباره اهداف این جشنواره اظهار کرد: تمرکز ما بر ارتقای بصیرت دینی و گفتمان‌سازی قرآنی است تا نهاد‌های دانشجویی مشارکت فعال داشته باشند و دانشجویان بتوانند از نگاه قرآنی به توسعه فردی بپردازند و ما نیز از ظرفیت نخبگان جوان بهره‌مند شویم. همچنین تعمیق سبک زندگی اسلامی- ایرانی از اهداف این جشنواره است و رویکرد‌های تبلیغی آموزشی، پرورشی و نوآورانه نیز مورد توجه است. بخش نوآفرینی قرآنی با شعار «ایده‌شو» یکی از جلوه‌های تازه و متناسب با فضای علمی و دانشگاهی است که در این مسیر قرار دارد.

وی اضافه کرد: دبیرخانه مرکزی جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور در ستاد وزارت علوم و اداره فعالیت‌های دینی و قرآنی مستقر است و در هر دانشگاه به ریاست معاون فرهنگی و اجتماعی با عضویت مدیرکل فرهنگی، نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دبیر کانون قرآن و عترت، کارشناس قرآن عترت و نماینده روابط عمومی تشکیل می‌شود و برنامه‌ریزی، تبلیغات، نظارت و پشتیبانی اجرای دقیق جشنواره را بر عهده دارد.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور در هفت بخش اصلی و ۳۲ رشته تخصصی طراحی شده است که این بخش‌ها شامل بخش آوایی با زیر مجموعه قرائت، ترتیل، حفظ، اذان، مداحی، تواشیح و دعا‌خوانی می‌شود. بخش دوم بخش معارفی با زیرمجموعه تفسیر قرآن، سیره معصومین (ع) و سبک زندگی اسلامی است. بخش سوم مربوط به حوزه پژوهشی می‌شود که به مقاله نویسی و تخلیص کتاب می‌پردازد. بخش چهارم به موضوعات هنری مربوط می‌شود که شامل خوشنویسی، طراحی پوستر، تهذیب، نقاشی و... می‌شود. بخش پنجم به فناوری و رسانه و تولید انیمیشن و ساخت کلیپ می‌پردازد. موضوعات ادبی محور بخش ششم است که به شعر، داستان‌نویسی و فیلم‌نامه‌نویسی توجه دارد و بخش هفتم به نوآفرینی قرآنی و ایده پردازی در حوزه قرآن توجه می‌کند. علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع جشنواره به نشانی quran.farnama.net ثبت‌نام کنند.

وی ادامه داد‌: مرحله دانشگاهی جشنواره در ماه‌های دی و بهمن ۱۴۰۳ برگزار شده است و مرحله کشوری در خردادماه سال جاری برگزار خواهد شد و دانشجویان در دو رشته مجاز به شرکت هستند و آثار رشته‌های پژوهشی، هنری و رسانه‌ای باید در رسانه بارگذاری شود. دانشگاه محقق اردبیلی میزبان این دوره از جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور است و سوم و تا ششم خردادماه جشنواره برگزار می‌شود. علاوه بر پشتیبانی اجرایی از شرکت‌کنندگان در این جشنواره از برگزیدگان در سطح دانشگاه تجلیل به عمل می‌آید و در مرحله ملی برندگان از سوی دبیرخانه معرفی می‌شود و از ظرفیت برگزیدگان در مسیر توسعه فعالیت‌های فرهنگی و دانشگاهی بهره‌برداری می‌شود و این همکاری مستدام خواهد بود.

باقری اضافه کرد: با توجه به بار معنوی جشنواره و رویش‌هایی که وجود دارد؛ شرکت‌کنندگان علاوه بر رقابت علمی و هنری، تجربه اخلاقی و تربیتی ارزشمندی را هم کشف می‌کنند. مجموعه‌هایی که با وزارت علوم همکاری دارند در این رویداد حضور پیدا می‌کنند و ظرفیت دینی و کسب و کاری هم ایجاد می‌شود. جشنواره قرآن و عترت فرصتی مغتنم برای بروز استعداد‌های پنهان و آشکار فرهنگی، هنری، معرفتی و بصیرتی دانشجویان است و توصیه ما این است که دانشجویان در این فرصت با جدیت شرکت کنند، زیرا این جشنواره تنها رقابت نیست بلکه زمینه‌ای برای رشد و ارتباط با مفاهیم متعالی دین و خدمت به فرهنگ جامعه است.

وی در پایان با اشاره به بیست‌ودومین جشنواره ملی پایان‌نامه‌های برتر دینی و قرآنی گفت: این جشنواره در کنار سی‌ونهمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی برگزار می‌شود و ترویج و تقویت فرهنگ دینی و قرآنی و تشویق نقش‌آفرینی دانشجویان ایرانی در حوزه تحقیقات قرآنی را پیگیری می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار