
واکنش رسانه عبری به عملیات شمال غزه: حماس بر غافلگیری متمرکز است

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، رسانههای عبری درباره این حادثه گزارش دادند گروه فلسطینی که روز گذشته در محله التفاح عملیاتی را علیه نیروهای اسرائیلی انجام دادند عقب نشینی کردند و ارتش رژیم صهیونیستی نتوانست آنها را هدف قرار دهد.
یدیعوت آحارونوت نوشت: کمین روز گذشته در شمال نوار غزه که در آن یک سرباز یگان «ردیاب» کشته شد، از تونلی که توسط ارتش اسرائیل کشف شده بود، انجام شد.
طبق این گزارش نیروهای حماس تصمیم گرفتند قبل از منهدم کردن این تونل، از آن به عنوان تله برای نیروهای صهیونیست بهره برداری کنند.
رسانههای عبری گزارش دادند: حادثه سختی که در شمال غزه رخ داد نشان دهنده جنگ چریکی حماس با بمبگذاری و شلیک موشکها و عقبنشینی از طریق تونلهاست.
این روزنامه افزود حماس بر غافلگیری متمرکز است و در رویارویی به خاطر مقدمهچینی برای احتمال عملیات زمینی گسترده ارتش اسرائیل عجله نمیکند.
«آوی اشکنازی» خبرنگار امور نظامی روزنامه معاریو نیز گفت: حماس تاکتیک کشندهای را ایجاد کرده و در این مرحله برای حفظ بقیه قدرت نظامی خود تلاش میکند. حماس در حال تغییر وضعیت نظامی خود به یک ویژگی تاکتیکی است و اقدام به شلیک از دور، بمبگذاری و عقبنشینی سریع میکند و از این طریق باعث میشود ارتش اسرائیل توازن خود را از دست بدهد.
وی افزود: حماس درک میکند که ارتش اسرائیل به صورت جزئی عمل میکند برای همین انتظار برای درگیری اصلی یعنی نبرد بزرگ را انتخاب میکند.
اشکنازی گفت: حماس به دنبال ایجاد درگیریهای رو در رو با ارتش نیست بلکه عقبنشینی از طریق تونلها و بمبگذاری را ترجیح میدهد و نیروهایش تیراندازی میکنند و فعالیت نیروهای اسرائیلی و روتین جنگ را دنبال میکنند تا فرصت مناسب را پیدا کنند. زمانی که این فرصت دست میدهد اعضای مقاومت برای تعقیب نیروها با هدف قرار دادن آنها تلاش میکنند.
معاریو نوشت: زمانی که حماس وارد جنگ خیابانی میشود پایبندی به طرحها و اقدامات با حفظ جان سربازان پیچیده میشود چراکه ضمانتهایی برای امکان ادامه آن برای یک دوره طولانی وجود ندارد. درحالی که عملیات در نوار غزه با هدف فشار بر حماس است این روند شکننده است و نهاد امنیتی آن را به خوبی درک میکند. ارتش میفهمد که جنگ میدانی پیچیده و شکننده است.
این روزنامه نوشت: ارتش و مسئولان سیاسی میدانند کثرت تلفات ارتش ممکن است به دو روند خطرناک منجر شود. یکی ایجاد فشار مردمی روزافزون درباره درست بودن مأموریت و دوم وادار شدن ارتش به تسریع روند درگیری و ورود به یک حمله گسترده قبل از پایان فشار برای آزادی اسرا.