آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۱۸۱۴
گزارش|

جان کری کیست؟ / یاوه گویی وزیر سابق امور خارجه ایالات متحده درباره مذاکرات ایران و آمریکا

جان کری، وزیر پیشین امور خارجه آمریکا، در تازه ترین صحبت‌های خود ادعاهای بی‌اساسی درباره مذاکرات ایران و آمریکا ارائه داده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ جان کری، وزیر پیشین امور خارجه آمریکا، در تازه ترین صحبت‌های خود ادعاهای بی‌اساسی درباره مذاکرات ایران و آمریکا ارائه داده است.

جان فوربِز کِری سیاستمدار، دیپلمات و وکیل آمریکایی است که از ژانویه ۲۰۲۱ تا مارس ۲۰۲۴ به‌عنوان نخستین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری ایالات متحده در امور تغییرات اقلیمی به ریاست‌جمهوری جو بایدن فعالیت می‌کرد. او از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ به‌عنوان شصت و هشتمین وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا در دولت باراک اوباما فعالیت می‌کرد و از سال ۱۹۸۵ تا ۲۰۱۳ سناتور ایالات متحده از ایالت ماساچوست بود. او عضو حزب دموکرات است. کری نامزد دموکرات‌ها برای ریاست‌جمهوری ایالات متحده در انتخابات سال ۲۰۰۴ بود که از جورج دبلیو بوش شکست خورد.

جان کری از نوادگان اجداد مشهور آمریکایی از جمله توماس کرنل و یوریس/جرج وولسی می‌باشد. اجداد وی از جمهوری چک امروزی به آمریکا مهاجرت کردند.

کری در ابتدای جنگ ویتنام عازم آن کشور شد و چندین مدال شجاعت گرفت. وی پس از پایان جنگ به جنبش ضد جنگ پیوست و سخنرانی وی در کنگره آمریکا دولت آمریکا را تحت فشار زیاد گذاشت تا به حضور نیروهای آمریکایی در ویتنام پایان دهند.

 

رابطه با خانواده کندی

 

در نوامبر ۱۹۶۰، کری اولین سخنرانی سیاسی خود را برای راهیابی جان اف کندی به کاخ سفید انجام داد. در سال ۱۹۶۲، کری یکی از داوطلبان برای اولین کمپین سناتوری تد کندی بود. در تابستان همان سال وی با ژانت آوچینکلوس جنینگز خواهر ناتنی بانوی اول ایالات متحده ژاکلین کندی ملاقاتی داشت. ژانت جنینگز کری را دعوت به بازدید از املاک و خانواده اش و مزرعه هامراسمیت در رود آیلند نمود. این نخستین جایی بود که کری رئیس‌جمهور جان اف کندی را برای اولین بار ملاقات کرد.

کری در سال ۱۹۶۲ در دانشگاه ییل در رشته علوم سیاسی پذیرفته شد.

کری پس از بازگشت از جنگ در ویتنام، به گروه سربازان ضد جنگ ویتنام (VVAW) پیوست. فعالیت تعدادی حدود ۲۰۰۰۰ سرباز ضد جنگ (VVAW) در آن سال‌ها و رهبری کری بر آنها توجه مؤثر و خشم برخی از جمله دولت ریچارد نیکسون را به خود جلب کرد.

 

سنای ایالات متحده

 

کری در سال ۱۹۸۴ در انتخابات سنا شرکت کرد و توانست به جای سناتور بازنشسته پال سونگاس به نمایندگی ایالت ماساچوست وارد سنا شود. وی در طول ۲۰ سال حضور در سنا ۳ بار در سال‌های ۱۹۹۰ و ۱۹۹۶ و ۲۰۰۲ و ۲۰۰۸ از نو از سوی مردم ماساچوست برگزیده شده‌است. او همواره مشغول کار و فعالیت برای دموکرات‌ها است و در دولت دوم اوباما به عنوان وزیر امور خارجه انتخاب شد.

سناتور کری در فوریه ۲۰۰۳ با ثبت نام در کمیسیون انتخابات آمریکا فعالیت ستاد انتخاباتی خود را آغاز کرد و اجازه دریافت کمک‌های مالی پیدا کرد.

در فوریه ۲۰۰۴ با آغاز انتخابات مقدماتی حزب دموکرات برخلاف انتظار همگان با برنده شدن در ۴۶ مرحله از ۵۰ مرحله با اکثریت قاطع به عنوان نامزد حزب دموکرات برگزیده شد.

در ژوئیه ۲۰۰۴ نیز با انتخاب سناتور جان ادواردز رقیب سابق انتخاباتی‌اش، به عنوان نامزد پست معاونت رئیس‌جمهور، فصل تازه‌ای از فعالیت‌های انتخاباتی‌اش را گشود.

 

مذاکرات هسته‌ای با ایران

 

کری در سال ۲۰۱۳، بعد از استعفای هیلاری کلینتون به عنوان وزیر امور خارجه دوم کابینهٔ باراک اوباما شروع به کار کرد. بیشترین فعالیت جان کری در دورهٔ تصدی وی بر وزارت امور خارجه، حضور چشمگیر در مذاکرات هسته‌ای ایران و به خصوص مذاکره با شخص محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران بود. مأموریت او در این مقام با پایان یافتن دولت اوباما در ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ پایان یافت.

پس از ۳۴ سال او اولین وزیر امور خارجه آمریکا بود که در روز ۵ مهر ۱۳۹۲، با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در حاشیه شصت و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، و با برنامه‌ریزی قبلی در اولین مذاکره ایران و ۱+۵ در دولت یازدهم دیدار کرد. در حاشیه این مذاکره، ظریف و کری گفتگو و دیداری دو جانبه نیز داشتند. پس از پایان این دیدار کری در کنفرانس خبری خود گفت: «با ظریف ملاقات داشتم، لحن او حقیقتاً متفاوت بود.

 

یاوه‌گویی اخیر جان کری

 

جان کری، وزیر خارجه پیشین آمریکا در مقاله‌ای در وال‌استریت ژورنال نوشت که در ۱۰ سال اخیر تغییرات اساسی در توازن قوا به وجود آمده و جمهوری اسلامی نیز متحمل اشتباهات ژئوپولیتیک بسیاری شده است. این امر تهران را به گوشه رینگ کشانده و بخت دستیابی ترامپ به توافق گسترده با ایران را افزایش داده است.

کری نوشت: «ده سال پس از آخرین توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران، توازن قوا به‌طرز چشمگیری تغییر کرده است. ائتلافی که در سال ۲۰۱۵ فرصت‌ها و چالش‌های مذاکره را تعریف می‌کرد، دیگر وجود ندارد.»

او همچنین به تحولات گسترده ۱۸ ماه گذشته در خاورمیانه و تضعیف حماس و حزب‌الله به‌عنوان نیروهای نیابتی تهران اشاره کرد و افزود که تهران اکنون این فرصت را دارد که از سیاست‌های شکست‌خورده خود عقب‌نشینی کند.

 

ایران، دست برتر مذاکرات


برخلاف ادعای جان کری، تهران نه تنها نسبت به ۱۰ سال گذشته تضعیف نشده بلکه از نظر قدرت دفاعی و آمادگی نظامی به مراتب قوی‌تر شده است. عملیات‌های وعده صادق ۱ و ۲ که علیه جنایات رژیم صهیونیستی انجام شد، گواهی بر این توانمندی است. از سوی دیگر، انتخاب ایران برای مذاکره غیرمستقیم و انتخاب عمان به عنوان میانجی به جای امارات، به همراه محدود کردن توافقات به موضوع انرژی هسته‌ای، نشان‌دهنده قدرت دیپلماتیک و استراتژیک ایران است. علاوه بر این، حماس همچنان به عنوان بازوی مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی ایستادگی می‌کند و حزب‌الله نیز با وجود شهادت سید حسن نصرالله همچنان قدرتمندانه ایستاده است. رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید کرده‌اند که ایران هیچ نیروی نیابتی ندارد. به نظر می‌رسد این بار دست برتری در مذاکرات با ایران باشد، که با قدرت در برابر فشارهای جهانی ایستاده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار