
۵ هزار موبایل و لپ تاپ دانشجویی بیمه شد/ افزایش تعداد شوراهای صنفی دانشگاهها به ۴۷ شورا

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چهارمین نشست شورای هماهنگی معاونان دانشجویی مناطق ده گانه دانشگاه ها موسسات آموزش عالی سراسر کشور صبح امروز با حضور سعید حبیبا رئیس سازمان امور دانشجویان به میزبانی دانشگاه خوارزمی برگزار شد.
حبیبا در این نشست گفت: ارزش های سازمان امور دانشجویان کرامت مداری، عدالت محوری، تحول گرایی، شفافیت، پاسخگویی، برنامه محوری است که امیدوار هستم بتوانیم آن ها را در دانشگاه ها ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: مهم ترین ماموریتهای سازمان امور دانشجویان شامل توسعه و ترویج سبک زندگی سالم دانشجویی از طریق توسعه نظام ورزش و مشاوره در محیط دانشگاهها، حفظ کرامت دانشجویان و ارتقا امید به آینده و انگیزه و کسب علم از طریق ایجاد نشاط، بهبود خدمات رفاهی و صنفی دانشجویان، توسعه مهارتهای دانشجویی از طریق تعاملات صنعت و دانشگاه، گسترش دیپلماسی علمی دانشجویی و جذب هدفمند دانشجویان بینالمللی، ارتقاء نظام بورسهای تحصیلی و فرصتهای مطالعاتی، توزیع متوازن امکانات در حوزه دانشجویی، صیانت از اصالت و اعتبار مدارک تحصیلی دانشآموختگان میشود.
رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: تدوین سیاست ها مبتنی بر سیاست های بالادستی، تدوین گزارش های اجرایی سالانه توسط دانشگاه ها، آینده پژوهی از موارد مهمی است که باید دانشگاه ها پیگیری کنند، اصلاح فرایندها بسیار مهم است و با توجه به کمبود کارمندان یکی از راهکارها سامانه سپاری است. ایجاد بانک های اطلاعاتی نیز بسیار مهم است که باید جدی گرفته شود.
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی افزود: باید دنبال ایجاد درآمدهای مالی برای ساخت و نوسازی خوابگاهها و اماکن ورزشی و رفاهی برای دانشجویان باشیم. نوسازی و تجهیز خوابگاه ها نیز مهم است که باید پیگیری شود.
وی به پایش خدمات سلامت روان و جسم دانشجویان اشاره کرد و افزود: بحث پایش سلامت و روان دانشجویان بسیار مهم است با آغاز سال تحصیلی دانشگاه ها باید طرح پایش سلامت جسم و روان را در دانشگاه ها جدی بگیرند.
حبیبا با بیان اینکه طرحهای پایش سلامت روان سبب جلوگیری از رفتارهای خود آسیب رسان میشود، افزود: تجریه ثابت کرده امکان جلوگیری از رفتارهای خود آسیب رسان با طرحهای پایش سلامت روان وجود دارد. باید فعال کردن مراکز مشاوره غیرفعال را پیگیری کنیم زیرا در برخی از دانشگاه ها مراکز مشاوره به دلیل مشکلات اقتصادی و مدیریتی تعطیل شده است که باید فعال شوند.
وی افزود: در طرح نوروزی صدای مشاور برخی از دانشجویان به مدت زمان ۲۰ تا ۵۰ دقیقه با مشاورههای دانشجویی در تماس بودند که به طبع آن حتی مواردی مشاهده شده بود که تعدادی از دانشجویان افکار خود آسیب رسان داشتند طی همین تماس تصمیم خود را کنار گذاشتند. ارتقای خدمات مشاوره دانشگاه ها بسیار مهم است. توسعه ورزش همگانی و قهرمانی در دستور کار سازمان قرار دارد یک تحولات خوبی در این عرصه اتفاق افتاده است که میتواند نشاط را در دانشگاه ها ارتقاء دهد.
وی به فعال کردن شوراهای صنفی دانشجویی اشاره کرد و افزود: شوراهای صنفی بازوی توانمند مشاورهای برای معاونان دانشجویی هستند بحث تشکیل شورا صنفی که به حاشیه رفته بود فعال شده است به طوری که خوشبختانه در مدیریت جدید فعال شده است به طوری که توانسته ایم تعداد شوراهای صنفی را از ۲۸ عدد به ۴۷ عدد برسانیم و هدف ما دایر کردن شورای صنفی تا حد امکان در تمام دانشگاهها و مراکز آموزش عالی میباشد.
وی در خصوص بیمه لپ تاپ و تلفن همراه دانشجویان تصریح کرد: پس از حادثه غمانگیز دانشگاه تهران و تاکید وزیر محترم علوم برای بیمه کردن لوازم الکترونیکی دانشجویان با یکی از شرکتهای بیمه تفاهم نامه ای امضا شد که طی آن تا کنون ۵ هزار دانشجو تلفن همراه و لپ تاب خود را بیمه کردند.
وی همچنین اشاره کرد در راستای ارتقا سطح رفاه دانشجویان تصمیم گرفته شد موضوع رفاه کارت دانشجویان اجرایی و عملیاتی شود که مراحل مقدماتی آن انجام شده است.
وی در خصوص تامین امنیت دانشجویان در محیط های خوابگاهی گفت: طی جلساتی که با نیروی انتظامی در این خصوص برگزار شد مراحل مقدماتی ایجاد تمهیدات لازم از قبیل نصب چراغها و ایجاد کیوسکهای انتظامی در پیرامون محیطهای خوابگاهی در تعدادی از دانشگاهها انجام یادر حال انجام است.
وی ادامه داد: باز طراحی نظام جامع رفتاری و انتظامی دانشجویان مهم است. در راستای ایجاد امید و انگیزه و بانشاط سازی محیط های دانشجویی طی جلسات متعدد کمیته انضباطی مرکزی (۲۸ جلسه) خوشبختانه تمام پروندههای انضباطی ارسالی به این کمیته به نحو مطلوبی حل و فصل شد و این دانشجویان توانستند به ادامه تحصیل خود در یک فضای آرام بپردازند.
دکتر حبیبا افزود: سهولت تحصیل دانشجویان متاهل و مادر ، ساخت خوابگاههای متاهلی، حمایت از دانشجویان شاهد و ایثارگر بسیار مهم است که باید توسط دانشگاه ها جدی گرفته شود.
وی به توانمند سازی مهارت شغلی دانشجویان ، ارتقا مهارتهای مدیران و کارکنان، توسعه مرجعیت علمی دانشجویان اشاره کرد و افزود : اینمسائل بسیار مهمی هستند که خوشبختانه ارتقاء جایگاه علمی ایران طی سالهای اخیر را در پی داشته است.
وی افزود: مطابق تکلیف برنامه هفتم پیشرفت ماباید به صورت هدفمند تا باید سال ۱۴۰۴ ، ۲۵۰ هزار دانشجوی خارجی را جذب کنیم که باید دانشگاهها به آن توجه ویژه داشته باشند و کیفیت را فدای کمیت نکنند و زیرشاختهای لازم را فراهم نمایند. در این راستا برگزاری طرح جشنواره دانشجویان بین الملل و هدفمندسازی تبادل دانشجویان نیز بسیار مهم است که توسعه نظام دیپلماسی علمی دانشجویی را در پی خواهد داشت.
دکتر حبیبا افزود: ساماندهی موسسات جذب دانشجویان بین الملل بسیار مهم است. متناسب سازی شهریه دانشجویان خارجی با کشورهای منطقه در دست اقدام است که این موضوع باید بروز رسانی و مطلبق استانداردهای بین المللی تغییر یابد.
وی ادامه داد: شناسایی استعداد های خاص دانشجویی برنامه دیگری است که آییننامه آن اخیرا مصوب شد از سال جاری باید ۲۰ درصد دانشجویان مستعد توسط دانشگاه ها را جذب کنیم. هدفمند سازی یارانه دانشجویی نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است که باید اجرایی شود.
از دیگر اقدامات بسیار مهم سازمان امور دانشجویان پیاده سازی الگوی نوین تغذیه است که تا کنون در چند دانشگاه بزرگ تهران و شهرستان انجام شده است.