آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۷۸۱۵

سرکوب دیجیتال محتوای فلسطینی؛ حملات به خبرنگاران و رسانه‌ها ادامه دارد

گزارش‌ها حاکی از آن است که در آوریل ۲۰۲۵ بیش از ۳۲۰ نقض دیجیتال علیه محتوای فلسطینی در شبکه‌های اجتماعی از جمله حملات به خبرنگاران و رسانه‌ها ثبت شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ هم‌زمان با روز جهانی آزادی مطبوعات، گزارش‌ها در ماه آوریل ۲۰۲۵ از ادامه و تشدید نقض‌های دیجیتال علیه خبرنگاران، رسانه‌ها و محتوای فلسطینی در شبکه‌های اجتماعی خبر دادند.

گزارش نشان می‌دهد که در ماه آوریل بیش از ۳۲۰ نقض دیجیتال علیه محتوای فلسطینی ثبت شده است که از این تعداد، ۷۵ مورد به خبرنگاران و رسانه‌ها در نوار غزه مربوط می‌شود. این نقض‌ها شامل حذف و محدود کردن پست‌ها و مسدود کردن حساب‌های رسانه‌ای بوده و بیشترین آسیب‌ها از سوی پلتفرم‌هایی چون «تیک‌تاک»، «اینستاگرام»، «فیسبوک»، «اکس»، «واتساپ» و «یوتیوب» وارد شده است.

 

حملات رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران فلسطینی

 

مرکز «صدى سوشال» ۱۸ مورد تحریک به خشونت علیه خبرنگاران فلسطینی در آوریل ۲۰۲۵ را ثبت کرده است که شامل اتهاماتی چون «تروریسم» و دعوت به قتل علنی بوده است. یکی از این موارد شامل حمله به خبرنگار حسن صليح بود که در اثر حمله هوایی به خیمه خبرنگاران در خان‌یونس زخمی شد و بعدها در شبکه‌های اجتماعی به محل بستری شدن او حملات تحریمی و مسخره‌آمیز صورت گرفت.

همچنین گزارش شده که ۲۹ پست تحریمی به زبان عبری در حساب‌های متعلق به خبرنگاران اسرائیلی منتشر شده است که برخی از آن‌ها به صراحت به قتل‌عام فلسطینی‌ها فراخوانده‌اند. این نوع محتوای تحریمی معمولاً از حذف یا مسدود شدن در پلتفرم‌های اجتماعی معاف است.

 

حملات دیجیتال علیه فعالان و خبرنگاران

 

در کنار این موارد، ۳۶ نقض دیجیتال از سوی کاربران عرب نیز ثبت شده است که شامل خشونت دیجیتال مبتنی بر جنسیت است، از جمله ۵ مورد علیه زنان خبرنگار و فعالان زن در نوار غزه. همچنین ۹ مورد هک و جعل هویت و حملات سیستماتیک علیه حساب‌های خبرنگاران در شبکه‌های اجتماعی گزارش شده است.

کمپین‌های تحریک دیجیتال حتی به فعالان بین‌المللی نیز رسیده است. در این راستا، گزارش‌های مرکز «صدى سوشال» به درخواست دادستانی فرانسه برای بازداشت فرانçois بورگا، استاد دانشگاه فرانسوی، به دلیل انتقاد از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه اشاره کرده‌اند. این اقدام پس از انتشار پستی در شبکه اجتماعی «اکس» که جنگ رژیم صهیونیستی را محکوم می‌کرد، صورت گرفت. بورگا که سابقاً مدیر تحقیقات در مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه (CNRS) بوده است، با عنوان «دفاع از تروریسم» تحت تعقیب قرار گرفت.

در حالی که او بعداً آزاد شد، اما پرونده وی در آوریل ۲۰۲۵ دوباره باز شد و دادستانی فرانسه خواستار بازداشت دوباره او به دلیل انتقادات جدیدش نسبت به حمایت‌های نظامی و سیاسی فرانسه از رژیم صهیونیستی شد. این اقدام موجی از اعتراض در میان جامعه دانشگاهی و حقوق بشری اروپا به راه انداخت و تهدیدی جدی برای آزادی بیان در اروپا محسوب شد.

این نقض‌های دیجیتال در میان انتقادهای مداوم از همکاری شرکت‌های بزرگ فناوری با روایت رژیم صهیونیستی در سرکوب محتوای فلسطینی و فراهم کردن فضایی برای تحریک علیه حامیان فلسطین در فضای مجازی قرار دارد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار