
تعرفههای ترامپ به فیلمهای خارجی رسید؛ تقلای آمریکا برای نجات هالیوود

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ دونالد ترامپ رئیسجمهور ایالات متحده روز یکشنبه اعلام کرد که آمریکا تعرفه ۱۰۰ درصدی بر فیلمهای تولید شده خارج از کشور وضع خواهد کرد تا صنعت فیلم آمریکا را که به گفته او «بسیار سریع» در حال مرگ است، نجات دهد. ترامپ این تصمیم را به دلیل مشوقهایی دانست که کشورهای دیگر برای جذب فیلمسازان به تولید فیلم در آن کشورها ارائه میدهند.
ترامپ در پستی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» گفت: «این یک تلاش هماهنگ از سوی دیگر کشورها است و به همین دلیل یک تهدید برای امنیت ملی به حساب میآید. علاوه بر هر چیز دیگر، این پیامرسانی و تبلیغات است.»
ترامپ همچنین اشاره کرد که به مقامات مربوطه مانند وزارت بازرگانی دستور داده است تا بلافاصله روند اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی بر تمامی فیلمهایی که خارج از کشور تولید میشوند و به ایالات متحده وارد میشوند، آغاز کنند.
در حالی که وزیر بازرگانی، هاوارد لوتمیک، در پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» اعلام کرد که «ما در حال انجام آن هستیم»، جزئیات نحوه اجرای این تعرفهها هنوز مشخص نیست. همچنین این سوال مطرح است که آیا تعرفهها شامل فیلمهای پخششده در سرویسهای استریمینگ میشود یا فقط به فیلمهای سینمایی محدود خواهد بود.
تولید فیلم و تلویزیون در سالهای اخیر از هالیوود خارج شده و به کشورهایی با مشوقهای مالیاتی جذب شده است که این امر تولید را ارزانتر میکند. بسیاری از شرکتهای رسانهای بزرگ از جمله والت دیزنی، نتفلیکس و یونیورسال پیکچرز فیلمبرداری در کشورهایی مانند کانادا و بریتانیا را انتخاب کردهاند.
واکنش جهانی به تعرفه ترامپ
اعلام این تعرفهها با واکنش کشورهای دیگر، از جمله استرالیا و نیوزیلند، مواجه شد که حمایت خود را از صنایع سینمایی داخلیشان اعلام کردند. بسیاری از فیلمهای مارول در استرالیا و فیلمهای «ارباب حلقهها» در نیوزیلند فیلمبرداری شدهاند.
ترامپ همچنین اشاره کرد که این تعرفهها بخشی از مجموعهای از مناقشات تجاری است که دولتش آغاز کرده است و این مناقشات باعث آشفتگی در بازارها و نگرانیها از رکود اقتصادی در ایالات متحده شده است. برخی تحلیلگران هشدار دادهاند که تلافیجویی علیه تعرفههای ترامپ میتواند آسیب جدی به صنعت سینما وارد کند.
در یک دهه اخیر، تولید فیلم و تلویزیون در لسآنجلس، مرکز صنعت فیلم آمریکا، تقریباً ۴۰ درصد کاهش یافته است. این کاهش تولید به ویژه پس از آتشسوزیهای ژانویه شدت گرفته و نگرانیها درباره جابجایی تولیدکنندگان به خارج از لسآنجلس افزایش یافته است.