آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۸۴۶۸

فرانسوا بورگا: حمله ۷ اکتبر آغازگر حذف اسرائیل از نقشه خواهد بود

فرانسوا بورگا، فیلسوف فرانسوی، حمله ۷ اکتبر را آغازگر حذف اسرائیل از نقشه دانست. این اظهارات در پی محاکمه‌اش به اتهام "توجیه تروریسم" مطرح شد که به دنبال حمایت او از مقاومت فلسطینی‌ها در برابر اشغالگری اسرائیل در فضای عمومی منتشر شده بود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ فرانسوا بورگا، پژوهشگر و فیلسوف فرانسوی، در سخنانی جنجالی اعلام کرد که حمله ۷ اکتبر، آغازگر حذف رژیم صهیونیستی از نقشه خواهد بود. این اظهارات در پی محاکمه‌اش به اتهام "توجیه تروریسم" مطرح شد که به دنبال حمایت او از مقاومت فلسطینی‌ها در برابر اشغالگری اسرائیل در فضای عمومی منتشر شده بود.

 

بورگا در مرکز بحران قضائی فرانسه

 

در آوریل ۲۰۲۵، فرانسوا بورگا، فیلسوف ۷۷ ساله و متخصص در علوم اجتماعی و سیاست، خود را در مرکز یک بحران قضائی در جنوب فرانسه یافت. او به اتهام "توجیه تروریسم" به دادگاه فراخوانده شد. این اتهام پس از توییتی که در آن از روایت مقاومت فلسطینی‌ها در برابر ماشین اشغال اسرائیل حمایت کرده بود، مطرح شد. محاکمه بورگا نمایانگر تقابل آزادی اندیشه و سیاست‌های دولت فرانسه علیه گفتمان‌های حامی فلسطین پس از جنگ نسل‌کشی اسرائیل و حمله ۷ اکتبر بود.

بورگا همیشه از خشونت ناشی از کشورهای اسلامی دفاع کرده است. او خشونت را نه ناشی از اسلام، بلکه به‌عنوان واکنشی به تاریخ استعمارگرانه‌ای که علیه کشورهای عربی و اسلامی انجام شده، می‌بیند. تأسیس اسرائیل نیز بخشی از این تاریخ استعمار است.

فرانسوا بورگا در سال ۱۹۴۸ در شامبری، شرق فرانسه، به دنیا آمد و بیش از یک چهارم عمر خود را در دنیای عرب گذراند. او پس از تحصیل حقوق در دهه ۱۹۷۰، به الجزایر رفت و پایان‌نامه دکتری خود را درباره اصلاحات کشاورزی در این کشور نوپای مستقل نوشت. تجربه‌های بورگا در دنیای عرب و زندگی در این جوامع به شکل‌دهی به دیدگاه‌هایش کمک کرده و همچنان در تحلیل‌های علمی‌اش تأثیرگذار است.

 

نقد به رویکرد دولت فرانسه و اسلام‌هراسی

 

بورگا با رویکرد دولت فرانسه به اسلام و نمایندگانی چون امام حسن الشلغومی مخالف است. او معتقد است که دولت فرانسه از چهره‌هایی چون الشلغومی برای به تصویر کشیدن تصویری "ایده‌آل" از مسلمانان استفاده می‌کند، در حالی که این افراد توانایی سخن گفتن به زبان‌های عربی و فرانسه را ندارند و بسیاری از مردم آن‌ها را به عنوان شخصیت‌هایی مضحک می‌بینند. بورگا این تلاش‌ها را در راستای سلطه‌گری فرهنگ و اندیشه غربی بر اسلام و مسلمانان می‌داند.

بورگا توجه زیادی به پدیده اسلام و ظهور دوباره گفتمان اسلامی در دنیای عرب دارد. او معتقد است که "اسلام‌گرایی" (طبق تعاریف غربی) انحرافی دینی نیست، بلکه مرحله‌ای از مسیر رهایی از استعمار است. بورگا به این نکته اشاره می‌کند که استعمار غرب بر تمدن و فرهنگ جوامع اسلامی تأثیرات مخربی گذاشته و این موضوع را به عنوان یکی از دلایل ظهور گفتمان‌های اسلامی می‌داند.

 

مسئولیت اروپا در ایجاد خشونت‌ها به نام اسلام

 

بورگا تأکید می‌کند که اروپا مسئولیت اعمال خشونت‌های صورت‌گرفته در نام اسلام را باید بپذیرد، نه فقط مسلمانانی که این خشونت‌ها را انجام می‌دهند، بلکه نخبگان مسلمان که فریم‌های تفکر غربی را پذیرفته‌اند. او معتقد است که اصلاح شرایط نیازمند حل مشکلات منطقه‌ای و نه فقط اصلاح گفتمان دینی است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار