انقلاب کشاورزی با انرژی هستهای در راه است
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، کامبیز پورطهماسی معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ظهر امروز در حاشیه برگزاری کارگاههای نقش فناوریهای هستهای در کشاورزی، با اشاره به ظرفیتهای علمی کشور در این حوزه گفت: فناوری هستهای امکان تولید بذرهای مقاوم در برابر بیماریها و تنشهای اقلیمی مانند خشکسالی و شوری را فراهم میکند.
وی افزود: یکی از مهمترین کاربردهای فناوری هستهای در بخش کشاورزی، بهبود کیفیت خاک، تولید کودهای زیستی، کاهش آفات و ضدعفونی کردن محصولات است؛ اقدامی که میتواند کیفیت و ماندگاری محصولات را افزایش دهد.
پورطهماسی با اشاره به مشکلات صادراتی برخی محصولات کشاورزی تصریح کرد: به دلیل نبود کنترل دقیق بر آفات و بیماریها، برخی محصولات صادراتی برگشت داده میشوند، اما با استفاده از پرتودهی هستهای میتوان ایمنی این محصولات را در برابر آفات تضمین کرد.
وی تأکید کرد: فناوریهای هستهای در تمام مراحل کشت، از تولید بذرهای اصلاحشده تا ارتقاء کیفیت نهایی محصول، کاربرد دارد و میتواند موجب افزایش راندمان و مقاومت محصولات شود.
معاون پژوهشی دانشکدگان کشاورزی، این فناوری را ابزاری مؤثر برای تقویت امنیت غذایی کشور دانست و گفت: تولید ارقام مقاوم و افزایش ماندگاری مواد غذایی با پرتودهی، از جمله راهکارهایی است که میتواند زنجیره تأمین غذا را ایمن و پایدار نگه دارد.
پورطهماسی همچنین با اشاره به جایگاه ویژه استان البرز در توسعه کشاورزی هستهای افزود: وجود پژوهشکده کشاورزی هستهای و دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در این استان، یک مزیت راهبردی است که همکاریهای نزدیک با سازمان انرژی اتمی را میسر کرده است.
وی از امضای تفاهمنامهای با سازمان انرژی اتمی برای تبدیل مراکز تحقیقاتی به پایلوت ملی کشاورزی هستهای خبر داد و عنوان کرد: این پروژه در مسیر تبدیلشدن به یک مرکز نیمهصنعتی و در نهایت صنعتی در حال پیشرفت است.
پورطهماسی همچنین از مذاکرات برای استقرار ایستگاه پرتودهی محصولات کشاورزی در نزدیکی فرودگاه پیام خبر داد و گفت: با توجه به نقش البرز به عنوان قطب دانش کشاورزی و صادرات محصولات، استقرار این ایستگاه میتواند گامی مهم در افزایش کیفیت و صادراتپذیری تولیدات کشاورزی باشد.