آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۸۹۹۷

ایران پیشگام «فناوری کمکی» در جهانِ در حال توسعه

مدل ایران در توسعه فناوری‌های کمکی، به همت نمایندگان معاونت علمی ریاست‌جمهوری در اجلاس GATE-۲۰۲۵ معرفی شد. این مدل در این نشست، به مثابه الگویی موفق برای کشور‌های در حال توسعه شناخته شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، نمایندگان سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در اجلاس GATE-۲۰۲۵ که به طور مشترک توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) و یونیسف برگزار شد، شرکت کردند. این اجلاس در راستای برنامه همکاری سازمان یونیسف و جمهوری اسلامی ایران برای سال‌های ۲۰۲۳-۲۰۲۷ برگزار شد.

مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های زیست و سلول‌های بنیادی، در این اجلاس به تشریح فعالیت‌های ایران در حوزه «فناوری‌های کمکی» پرداخت و بر اساس مدل ۵ P سازمان جهانی بهداشت، اقدامات معاونت علمی در زمینه‌های سیاست‌گذاری، تولید و تأمین فناوری‌های کمکی را برشمرد.

وی با اشاره به همکاری معاونت علمی با سازمان یونیسف، بر اهمیت ظهور فناوری‌های نوین، به ویژه فناوری‌های دیجیتال، تأکید کرد و به تشریح راهکار‌های ایجاد انگیزه در شرکت‌ها برای تبدیل محصولات خود به فرمت‌های دیجیتال پرداخت؛ رویکردی که به گفته قانعی در مورد محصولات مرتبط با نابینایی با موفقیت اجرا شده است.

فرناندو بوتلهو، متخصص برنامه فناوری کمکی سازمان یونیسف، ضمن تقدیر از تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران، مدل‌های ارائه شده از سوی ایران را به عنوان الگویی برای سایر کشور‌های در حال توسعه معرفی کرد.

بنا به گزارش دفتر تبادل فناوری سازمان همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با یونیسف از سال ۱۳۹۸ آغاز شده و تاکنون دو دوره چالش نوآوری در زمینه کودک و نوجوان با مشارکت طرفین برگزار شده است.

ارتقای سطح دسترسی کودکان و نوجوانان به فناوری‌های کمکی از مهم‌ترین محور‌های برنامه همکاری ایران و یونیسف به شمار می‌رود. مشارکت در نشست‌ها و برنامه‌های بین‌المللی و معرفی دستاورد‌ها و اقدامات ایران در زمینه توسعه فناوری، سیاست‌گذاری و حمایت از کسب‌وکار‌های حوزه فناوری کمکی به جوامع بین‌المللی از دیگر فعالیت‌های مشترک بوده است.

تلاش برای شکل‌گیری زیست‌بوم نوآوری در حوزه کودک و نوجوان، جلب مشارکت ذینفعان و سرمایه‌گذاری در این حوزه، و ارتقای دسترسی از طریق شناسایی و حمایت از شرکت‌های فعال، از جمله سوابق همکاری‌های پیشین بین معاونت علمی ریاست جمهوری و یونیسف بوده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار