آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۰۵۴۴
استاندار همدان:

تحول روستایی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی امکان‌پذیر است

استاندار همدان گفت: در گام دوم انقلاب، تحول روستایی با نگاه نو و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی ضروری است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حمید ملانوری شمسی روز یکشنبه در همایش تدبیر، تلاش و توسعه روستایی استان همدان، با بیان اینکه شوراهای اسلامی به‌عنوان جلوه‌ای از مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌ها و مدیریت اجرایی کشور، نقشی بی‌مانند ایفا می‌کنند، تاکید کرد: شکل‌گیری نهادهای مرتبط همچون شهرداری‌ها و به‌ویژه دهیاری‌ها، که پیش از این وجود نداشت، از برکات این نظام است و برهمین‌اساس دهیاری‌ها امروز به ظرفیتی مؤثر و ملموس در مدیریت روستاها تبدیل شده‌اند.

ملانوری شمسی از زحمات و تلاش‌های همکاران حوزه معاونت هماهنگی امور عمرانی قدردانی کرد و گفت: اقداماتی که در سال‌های گذشته انجام شده، هم نوآورانه است، هم به‌روز، و با نتایجی ملموس و مفید همراه بوده است.

وی افزود: توسعه اتوماسیون اداری و راه‌اندازی دهیاری الکترونیک گرفته تا تجهیز دهیاری‌ها به سخت‌افزار و نرم‌افزارهای موردنیاز، و نیز فراهم‌سازی امکان دریافت تسهیلات به‌منظور کاهش وابستگی به اعتبارات دولتی، همگی گام‌هایی مؤثر در مسیر به‌روزرسانی مدیریت روستایی بوده‌اند.

استاندار همدان با اشاره بر اینکه نظام دهیاری و مدیریت روستایی به‌درستی به حوزه‌های مختلف اجرایی، فرهنگی و اجتماعی ورود کرده است، عنوان کرد: روستاها کانون‌های تولید، جوامع محلی و مراکز تمدن‌ساز کشورند همچنین شخصیت‌های برجسته‌ای که امروز در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی، مدیریتی، ورزشی و کارآفرینی می‌درخشند، بسیاری‌شان فرزندان روستا بوده‌اند.

ملانوری شمسی با تاکید بر اهمیت توجه به روستاها گفت: توجه به روستا دیگر یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی ملی و راهبردی است، به‌ویژه با توجه به مهاجرت‌های گسترده‌ای که در سال‌های گذشته اتفاق افتاده و گاهی به تخلیه کامل برخی روستاها منجر شده است، ما با تهدیدهای جدی در زمینه‌هایی مانند امنیت غذایی روبرو هستیم.

وی ادامه داد: در این شرایط، نیاز داریم در گام دوم انقلاب، با رویکردی نو، خلاقانه و مبتنی بر سبک زندگی امروزی، نگاهی دوباره به مدیریت روستایی بیندازیم بنابراین باید ساختارها، برنامه‌ها و رویکردهای مدیریتی را به‌روزرسانی کنیم.

استاندار همدان با اشاره به برخی مشکلات ناشی از روند شهری‌شدن و سیاست‌های نادرست گفت: متاسفانه در سال‌های گذشته، برخی سیاست‌ها باعث شده کشور به سمت شهری‌شدن بیش از اندازه سوق پیدا کند.

ملانوری شمسی با بیان اینکه ما در مدیریت جوامع محلی مانند روستا و شهر، تنها با زیرساخت‌های فیزیکی مواجه نیستیم، بلکه با انسان، فکر، ذهن، فرهنگ و رفتارهای اجتماعی طرف هستیم، بیان کرد: مدیریت محلی باید عمیق‌تر و انسانی‌تر شود و در این مسیر، کلیدواژه‌ای که باید محور تصمیمات ما باشد، مفهوم حکمرانی مطلوب است.

وی گفت: اگر به‌دنبال توسعه پایدار، عدالت اجتماعی و امنیت غذایی هستیم، باید نگاه‌مان به روستا را از سر بگیریم بنابراین باید حکمرانی مطلوب را جایگزین مدیریت دولتی و تمرکزگرا کنیم و در این مسیر، نقش دهیاران، شوراها و مردم، نقشی بی‌بدیل و بنیادین است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار