
مخالفت مجلس با افزایش قیمت اینترنت
به گزارش گروه دانشگاه خبر گزاری دانشجو، روز دوشنبه اپراتورهای تلفن همراه در نامهای به رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کردند که قیمت بستههای اینترنت را تا هفتهی آینده اصلاح خواهند کرد. رئیس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایهگذاری در واکنش به این موضوع گفت که مجلس شورای اسلامی با افزایش تعرفه اینترنت همراه مخالف است و افزود که باید شاهد توسعه متوازن شبکه اینترنت ثابت و عمران در کشور باشیم تا مردم از نظر هزینه و کیفیت، امکان انتخاب داشته باشند.
حاجیپور ادامه داد: حقوق مصرفکنندگان و مشترکان باید تا پیش از توسعه متوازن اینترنت پهنباند ثابت مبتنی بر فیبر نوری و اینترنت همراه رعایت شود. دولت موظف است که هر چه سریعتر تعهدات خود در حوزه شبکه اینترنت ثابت را برای مردم محقق کند.
رئیس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایهگذاری مجلس شورای اسلامی همچنین خواستار اعلام میزان دسترسی مردم به شبکه ثابت مبتنی بر فیبر نوری از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شد. وی افزود: صندوق توسعه شبکه فیبر نوری برای توسعه شبکه دسترسی نهایی اینترنت پهنباند ثابت مبتنی بر فیبر نوری تاسیس شده است و منابع مالی معادل ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومان در اختیار دولت قرار میدهد.
حاجیپور همچنین تأکید کرد که باید با توجه به تسهیلات موجود، دسترسی مردم به اینترنت پهنباند ثابت مبتنی بر فیبر نوری توسعه یابد و جامعه هدف هر چه سریعتر به اینترنت ثابت دسترسی پیدا کنند.
او از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواست تا با توجه به مشوقهای مالی و اقدامات قبلی در راستای اینترنت پهنباند ثابت مبتنی بر فیبر نوری، دولت به تعهدات خود عمل کرده و فعالیتها در این حوزه را گسترش دهد تا اتصال اینترنت پهنباند ثابت محقق شود.
رئیس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایهگذاری مجلس شورای اسلامی همچنین به مقوله فرکانس در شبکه ارتباطات موبایل اشاره کرد و آن را جزء سرمایههای ملی کشور دانست. او از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواست تا واگذاری فرکانسها تنها به شرکتهایی که توان ایجاد زیرساختها را دارند، صورت گیرد و از واگذاری فرکانسها به شرکتهای واسطهگر جلوگیری شود.
حاجیپور همچنین خواستار ارائه گزارشی از بهرهبرداری از فرکانسها توسط اپراتورها شد و تأکید کرد که منابع مالی نباید از طریق اپراتورهایی که سهامدار دولتی دارند، صرف واسطهگری در حوزه فرکانس شود. او گفت که این فرکانسها باید به شرکتهایی که در حوزه شبکههای اینترنت موبایل فعال هستند و سرمایهگذارانی که قصد سرمایهگذاری دارند، واگذار شود تا شاهد توسعه واقعی در این بخش باشیم.
او در پایان بیان کرد که فرکانسها باید زمینهساز سرمایهگذاری جدید در این حوزه باشند تا مردم بتوانند از خدمات بهتری در شبکههای ارتباطی و اینترنتی برخوردار شوند. حاجیپور اضافه کرد که توسعه زیرساختهای ارتباطی و اینترنتی جزء مهمی از رفاه اجتماعی و تحول در بخش دیجیتال است و مجلس شورای اسلامی با دقت بر روند فعالیتها نظارت میکند و از دولت در این حوزه حمایت خواهد کرد.
روز دوشنبه، اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل در نامهای به رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خواستار «اصلاح نرخ بستههای اینترنت» شدند تا بخشی از هزینههای توسعه شبکه خود را تأمین کنند. آنها در این نامه به عدم افزایش تعرفه اینترنت متناسب با رشد تورم، نبود امکان سرمایهگذاری برای توسعه ظرفیت شبکه و کاهش کیفیت خدمات و سرعت اینترنت اشاره کردند و خواستار افزایش حداقل ۷۵ درصدی قیمت بستههای اینترنت همراه شدند.